Свържете се с нас

Таблоид

Къща на занаятите ще строят в разложкото село Елешница

Публикувано

на

Практикуване на стари занаяти ще води туристи в разложкото село Елешниа.

Община Разлог разреши изработването на Подробен устройствен план-План за изменение и регулация на имот в село Елешница, в който ще се построи „Къща за народни художествени занаяти”. Сградата трябва да бъде не по-висока от 10 метра, а плътността на застрояване – 60%.

Инвеститор е бизнесменът Тодор Томанов, който ще кандидатства с проект по Програмата за развитие на селските райони. Намерението му е да вдигне двуетажна постройка, в която на всеки етаж ще има по три ателиета. В тях гостите ще могат да шият, да бродират, да тъкат на стан, да майсторят народни носии, да плетат на една и на две куки. Специално за децата ще се обособи ателие с компютри. Малчуганите ще могат на тях да моделират различни народни носии, както и да се запознаят с техниките на старите занаяти.

В двора на имота ще има демонстративна зала, в която ще бъде монтиран стан на два века. Там всеки посетител ще може да получи уроци, а после да практикува наученото. „В селото ни има достатъчно леглова база, но все още не сме достатъчно атрактивни на пазара. Вярвам, че къщата за народни художествени занаяти ще предизвика интерес не само сред родни, но и сред чужди туристи”, коментира инвеститорът Тодор Томанов.Кмета.бг

коментара

Реклама
loading...

Таблоид

Райна запозна гаджето с родата

Публикувано

на

Пилето на фолка е на крилете на любовта

Фолк певицата Райна е завела новото си гадже в Сандански, за да го запознае с родата, пише в. „България днес“.

Бившата изгора на Коцето години не се беше показвала с мъж до себе си, но от няколко месеца е неразделна с ММА боеца Валери Тюлеков.

„Липсата на мъж толкова дълго време в живота ми явно не е била случайна. Имала съм нужда да срещна подходящия. Влюбена съм, щастлива съм, да видим какво ще стане“, признава пилето на фолка.

Тя не крие, че се надява скоро да стане булка. По всичко личи, че запознанството на гаджето ѝ с родата все повече я доближава до сватба.

Ралица Василева

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Още 5 блока с подобрени условия за живот в Разлог

Публикувано

на

Днес в залата на Общински съвет на град Разлог се проведе заключителна конференция по повод приключване на проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група”(СС „Розовия блок“ – ул. „Изворите“ 99, СС „Блок Александър Стамболийски“ – ул. „Александър Стамболийски“ 86, СС „Военния Блок“ – ул. „Цар Иван Асен II бл. 2“, СС „Мехомия“ – ул. „Иконом Никола Ангелов бл. 1“, СС „Надежда блок 4“ – ул. „Иконом Никола Ангелов бл. 4″)”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0118-C02.

Величка Благоева, живуща в блок на улица „Александър Стамболийски“, коментира, че разходите й за отопление са спаднали с 50% по време на настоящия отоплителен сезон. Представителите на обновените блокове изразиха своята благодарност и задоволство от извършените строително-ремонтни дейности.

По проекта са обновени 5 блока, като са изпълнени строително-монтажни работи, включващи цяло топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение. Проектът пряко подобрява условията за живот на 242-ма души. Очакванията са по време на настоящия зимен сезон те да намалят разходите за енергия в своите апартаменти.

Общата стойност на реализирания проект е 1 266 942.49 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 1 076 901.12 лева, националното съфинансиране е 190 041.37 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ