Потресаващи разкрития в Топ Преса! Популярен благоевградски бохем бивш футболист трупа богатство от данъчни измами!

38 -годишният бизнесмен Любен Илиев-Американеца от Благоевград трупа богатство от данъчни измами.
Само за последните 5 години групата му е нанесла щети за около 35 млн. лева.
Тя практикувала две познати в Европа данъчни схеми, при които се използват фирми „бушони” и фирми „липсващи търговци”. При първия случай чрез пълномощници се декларирали несъществуващи покупки от реални търговски дружества в България, които от своя страна не декларират съответните доставки. Тези дружества – „липсващи търговци”, нямат необходимия ресурс за обезпечаване на търговска дейност.
Втората схема действала по следния начин – използват се фалшиви документи при доставки в рамките на ЕС и вътреобщностни придобивки, предимно на строителни железа и скрап – чрез чуждестранни дружества в Румъния и Унгария, регистрирани на името на български граждани, за да се избегне плащането на данъчни задължения в особено големи размери.
В случаите, при които НАП се намесвала, за да предотврати щетите, нанасяни от Американеца действащите към съответния момент фирми са „продавани” на осъждани, малоимотни и/или неграмотни граждани, които не били запознати и изобщо не са имали отношение както към счетоводната документация на дружествата, така и по отношение на управлението им.„Незаконните дейности на Илиев включват пране на пари, приватизационни измами, заплахи. Все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица.Като дипломиран  икономист Любчо Илиев използва най-различни похвати. Финансовите му престъпления включват банкови измами, пощенски измами, пране на пари и измами с ценни книжа.Освен със схемите си, заради които бе хванат и в Дубай в хотела  с 660 000 долара в брой източени от банкомати, Любчо Илиев е известен като голям бохем и любител на певици, танцьорки и плеймейтки.
Фолк певицата Николета ощипа сериозно бившето си гадже Любчо Илиев, по прякор Американски. Тя успяла да измъкне близо 20 000 лева само за месец от популярния благоевградчанин, а освен това се разминала за часове с луксозен Мерцедес за над 60 000 лева.
Американски, който на няколко пъти лежа в затвора за измама чрез сайт за кредити, както и за източване на банкомати в Дубай, бе на топло доскоро. Преди да влезе бившият футболист започнал връзката си с кандидатката за музикална слава. Николета постоянно идвала на свиждане в затвора и искала пари от своя възлюбен.
Любчо, който преди време ужили музикални фенове с фалшиви билети за концерт на Енрике Иглесиас, хлътнал по певицата и повярвал на приказките за любов, брак и деца. Николета пък умело използвала това и постоянно получавала пари от своя любим. През декември поискала 8500 лева, които уж били за клип, но отишли за дрехи и заведения.
Върхът на наглостта на Николета било искането и за нов автомобил. За да засвидетелства своята любов комбинаторът веднага се задействал. Поръчал от Германия луксозен Мерцедес CLA 180 CDI, който му коствал над 60 000 лева. Той трябвало да бъде подарък за 8 март.
Доставката на колата обаче се забавила, а часове преди да бъде оформено всичко и колата да стане собственост на Николета, юношата на Пирин (Благоевград) узнал за номерата на възлюбената си и успял да задържи возилото.
Любчо Американеца придобил недвижими имоти в България и в други европейски страни, а също и скъпи автомобили и две яхти, плаващи под чужд флаг.
Състоянието му се оценява на 15 милиона  лева .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене