Благоевград – протест, блокада и искане на оставка на правителството

Стотици благоевградчани излязоха на протест срещу непрекъснато поскъпващите цени на стоки и услуги и нас. Бунтът в неделя бе обявен срещу скъпите горива, но прерасна в протест срещу социалното „убийство” на българския народ. Викове „Оставка“ дадоха знак, че благоевградчани вече са на прага на търпимостта.

Над 200 автомобила излязоха на автошествие, което тръгна от Югозападния университет и премина по първокласен път Е-79, за да стигне до разклона за село Железница. Там за повече от половин час хората блокираха движението и в двете посоки на международното шосе. Полицията не реагира срещу протестиращите, за да не се стигне до ексцесии. Униформените само спряха пътуващите автомобили. Заради блокадата се образуваха километрични опашки и от двете страни на пътя, почти всички шофьори обаче проявиха търпение и заявиха своята солидарност към протестиращите.

Организаторът на протеста – Александър Стамболийски, който е и председател на регионалния Съюз на транспортните работници, призна, че няма разрешение за блокада на главния път, униформените служители оставиха хората свободно да излязат на шосето.

Хората се оплакаха от високите цени на горивата и от очакваното поскъпване на данъците за колите, на цените на тока, на водата. Развяха се български знамена, чуха се призиви за оставка.

Александър Стамболийски

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене