След публикуваното в Топ Преса читателско писмо ,Абдула Ходжов от Дебрен ,извикан в полицията за показания , снимките и сигналът за нерегистрираният полицейски джип внесени и в прокуратурата

Вчера , след  публикацията в Топ Преса  на читателското писмо на Абдула Ходжов от гърменското село Дебрен ,той е бил извикан в РУ Гоце Делчев за да даде обяснения  по случаят с направените от него снимки  и подаденият сигнал на тел.112 за нерегистрираният  джип“УАС“ който без номера,  без платени данъци  и др. управлявал от 2 години Мустафа Узун, полицейски служител в ПУ Гърмен което е на подчинение на РУ Гоце Делчев . Ходжов е бил викан за показания въпреки ,че на място, след подаденият от него сигнал  на место е пристигнал  полицейски патрул който да установи  престъплението.

„Да явих се в РУ Гоце Делчев и разказах за случая който  вярвайте ми ме потресе „,коментира подалият сигнала дебренец. Той сподели, че разказал на началници от полицията в Гоце Делчев ,че пристигналите на място полицаи по повод , дори не  поискали документи за проверка от колегата им с нерегистрирания джип и си тръгнали без да проверят какъв е този джип,от къде е, на кои се води и дали е краден или е бракуван.

Останах с впечатлението ,че  се правят опити случаят да бъде прикрит и заметен под килима , но аз няма да оставя така нещата  защото в тази държава законите  важат само за нас простосмъртните а не за „пазители“ на закона и реда кото полицай Узун.Снимките и сигналът съм внесъл и в прокуратурата а същият пакет със сигнала пътува  и към министъра на МВР, заяви още Ходжов.

Сега ще ме разкарват един месец да пиша обяснения и накрая ще приключат случая с тривиалното обяснение ,че няма данни за извършено престъпление ,заяви още Айрола Ходжов .

Както писа Топ Преса ,Айрола Ходжов от Дебрен преди дни изпрати в редакцията  писмо и снимки  озаглавени „ Законите  само за нас простосмъртните ли важат,полицай от Дебрен 2 години си кара джипа на лов ,по нивите и по селото, кара с него дърва за огрев  без регистрация ,без застраховки,не платени данъци и  никакви документи.

В тази връзка жители на Дебрен след публикуваното читателско писмо  се обадиха в редакцията в подкрепа на Абдула Ходжов като заявиха ,че е било крайно време някой да подаде такъв сигнал.

Според разказа на дебренци ,селото е вдигнало ръце от въпросният полицай  и двамата му братя и че в Дебрен имало  чадър за някой хора срещу различни услуги от полицая и братята му .Такъв бил случаят със скритият в гаража на  Ибрахим Чолаков  нерегистриран джип .Същият имал бусове които изпълнявали пътнически линии а с бусовете е работели  двамата братя на полицая които по никакъв повод и никога не били спирани  и проверявани от полицейските органи на територията на община Гърмен .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене