Свържете се с нас

Uncategorized

2 златни, два сребърни и пет бронзови медела спечелиха малките каратеки от круб „Ронин“- Гоце Делчев на Националния турнир за купа „Пловдив“

Публикувано

на

С цял арсенал от медали се завърнаха малките каратеки от Киокушин карате клуб „Ронин“ в Гоце Делчев от Националния турнир за купа „Пловдив“.  Отборът от десете участници от гоцеделчевският клуб „Ронин“ спечелиха два златни, два сребърни и пет бронзови медала. Момчетата се биха смело  и за пореден път защитиха честта на родния град Гоце Делчев и прославиха клуба си и своите треньори .

Само преди дни на Национален турнир за купа „Раднево“  който се проведе на 06.10.2018г. Георги Хаджиев спечели първо място, а Петър Ташков 3-то място.

Състезателите от клуб „Ронин“ в Гоце Делчев постигат  своите големи успехи  и с подкрепата на общината за което клубното ръководство и  всички, малки и големи каратеки от клуба изказват искрените си благодарности за подкрепата която получават от общинската администрация в Гоце Делчев.

коментара

Uncategorized

Образователният министър Красимир Вълчев даде зелен светофар на строителството на новото училище в Рибново, поетапните дейности по изпълнението на проекта на арх. Румен Тюфекчиев започват след Нова година

Публикувано

на

Страхотна новина съобщи първо  за Топ Преса директорът на СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново Манчо Джуркин .При последната си среща, преди седмица с министъра на образованието  Красимир Вълчев, той е дал категорично зелена светлина на  изпълнението на идейният проект за разширяване и саниране на училищната сграда в Рибново, който  проект  е дело на младият и кадърен архитект Валентин Тюфекчиев.

Строителството ще бъде извършено поетапно, а изкопните дейности започват веднага след Нова година, сподели Манчо Джуркин. Разширяването на училището в Рибново е поет ангажимент от ГЕРБ  през 2017 година за който ангажимент правителството на Борисов осигурява поетапно  финансиране.  Изпълнението на проекта е на стойност около 6 милиона лева.

Новата сграда, която ще е с 12 класни стаи, ще се свърже с топла връзка с настоящата. В триетажната постройка ще има асансьори, до учителската стая е предвидена тераса, ще се направят съблекални, лекарски и зъболекарски кабинети, фитнес зала, нов физкултурен салон, ще има и хранилище. Ще се построят  и нови спортни площадки.

До необходимостта от разширяване с още един корпус на училището в Рибново се стигна, заради недостига на класни стаи и пространство за протичането на нормален учебен процес, и заради многото ученици.

Над 500 деца в момента са разпределени в  38 паралелки и си  делят 16 стаи. Учат на двусменен режим, който министерството преди години забрани с нарочна наредба.

„Както е тръгнало може да сме първото училище в България, което ще премине и на трисменен режим на обучение, тъй като нямаме достатъчно класни стаи, където да съберем учениците си. Пригодили сме училищния стол, където учат два класа едновременно. Учи се и в коридори, работилници, и пак не достигат 4 стаи. – обясни за пореден път големия проблем в училището в Рибново, директорът Манчо Джуркин. Той обясни още, че тази година паралелките в училището са се увеличили с още една, а тенденцията е следващата година също да има увеличение на децата, респективно и паралелките.

За разлика от много населени места, които се обезлюдяват и училищата се закриват, в гърменското село Рибново няма демографска криза.

Младите хора, дори и да отидат за няколко години на гурбет, след това се връщат и създават семейства в родния край. Непрекъснато се строят нови къщи, увеличават се младите семейства, в следствие на което расте и броят на децата в селото.

Кризата с недостига на класни стаи и пространство за провеждане на нормален учебен процес в училището в Рибново съществува от години, но в последните две разширяването на школото е вече наложително, затова новината, която донесе от министър Красимир Вълчев, директорът Манчо Джуркин зарадва изключително много учителите, децата, родителите и всички жители на Рибново.

„Много скептици от селото определяха строителството на новото училище в Рибново, като моя мечта, която няма да се сбъдне. Вече съм обнадежден, че макар и поетапно  пари ще бъдат отпуснати от правителството и министерството на образованието, и бъдещите поколения на Рибново ще се обучават в едно просторно, и модерно училище“ – заяви Манчо Джуркин.

В последните дни на месец май миналата година в Рибново бе представен мега проекта  на  инж. Валентин Тюфекчиев, за цялостно реновиране на досегашното училище и построяване на нов корпус с още 12 класни стаи.

Представянето на проекта на новото училище, събра и обедини в Рибново всички власти и представители на различни институции и политически сили, които единодушно заявиха, че трябва на всяка цена да се намери финансиране, за да бъде изпълнен проекта, тъй като от това най-голяма нужда имат подрастващите.

Четвъртият президент на Р.България Росен Плевнелиев, д-р Милен Врабевски-председател на фондация „Българска памет, зам. министъра на МРРБ Петър Николов, депутати от политическите  партии представени в парламента от обл. Благоевград, началника на РИО Благоевград Ивайло Златанов, евродепутата Асим Адемов, кмета на община Гърмен Минка Капитанова, председателя на ОБС Исмет Узунов, Районния мюфтия Айдън Мохамед, общински съветници, кметове, директори на училища от целия гоцеделчевски регион, бяха сред официалните гости на представянето на идейния мега-проект от арх. Валентин Тюфекчиев, а този ден се превърна и в своеобразен празник за жителите на Рибново, които приветстваха инициативата на директора Манчо Джуркин.

 

 

 

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Жесток инцидент в Югозапада! Пожарна се преобърна няколко пъти на пътя

Публикувано

на

Инцидентът станал докато огнеборците бързали да гасят пожар

Противопожарен автомобил с екип огнеборци в него се преобърна по таван, докато шофьорът бързал за място на пожар в Разлог. Спирачките на голямата машина отказали и тя станала безконтролна, няколко пъти се преобръщала на пътя, но за щастие пострадали няма. Инцидентът стана тази сутрин.

Огнеборците реагирали на сигнал за горящ комин на кооперация. Тръгнали със вой на сирени. Внезапно шофьорът съобщил, че не може да овладее колата и докато се мъчи да го направи, автомобилът излязъл извън пътя и се преобърнал. Към мястото пътуват екипи на полицията.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ