Свържете се с нас

Новини

Учредиха клуб на пенсионираните учители навръх празника им в Симитли

Публикувано

на

Кметът Апостол Апостолов поздрави бивши учители и директори на учебни заведения по случай Деня на народните будители.

Празникът се организира вече няколко години, пенсионираните учители от Симитли бяха поканени на обяд.

Кметът Апостолов благодари за огромния принос при възпитанието на българските деца, на него като личност, защото тези будители са били неговите учители. Учителите на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Симитли и детските градини си припомниха любими моменти от съвместната им работа и си разказаха спомени за дългите години, прекарани заедно из училищата в община Симитли, като будители на тогавашните ученици. Специален клуб на пенсионираните учители беше учреден днес по случай празника.

Избрано беше временно ръководство като председател на клуба временно е Цветанка Ралинска, членове са Цветанка Симеонова, Николай Кашев, Маргарита Манова и Йорданка Деянска. На следваща среща ще бъде уточнено името на клуба и ще бъдат приети новите членове. Кметът Апостолов обеща съдействие на клуба, а читалището обеща помещение, с което да съдейства.

На раздумка и спомени будителите на Симитли си пожелаха да се събират и следващи години, но да живеят като младите и усмивките да не слизат от лицата им.

коментара

Новини

Благотворителен великденски базар събра средства в подкрепа на самотноживеещи възрастни хора

Публикувано

на

Дни преди Великден, пл. „България“ събра на едно място всички детски, учебно – възпитателни заведения от община Сандански и социални услуги в името на една кауза – подкрепа и помощ на самотноживеещи възрастни хора. На базара бяха предложени и всички цветни аранжировки от отрязан цвят, които бяха сътворени от участниците в конкурса по време на Празника на цветята. Великденският базар, който тази година се проведе под мотото „Великден за всеки“, привлече благотворителността на хора от града и посетители. Само за час почти всички ръчно изработени Великденски сувенири, зайчета, яйца, лакомства, картички и други, бяха изкупени. За поредна година жителите и гостите на общината показаха, че имат добри сърца и помогнаха на хора в нужда.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Първо място  в национален конкурс за ОбУ „Св.П.Хилендарски“ с.Корница

Публикувано

на

ОбУ „Св.П.Хилендарски е училището, класирано на първо място в цялата страна в конкурса, организиран от фондация КОРПЛЮС- BEE BETTER TOGETHER.

Конкурсът е част от деветото състезание по правопис на Английски език Spelling Bee 2019. Освен повишаване на интереса към английския език, тази година организаторите насърчават и стимулират екипната работа, защото тя води не само до отлични резултати в състезанието, но и до създаване на отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Именно поради тази причина, те обявяват националния конкурс- BEE better together, чиято цел е създаването на видео, PowerPoint презентация или дневник/албум със снимки, с които да се покаже успехите на пчеличките и настроението на приятелство и взаимопомощ по време на подготовката и провеждането на училищните състезания.

След като бе обявено националното класиране, на тържествена церемония, съпътстваща националния финал на състезанието, което се проведе на 21 април в Американски колеж в град София, нашето училище бе обявено за училище победител в конкурса.

Поздравления за нашите деца, които прославиха училището ни и името на село Корница на национално ниво!!!

Искрени благодарности към фондация КОРПЛЮС!!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ