Свържете се с нас

Таблоид

След публикуваното в Топ Преса читателско писмо ,Абдула Ходжов от Дебрен ,извикан в полицията за показания , снимките и сигналът за нерегистрираният полицейски джип внесени и в прокуратурата

Публикувано

на

Вчера , след  публикацията в Топ Преса  на читателското писмо на Абдула Ходжов от гърменското село Дебрен ,той е бил извикан в РУ Гоце Делчев за да даде обяснения  по случаят с направените от него снимки  и подаденият сигнал на тел.112 за нерегистрираният  джип“УАС“ който без номера,  без платени данъци  и др. управлявал от 2 години Мустафа Узун, полицейски служител в ПУ Гърмен което е на подчинение на РУ Гоце Делчев . Ходжов е бил викан за показания въпреки ,че на място, след подаденият от него сигнал  на место е пристигнал  полицейски патрул който да установи  престъплението.

„Да явих се в РУ Гоце Делчев и разказах за случая който  вярвайте ми ме потресе „,коментира подалият сигнала дебренец. Той сподели, че разказал на началници от полицията в Гоце Делчев ,че пристигналите на място полицаи по повод , дори не  поискали документи за проверка от колегата им с нерегистрирания джип и си тръгнали без да проверят какъв е този джип,от къде е, на кои се води и дали е краден или е бракуван.

Останах с впечатлението ,че  се правят опити случаят да бъде прикрит и заметен под килима , но аз няма да оставя така нещата  защото в тази държава законите  важат само за нас простосмъртните а не за „пазители“ на закона и реда кото полицай Узун.Снимките и сигналът съм внесъл и в прокуратурата а същият пакет със сигнала пътува  и към министъра на МВР, заяви още Ходжов.

Сега ще ме разкарват един месец да пиша обяснения и накрая ще приключат случая с тривиалното обяснение ,че няма данни за извършено престъпление ,заяви още Айрола Ходжов .

Както писа Топ Преса ,Айрола Ходжов от Дебрен преди дни изпрати в редакцията  писмо и снимки  озаглавени „ Законите  само за нас простосмъртните ли важат,полицай от Дебрен 2 години си кара джипа на лов ,по нивите и по селото, кара с него дърва за огрев  без регистрация ,без застраховки,не платени данъци и  никакви документи.

В тази връзка жители на Дебрен след публикуваното читателско писмо  се обадиха в редакцията в подкрепа на Абдула Ходжов като заявиха ,че е било крайно време някой да подаде такъв сигнал.

Според разказа на дебренци ,селото е вдигнало ръце от въпросният полицай  и двамата му братя и че в Дебрен имало  чадър за някой хора срещу различни услуги от полицая и братята му .Такъв бил случаят със скритият в гаража на  Ибрахим Чолаков  нерегистриран джип .Същият имал бусове които изпълнявали пътнически линии а с бусовете е работели  двамата братя на полицая които по никакъв повод и никога не били спирани  и проверявани от полицейските органи на територията на община Гърмен .

 

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ