Свържете се с нас

Таблоид

Потресаващи разкрития в Топ Преса! Популярен благоевградски бохем бивш футболист трупа богатство от данъчни измами!

Публикувано

на

38 -годишният бизнесмен Любен Илиев-Американеца от Благоевград трупа богатство от данъчни измами.
Само за последните 5 години групата му е нанесла щети за около 35 млн. лева.
Тя практикувала две познати в Европа данъчни схеми, при които се използват фирми „бушони” и фирми „липсващи търговци”. При първия случай чрез пълномощници се декларирали несъществуващи покупки от реални търговски дружества в България, които от своя страна не декларират съответните доставки. Тези дружества – „липсващи търговци”, нямат необходимия ресурс за обезпечаване на търговска дейност.
Втората схема действала по следния начин – използват се фалшиви документи при доставки в рамките на ЕС и вътреобщностни придобивки, предимно на строителни железа и скрап – чрез чуждестранни дружества в Румъния и Унгария, регистрирани на името на български граждани, за да се избегне плащането на данъчни задължения в особено големи размери.
В случаите, при които НАП се намесвала, за да предотврати щетите, нанасяни от Американеца действащите към съответния момент фирми са „продавани” на осъждани, малоимотни и/или неграмотни граждани, които не били запознати и изобщо не са имали отношение както към счетоводната документация на дружествата, така и по отношение на управлението им.„Незаконните дейности на Илиев включват пране на пари, приватизационни измами, заплахи. Все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица.Като дипломиран  икономист Любчо Илиев използва най-различни похвати. Финансовите му престъпления включват банкови измами, пощенски измами, пране на пари и измами с ценни книжа.Освен със схемите си, заради които бе хванат и в Дубай в хотела  с 660 000 долара в брой източени от банкомати, Любчо Илиев е известен като голям бохем и любител на певици, танцьорки и плеймейтки.
Фолк певицата Николета ощипа сериозно бившето си гадже Любчо Илиев, по прякор Американски. Тя успяла да измъкне близо 20 000 лева само за месец от популярния благоевградчанин, а освен това се разминала за часове с луксозен Мерцедес за над 60 000 лева.
Американски, който на няколко пъти лежа в затвора за измама чрез сайт за кредити, както и за източване на банкомати в Дубай, бе на топло доскоро. Преди да влезе бившият футболист започнал връзката си с кандидатката за музикална слава. Николета постоянно идвала на свиждане в затвора и искала пари от своя възлюбен.
Любчо, който преди време ужили музикални фенове с фалшиви билети за концерт на Енрике Иглесиас, хлътнал по певицата и повярвал на приказките за любов, брак и деца. Николета пък умело използвала това и постоянно получавала пари от своя любим. През декември поискала 8500 лева, които уж били за клип, но отишли за дрехи и заведения.
Върхът на наглостта на Николета било искането и за нов автомобил. За да засвидетелства своята любов комбинаторът веднага се задействал. Поръчал от Германия луксозен Мерцедес CLA 180 CDI, който му коствал над 60 000 лева. Той трябвало да бъде подарък за 8 март.
Доставката на колата обаче се забавила, а часове преди да бъде оформено всичко и колата да стане собственост на Николета, юношата на Пирин (Благоевград) узнал за номерата на възлюбената си и успял да задържи возилото.
Любчо Американеца придобил недвижими имоти в България и в други европейски страни, а също и скъпи автомобили и две яхти, плаващи под чужд флаг.
Състоянието му се оценява на 15 милиона  лева .

коментара

Таблоид

Наловете си мрени от река Струма

Публикувано

на

Рибар замята във вир на река Струма край Благоевград

Сега е последният шанс да се улови черна мряна преди застудяването. Тази риба е разпространена в много реки из страната, като предпочита горните и средните течения. Особено висока численост има по поречието на Струма.

Мряната е риба от семейство Шаранови. Както повечето представители, така и тя е топлолюбива. Храни се активно през октомври, а заради меката есен до момента все още се хваща успешно. Ако температурата на водата спадне с още няколко градуса, то тя ще престане да търси храна.

Сега река Струма е отлична опция за улов на мрени. Тези риби предпочитат места с каменисто дъно и неголяма дълбочина. Вировете с по-бързо течение са отлично местообитание. През последните дни много мрени са хващани в района на така наречените баражи край Благоевград.

Мряната яде всички видове ларви по дъното. Обикновено обира личинките, залепени по камъните. Черна мряна с размер около 30 см се счита за особено едра. Тази риба живее на пасажи, затова подхранването е важно. Успеем ли да задържим стадото пред нас, то динамичният улов ни е гарантиран.

По това време от годината любим деликатес на мрените са белите червеи. Затова и подхвърлянето им с прашка във водата подлудява рибите. Нивото на река Струма в момента е сравнително ниско, което предполага успешен риболов на плувка. Използва се въдица тип „болонезе“ с дължина 5 или 6 метра. Поставя се плувка около 2 грама и кука, не по-голяма от №12.

Мрените все още са гладни

Други предпочитат да заложат на риболов с дънна тежест и къс повод. Фидерът също не е за пренебрегване. През ноември мрените може да се ловят целодневно. Рибите дори предпочитат слънчевите дни и обедните часове, когато са най-активни.

Щом времето застудее трайно, тогава на сцената излиза негово величество скобарът. Това е най-търсената речна риба през зимния сезон. Популацията й в река Струма е много добра. Скобарът е известен със своята борбеност и затова е предпочитан обект от въдичарите.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

За шеста поредна година Община Гърмен „подава ръка“ на деца сираци

Публикувано

на

Колко струва да сбъднеш мечтите на Коледа,

да повярваш, че можеш да бъдеш щастлив,

да повярваш в живота, а също и в хората,

и отново да видиш света по-красив…

За шеста поредна година Общинска администрация – Гърмен, организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка“, която е в подкрепа на децата сираци на възраст до 18 години от населените места в общината.

Дейно участие в кампанията и тази година ще вземат учебните заведения, детските градини, читалищата, жителите на община Гърмен и местни бизнесмени.

Инициативата започна през 2013 г., когато хора с добри сърца, институции и фирми успяха да съберат 6 300 лв. Със сумата бяха подпомогнати 42 нуждаещи се деца.

С всяка изминала година интересът към благородната кауза расте, все повече и по-щедри стават и дарителите.

През 2014 г. със събраните 7 958 лв. бяха подпомогнати 46 деца. През 2015 г. сумата набъбна на 12 054 лв., с която бяха зарадвани 45 деца полусираци с по 246 лв. и две деца сираци с по 492 лв.

През 2016 г. се събраха 12 397 лв., които бяха разпределени между 47 деца полусираци – по 253 лв., и едно дете сирак – 506 лв.

Благодарение на активното участие и безрезервната подкрепа към това благородно дело, през 2017 г.  се събра най-голямата сума досега – цели 30 580 лв. С нея бяха подпомогнати 42 деца полусираци с по 695 лв., и едно дете сирак, което получи 1390 лв.

Всичко това ни прави по-уверени и ни кара да продължаваме напред. Прекланям се пред вас и ви благодаря от сърце. Вашето милосърдие и отзивчивост, вашата съпричастност, вашата щедрост ще накарат толкова много лица да се усмихнат и тази година.

Нека помогнем на тези деца да сбъднат част от мечтите си, да повярват в живота, а също и в хората и отново да видят света по-красив!

Нека, в навечерието и на тази  Коледа, да отворим широко сърцата си и с общи усилия да направим празниците им по-усмихнати, по-щастливи!

Включете се в инициативата, като всеки сам определи начина и формата как да участва, призова жителите на община Гърмен кметът Минка Капитанова.

Ето и събитията, които ще се проведат в рамките на инициативата „Да подадем ръка“ 2018:

–  Благотворителен Коледен коктейл на 13.12.2018 г.;

–  Благотворителен Коледен концерт на 21.12.2018 г.;

– Участие в Коледния базар на 21.12.2018 г. със свое произведение – предмет, сувенир или кулинарно изкушение;

– Дарение на парични средства в кутиите, които ще са на Коледния базар

или по сметка в Банка  ДСК: IBAN – BG62STSA93003390012010.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ