Свържете се с нас

Рецепти

Рибни торбички с праз

Публикувано

на

Продукти

за 2 порции

2 стръка праз-бялата част
25 г масло
100 г крема сирене
12 листа точени кори
2 филета прясна сьомга /или друга риба/
лимон
черен пипер, сол

Приготвяне

Празът нарязваме на едри колелца. В малко мазнина и 2 с.л вода го задушаваме под похлупак докато омекне. Когато изстине го разбъркваме добре с крема сиренето.
Взимаме един лист от точените кори и намазваме с разтопеното масло, отгоре поставяме втория и така всички като между тях мажем с малко масло.

По средата на корите слагаме рибното филе, осолено и овкусено с черен пипер и малко лимон. Около него изсипваме половината от праза. Издърпваме всички краища нагоре и го завиваме леко като книжна кисия.

Слагаме двете „торбички“ в намазнена тава, намазваме ги отгоре с масло и печем в загрята до 200 градуса фурна около 25 минути докато започнат да покафеняват.

На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена салата и резенче лимон.

Криси Петкова

Hera.bg

 

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Лесна полента с доматен сос и пармезан

Публикувано

на

Продукти:
2 чаши прясно мляко
2 чаши пилешки бульон
1 чаша царевично брашно или качамак
1 чаша пармезан
2 чаши сос за спагети по избор, добре е да е с домати и босилек

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене с малко мазнина.

В голяма тенджера смесете млякото и бульона. Оставете ги да заврат на средно висока температура.

Когато това стане, сложете царевичното брашно и бъркайте постоянно, за да не останат бучки.

Когато „клокне“ намалете температурата и оставете да къкри за 5 минути, като продължавате да бъркате.

Махнете от огъня и добавете пармезана. Разбъркайте.

Изсипете полентата в подготвената тавичка. Полейте със соса за спагети. Печете в предварително загрята фурна докато сосът забълбука.

Снимка: iStock
az-jenata

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Фетучини Алфредо

Публикувано

на

Тип ястие: паста, спагети, основно
ВРЕМЕ – 20 мин.
ПОРЦИИ – 4
ПРОДУКТИ
75 гр.бекон
400 гр.фетучини
3 ск.чесън стар
1 с.л.брашно тип 500
1 ч.ч.краве прясно мляко
100 гр.пармезан
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.черен пипер млян
3 стр.магданоз пресен

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват според указанията на опаковката.
Беконът се нарязва на парчета и се запържва в загрят тиган за около 4-5 минути.
След това се вади в купичка. В същия тиган се запържва чесъна.
При чесъна се добавя брашното. Разбърква се леко и се разрежда с прясното мляко. Когато заври, се добавя настъргания пармезан.
Изчаква се да се разтопи, посолява се и се добавя малко от водата, в която са врели фетучините.
Накрая се добавят и сварените фетучини. Объркват се добре със соса. Добавя се бекона, наситнения магданоз и пипер. Ястието е готово за сервиране.
/kulinar.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ