Свържете се с нас

Бизнес

Глад за учители в Пиринско! РУО Благоевград обяви 22 свободни работни места

Публикувано

на

22 свободни работни места са обявени в учебни заведения в Благоевградска област. Това съобщиха от Регионално управление по образованието-Благоевград.

Технически секретар се търси в Трето основно училище „Христо Ботев“ в Сандански. Там се търси и ресурсен учител. 2 позиции са обявени в ДГ „Първи юни“ в Благоевград: за работник кухня; и за помощник възпитател. Учител по английски език се търси в ПГ „Пейо Яворов“ в Петрич.

В ПГИ „Иван Илиев“ в Благоевград се търси учител по български език и литература.

Обявена е свободна позиция за учител по история и цивилизация гимназиален етап в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Брезница, община Гоце Делчев. Обявено е свободно работно място в 11-то ОУ „Христо Ботев“  за учител в начален етап. Детски учители се търсят в ДГ „Еделвайс“ в село Брезница, ДГ „Здравец“ в Благоевград, ДГ „Детелини“ в Благоевград и в ДГ „Светлина“ в село Рибново.

Търси се портиер в Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград. Огняр се търси в ПГТ в Разлог.

В НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград е обявен конкурс за учител по български език и литература.

В РПГ „Никола Стойчев“ се търси завеждащ готварски работилници, както и учител в гимназиален етап по математика. Ресурсен учител се търси в РЦПППО в Благоевград.

Учител ЦДО и учител по БЕЛ се търси в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Сандански. 2 свободни позиции са обявени в ПГ „Яне Сандански“ в Сандански: за хигиенист и за учител по английски език. Хигиенист се търси и в ОбУ „Св. Климент Охридски“ в село Дебрен, община Гърмен. В СУ „Антон Попов“ в Петрич се търси учител по немски език.

коментара

Бизнес

Следприватизационният контрол не знае за затварянето на „Благоевград – БТ”

Публикувано

на

Към момента Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не разполага с информация относно окончателно затваряне на „Благоевград – БТ” АД, съобщиха от ведомството за bTV.

В петък БНР съобщи, че тютюневата фабрика в югозападния град окончателно затваря врати и така ще сподели съдбата на друго от големите предприятия на тютюневия холдинг – това в София, която след протести на работници и продължили с месеци неясноти, беше разрушено, а машините – изнесени в Благоевград.

„Непосредствено след първите публикации в пресата, агенцията незабавно изготви и изпрати писмо до мажоритарния собственик на „Булгартабак – Холдинг“ АД във връзка с изпълнението на следприватизационния ангажимент за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството. Очакваме възможно най-скоро ръководството на „Булгартабак – Холдинг“ АД да уведоми АПСК относно намеренията си по отношение на дейността на „Благоевград – БТ“ АД”, пишат от агенцията.

Те напомнят, че според приватизационния договор има срок от 10 г. (до 14 октомври 2021 г.), в който дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност и седалището си в България. Допустимо е дружеството или някоя от дъщерните компании в този период да не работи – но за не повече от общо 12 месеца и то без спиране на всички дружества едновременно.

АПСК посочват, че де факто „София – БТ” е възстановила производствената си дейност през 2016 г. – макар и в Благоевград (междувременно, „Булгартабак” продаде основните си цигарени брандове на друга компания – б.р.). Евентуалното съкращаване на работници също не е нарушение – едва до края на 2014 г. новият собственик е бил задължен да поддържа конкретен средногодишен брой на работниците.

Все още не са постъпили отчетни документи за дейността на „Булгартабак” през миналата година, като срокът е до 30 юни.

Официално, това е третата вълна на съкращения в холдинга. Първите работници са съкратени след закриването на предприятието в София и преместването на филтровия цех от Благоевград в Пловдив. През 2017 г. е втората вълна, когато с работата си в Благоевградската фабрика близо 300 човека.

Ще има ли някаква дейност, ако утре цигарената фабрика затвори не е ясно. Собственикът на холдинга не беше открит за коментар.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Нов бизнес трус в Благоевград! До две седмици решават съдбата на завода за волани

Публикувано

на

Заводът за волани в Благоевград е застрашен от закриване и 300 работници могат да останат на улицата.

Тревожният сигнал дойде на редакционната поща на „Струма”, след това работници потвърдиха притесненията си. Те разказаха, че вчера в 16 часа шефът им ги събрал и обяснил, че предишния ден е провел среща с румънския бизнесмен от ръководството на фирмата. Той казал, че ако до две седмици не бъде намерена нова фирма на мястото на канадската „АЛС България”, заводът в Благоевград ще бъде затворен и производството ще се изнесе в Румъния.

struma.bg.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ