Свържете се с нас

Бизнес

Глад за учители в Пиринско! РУО Благоевград обяви 22 свободни работни места

Публикувано

на

22 свободни работни места са обявени в учебни заведения в Благоевградска област. Това съобщиха от Регионално управление по образованието-Благоевград.

Технически секретар се търси в Трето основно училище „Христо Ботев“ в Сандански. Там се търси и ресурсен учител. 2 позиции са обявени в ДГ „Първи юни“ в Благоевград: за работник кухня; и за помощник възпитател. Учител по английски език се търси в ПГ „Пейо Яворов“ в Петрич.

В ПГИ „Иван Илиев“ в Благоевград се търси учител по български език и литература.

Обявена е свободна позиция за учител по история и цивилизация гимназиален етап в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Брезница, община Гоце Делчев. Обявено е свободно работно място в 11-то ОУ „Христо Ботев“  за учител в начален етап. Детски учители се търсят в ДГ „Еделвайс“ в село Брезница, ДГ „Здравец“ в Благоевград, ДГ „Детелини“ в Благоевград и в ДГ „Светлина“ в село Рибново.

Търси се портиер в Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград. Огняр се търси в ПГТ в Разлог.

В НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград е обявен конкурс за учител по български език и литература.

В РПГ „Никола Стойчев“ се търси завеждащ готварски работилници, както и учител в гимназиален етап по математика. Ресурсен учител се търси в РЦПППО в Благоевград.

Учител ЦДО и учител по БЕЛ се търси в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Сандански. 2 свободни позиции са обявени в ПГ „Яне Сандански“ в Сандански: за хигиенист и за учител по английски език. Хигиенист се търси и в ОбУ „Св. Климент Охридски“ в село Дебрен, община Гърмен. В СУ „Антон Попов“ в Петрич се търси учител по немски език.

коментара

Бизнес

3 фирми, обединени в консорциум ДЗЗД „Авон – Пирин 2018”, спечелиха апетитна обществена поръчка на Национален парк „Пирин”

Публикувано

на

3 фирми, обединени в консорциумДЗЗД „Авон – Пирин 2018”, спечелиха апетитна обществена поръчка на Национален парк „Пирин” за 3 349 823.85 лв. без ДДС. Срещу огромната сума те ще проектират и построят няколко пътища и туристическите пътеки в парка.

Участници в консорциума са регистрираната в Стопанския двор на гр. Банско „Авон -5” ООД с управител Георги Бенин, в чийто строителен актив има 9 спечелени обществени поръчки за 3 487 128,41 лв. и една действаща за 882 000 лв., срещу които фирмата подменя водопровода в центъра на Банско. Другата фирма е столичната „Аплан инженеринг” ООД, в която съдружници са Александър Кутин и Михаела Ангелова, а последният играч в сдружението е благоевградската „Стилстрой-М” на Михаил Камбитов и Даниела Джукова.

ДЗЗД „Авон – Пирин 2018” спечели отпуснатата от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. сума и за двете позиции в обшествената поръчка, след като още на първи етап от състезанието вторият участник бе отстранен. ДЗЗД „Скаптопара билд”, включващ столичната „Парсек груп” ЕООД и благоевградските „Престиж бизнес – 93” ООД и „Растер юг” ООД, не бе допусната до отваряне на офертите поради пропуски в техническата оферта, преценени от комисията като много сериозни – консорциумът пропуснал да опише конкретните функции и отговорности на двама експерти и на проектанта по част „Паркоустройство и благоустройство”.

С избора на ДЗЗД „Авон – Пирин 2018” парк „Пирин” продължава повече от успешната си серия за избор на изпълнители по обществени поръчки, които само от ноември 2018 г. до момента са 10 на брой.

В средата на март паркът даде на столичната фирма „Бим консултинг” ООД 255 000 лв. без ДДС за подпомагане работата на експертите, избрани от парка по друг проект за подобряване на природозащитното състояние на видове и типове природни местообитания. Седмица по-късно софийската „Респромкомплект” АД получи 139 939 лв. без ДДС за „доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и инструктаж и обучение на система за регистриране на изстрели в защитена зона Пирин“.

В процес на финализиране са още 7 обществени поръчки, които дирекцията на парка обяви през последните 6 месеца. По тях се търсят най-различни специалисти: за изготвяне на мобилно електронно приложение с информация за регламентираните маршрути в парка /140 000 лв. без ДДС/, доставка на 5 УТВ-та и 7 мотоциклета /384 596 лв./, за оценка за съответствие на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор по време на строителството на 2 туристически маршрута /162 000 лв./, oпределяне на основните видове насекомни вредители в парка /183 000 лв./, както и за изследване на хидробиологичното състояние на няколко езера в парка плюс ръчното скубане на водораслите в тях, за което дирекцията е предвидила 171 000 лв. без ДДС.

Общата стойност на последните поръчки на националния парк е над 6 млн. лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Ще има достатъчно българско агнешко на родната трапеза по Великденските празници

Публикувано

на

Въпросът е доколко търговците ще се възползват от разни недобросъвестни практики, за да заблуждават потребителите.

Коментарът идва директно от председателят на Националната овцевъдна и козевъзна асоциация, който увери, че както всяка година родното месо ще бъде достатъчно и ще стигне до масата на българина, а промяна в цената спрямо миналата година няма да има.

За да няма опити за заблуждение от страна на търговците тази година на българското месо ще се слага син печат за разпознаване от потребителите, а месото, което е внос, ще бъде с червена маркировка, пишат от БНР.

Освен това, на щанда, където се продава агнешкото месо, задължително ще трябва да има табела с ясно упомената страна на произход, отглеждане и клане, подчертават още от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Въпреки това се очаква недобросъвестни и заблуждаващи практики отново да има.

„В някои от веригите ще влизат много агнета с червен цвят. Това са животни, които влизат от Македония, и това са всички животни, които са върнати от гърците като брак“, посочи Симеон Караколев.

E79 News

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ