Свържете се с нас

Рецепти

Рибни торбички с праз

Публикувано

на

Продукти

за 2 порции

2 стръка праз-бялата част
25 г масло
100 г крема сирене
12 листа точени кори
2 филета прясна сьомга /или друга риба/
лимон
черен пипер, сол

Приготвяне

Празът нарязваме на едри колелца. В малко мазнина и 2 с.л вода го задушаваме под похлупак докато омекне. Когато изстине го разбъркваме добре с крема сиренето.
Взимаме един лист от точените кори и намазваме с разтопеното масло, отгоре поставяме втория и така всички като между тях мажем с малко масло.

По средата на корите слагаме рибното филе, осолено и овкусено с черен пипер и малко лимон. Около него изсипваме половината от праза. Издърпваме всички краища нагоре и го завиваме леко като книжна кисия.

Слагаме двете „торбички“ в намазнена тава, намазваме ги отгоре с масло и печем в загрята до 200 градуса фурна около 25 минути докато започнат да покафеняват.

На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена салата и резенче лимон.

Криси Петкова

Hera.bg

 

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Солен кейк със спанак

Публикувано

на

ВРЕМЕ-60 мин.

ПОРЦИИ – 6

ПРОДУКТИ
4 бр.яйца
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч.краве кисело мляко
150 гр.сирене краве
1 ч.ч.брашно тип 500
1 пак.бакпулвер
400 гр.спанак
1 ч.л.ким
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, прибавете постепенно олиото ( на тънка струя), млякото, 2/3 от сиренето, брашното, смесено с бакпулвера и ситно нарязания спанак. По желание може да го смесите с малко копър.

Изсипете в намазана с масло тава. Поръсете с ким и останалото сирене.

Печете в загрята фурна на 180 С. Поднесете с кисело мляко.

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Супа от коприва

Публикувано

на

Супата от коприва е може би най-пролетната супа. Ароматът на супата от коприва е сякаш аромата на пролетта. Освен, че е изключително полезна и пълна с витамини супата от коприва е много лесна за приготвяне и е подходяща за всеки новак в кухнята. Рецептата за супа от коприва влиза и в дебелата книга с рецепти от българската национална кухня и може да я спретнете на всеки ваш чуждестранен гост, който искате да впечатлите с вкусно българско ястие.

Необходими съставки:

коприва
300 грама
пресен лук
1 връзка
моркови
1 брой
ориз
1/2 кафена чаша
домати
1 брой
джоджен
1 чаена лъжица
червен пипер
1/2 чаена лъжица

Изпълнение:

  1. Първата стъпка от рецептата за супа от коприва е подготовката на копривата. Първо почистете и измийте копривата. Въпреки, че според всички рецепти за домашна медицина паренето на копривата се описва като много полезно, то е доста неприятно, затова при почистването ѝ е добре да ползвате ръкавици, или пък найлонови торбички. Ако пък търпите паренето на копривата не си усложнявайте излишно живота.
  2. Почистете и нарежете моркова и лука на дребно и ги изсипете в 3-4 супени лъжици сгорещено олио в тенджерата, в която ще варите супата от коприва. След като зеленчуците поомекнат добавете към тях и нарязана коприва и разбъркайте добре. След това добавете около 1,5 литър вода, а след като супата заври добавете солта и подправките.
  3. След  като супата поври 10-15 минути добавете към нея предварително измития ориз, а след още 5 минути и доматите. Оставете супата да поври до пълното сваряване на ориза.                                                                                                                                                                                                                                                       Идея: Сервирайте супата от коприва с натрошено сирене. Бялото саламурено сирене прави супата по-засищаща и добре допълва вкуса на копривата.

Рецептата за супа от коприва е изпълнена!

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ