Свържете се с нас

Спорт

Младите хандбални надежди от Гоце Делчев Андон Пендичев и Александър Заемджиков,поканени за селекциите в Плевен на Националният хандбален отбор

Публикувано

на

Андон Пендичев и Александър Заемджиков  и дамата  състезатели от хандбален клуб „Пирин – 64“ в Гоце Делчев, ще се включват в първия Национален камп за селекция на националния отбор по хандбал за момчета, родени 2006/2007.

 Хандбалните надежди от Гоце Делчев ще бъдат в Плевен до 4-ти ноември, където ги очакват сериозни тренировки и възможността да бъдат сред избраните в българския национален хандбален тим.

В същото време мъжете на гоцеделчевския т„Пирин – 64“ набраха скорост в „А“ хандбална лига и вече трета среща играят мачовете си без загуба. Феновете им от Гоце Делчев и  региона също са доволни, което се вижда по почти утроената посещаемост на мачовете на „Пирин – 64“ в зала „Арена Неврокоп“ в Гоце Делчев .  Фенове, хандбалисти родители и приятели стискат здраво палци на двете талантливи момчета Андон Пендичев и Александър  Заемджиков и им желаят пълен успех на пробите за състезатели в Националният отбор по хандбал в Плевен.

коментара

Спорт

Осмокласникът Джаит Качанов от ПМГ абсолютен победител във вътрешноучилищно състезание по тенис на маса, Лазар Лясков от от XI „е“, безапелационен победител по канадска борба

Публикувано

на

През изминалата седмица в ПМГ „Яне Сандански“ се проведоха две спортни мероприятия: вътрешноучилищно състезание по тенис на маса и турнир по канадска борба.

Във физкултурния салон на ПМГ „Яне Сандански“, в състезанието по тенис на маса, спортният сблъсък изведе на първо място Джаид Качанов – VIII а, следван от Николай Витанов – IX в. Достойното трето място зае Христо Жбантов – VIII б.

При канадската борба, която се проведе във фитнес залата на ПМГ „Яне Сандански“, безапелационен победител е Лазар Лясков от XI е клас.

Много добро бе представянето на Ангел Гюров – XI б, Никола Ташков – XI б клас, Георги Мицов – XI а и Николай Алексов – X а клас.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Световният шампион Йордан Йовчев с демонстрация пред десетки почитатели в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Публикувано

на

Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев гостува днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ по покана на катедра „Спорт“. За срещата с легендата в Спортната зала на университета дойдоха десетки студенти, преподаватели и почитатели на Йордан Йочев. Най-щастливи от посещението на Йовчев в Благоевград бяха малките гимнастици, които направиха загряващи упражнения със своя идол. След кратка загрявка с бъдещите шампиони по спортна гимнастика Йордан Йовчев направи демонстрация на успоредка. Умения показа и националният състезател по спортна гимнастика Исус Маринов, който е студент в трети курс специалност „Физическо възпитание и спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. В залата беше и треньорът на националния отбор по спортна гимнастика и преподавател в Югозападния университет – Александър Марков.

Йовчев разказа за първите си стъпки в гимнастиката, за пътя към успеха и за трудностите, с които се е сблъсквал.

Носителят на четири олимпийски медала, двойният световен шампион на земя и халки, участникът в шест олимпиади сподели, че още от ранна детска възраст е искал да се занимава с гимнастика и е вярвал, че ще успее. Според него най-важното за децата, които тепърва искат да се занимават със спортна гимнастика е да бъдат здрави, защото този спорт е изключително травматичен. Йовчев отбеляза, че Благоевград се развива много добре в гимнастиката и изрази готовността си да помага за развитието на спорта.

Срещата на Йордан Йовчев с десетките почитатели завърши с автографи и снимки за спомен.

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ