Свържете се с нас

Новини

Премахват опасните тополи край пътя Банско – Баня

Публикувано

на

595 изсъхнали и опасни тополи ще бъдат отрязани край пътя Банско-село Баня. Изгнилите дървета застрашават безопасността на пътуващите по шосето между курортния град и разложкото селище. Общинският съвет даде съгласие за отсичането на тополите, които се намират в две местности – Свети Четиридесет и Рахова върба, в землището на Банско и граничщи с Републикански път II-19.

Решението за подмяната на въпросния ветрозащитен пояс е на експерти, то бе одобрено от общината, а преди броени дни и от местния парламент. През април тази година се проведе и обществено обсъждане с гражданите в града под Тодорка. Специалистите са категорини, ме дърветата са стари и изсъхнали, има реална опасност да паднат и да предизвикат пътно транспортно произшествие с тежки последици. Община Банско ще ги подмени с нови фиданки. Всичко ще се върши поетапно и при спазване на законовите изисквания”, коментира кметът на община Банско – Георги Икономов.

Полосата от дървета е направена някога, за да може да променя скоростта и посоката на вятъра, да намалява загубата на влага от растенията и почвата. През зимата тополите предпазват снега, за да не бъде издухан от вятъра на пътя, защитават посевите от измръзване. На мястото на старите и опасни дървета ще се засадят фиданки от видовете „Канадска топола”, „Липа”, „Ясен”, „Клен”, „Дъб”, „Жълта акация”. Това ще стане по точно определен от специалисти ред, за да се гарантира устойчивостта на ветрозащитния пояс.

Общинският съвет откри процедура по разпореждане с дървения материал, който ще се добие след отсичането на дърветата и упълномощи кмета Икономов да възложи изготвянето на пазарна оценка на отсечения дървен материал от независим оценител и да я представи за обсъждане и приемане в местния парламент. /KMETA.bg

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса!!! Говори Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“

Публикувано

на

Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград се срещна с Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса.

Интервю четете в печатното издание на Топ Преса на 16 ноември /петък/ 2018 год.

Очакваме отговор от управляващите и от парламента. От това зависи продължаването на мирния протест. Въпреки силното недоволство на хората и прерастването на протестите в гражданско неподчинение, надяваме се да можем да покажем, че трябва да останем в рамките на мирния протест и да не създаваме допълнително неудобство. Виждаме, че самите протестиращи, които подкрепят исканията, поставени от нас организаторите, достигнаха критичната точка“…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Тони Димитрова пристига в Благоевград!

Публикувано

на

Моите неизпратени писма– чаровната любимка на българите  – Тони Димитрова с бутиков  концерт-спектакъл в Благоевград!

Концертът ще се състои на 30.11 /петък/ от 19.00 часа в зала „Яворов“ –  Благоевград 

Билети може да закупите на касата на зала „Яворов“

Тони Димитрова се срещна с Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и записаха интервю специално за читателите на Топ Преса и за почитателите на хубавите български песни!

Интервюто четете в печатното издание на Топ Преса на 23 ноември /петък/ 2018 год.

 


коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ