Свържете се с нас

Крими

800 лева глоба наложи съдът в Гоце Делчев на Румен Темелков от Балдево, управлявал автомобил,спрян от движение,с фалшиви регистрационни табели

Публикувано

на

Заловеният при полицейска акция проведена на 02. 10. в гърменското село Балдево, Румен Г. Темелков на 55 години от същото село да управлява бракуван лек автомобил „ВАЗ 2102“, с поставени регистрационни табели от друг също бракуван автомобил модел „ВАЗ 21011“бе наказан от Районен съд Гоце Делчев с административна глоба от 800 лева.

Подсъдимият Темелков в съда призна вината си и поиска да се споразумее с прокуратурата за размера на наказанието за извършените от него престъпления квалифицилани на основание чл. 23, ал. 1, чл. 345, ал. 1, пр. 1 и чл. 345, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Припомняме, че на 02. 10. 2018 год. около 18:40 часа на главната улица в посока центъра на село Балдево, общ. Гърмен, 55 годишният Румен Темелков си e служел с два броя табели с регистрационен номер, издадени за друго моторно превозно средство- лек автомобил марка и модел „ВАЗ 21011“, с прекратена регистрация, като ги е поставил на управлявания от него лек автомобил марка и модел „ВАЗ 2102“, с прекратена регистрация /бракуван/. Веществените доказателства 2 бр. табели като предмет на престъплението според решението на Районен съд Гоце Делчев, се отнемат в полза на Държавата. Същите доколкото се отнасят за МПС с прекратена регистрация, бе наредено да бъдат унищожени.

коментара

Крими

Наркопласьор, незаконно държал автомат „Калашников“ в Благоевград, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за година и осем месеца затвор и 3000 лева глоба

Публикувано

на

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия С.Д., обвинен за незаконно държане на оръжие, наркотични вещества и отглеждане на коноп.

Същия е бил спипан при извършена полицейска проверка ,около 02:55 ч. на 30.05.2018 г., в домът му на ул. „Славянска“ в Благоевград, че подсъдимият Д. Е държи  автомат „Калашников“ и два пълнителя за него, без да притежава  надлежно разрешително за това.

Освен това в два съседни апартамента, на ул. „Алеко Константинов“също в Благоевград , е било установено ,че мъжът държи с цел разпространение  и високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и коноп (марихуана), общата стойност  на които възлиза на 3 949.36 лева. Имотите в които полицейските служители са извършили обиските са собственост на майка му, но  обитавани и ползвани от самия него.

Освен това на терасата на единия от апартаментите С.Д. отглеждал 74 растения, представляващи коноп (марихуана), разпределени в десет пластмасови саксии.

По време на съдебния процес,  подсъдимият Д. се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година и осем месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на три хиляди лева.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Три годишна условна присъда отнесе кредитна консултантка от Перник за длъжностно присвояване и унищожаване на чужди документи

Публикувано

на

По споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимата Цветанка М. й е наложено наказание от седем месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за извършени от нея престъпления –по чл. 202, ал. 1, т. 1, вр. чл. 201 и по чл. 319 от НК.

Към м. март 2015 г. подсъдимата работила като кредитен консултант в търговско дружество в гр. Перник. В качеството си на длъжностно лице Ц.М. имала задължение да събира седмични погасителни вноски от клиенти по потребителски кредити, като ги съхранява и отчита. В периода от 24.03.2015 г. до 13.04.2016 г. тя присвоила чужди парични средства в размер на 2699.75 лева.

За целта служителката съставяла приходни квитанции, съдържащи данни за конкретна дата, имена на клиент и определена парична сума, представляваща вноска по договор за заем. В действителност обаче с изготвяните от нея официални документи тя удостоверявала неверни обстоятелства. Успоредно с това Ц.М. унищожила чужди документи (квитанции), принадлежащи на компанията, в която работила.

С тези престъпни действия тя целяла по неправомерен начин да набави за себе си облага.

Присъдата е влязла в сила.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ