Урок по Родолюбие в Домът за стари хора в навечерието на Денят на народните будители

Незабравим урок по родолюбие  в Домът за стари хора в Гоце Делчев с четвъртокласниците на Илия Динев ,94 годишната Мария Коюмджиева изненада всички с паметно стихотворение издекламирано от нея наизуст

Вчера,в  навечерието на един от най-българските празници първи ноември,Ден на народните  будители, в Домът за стари хора  в Гоце Делчев, по тяхна покана гостуваха с невероятна програма  четвъртокласници от Първо ОУ, Св. Св.“ Кирил и Методий“от групата за целодневна организация с учител Илия Динев.Децата от групата на Илия Динев са най- честите гости на възрастните хора от Дома и те са при тях на всички големи национални и християнски празници .

    Учениците бяха подготвили уникален поетичен рецитал за стотиците знайни и незнайни книжовници, просветители, борци за национално освобождение, вдъхвали вяра в собствените сили на народа за преодоляване на трудностите през вековете. Децата пък ,бяха изненадани от възрастните домакини от Дома с програмата, която  те бяха подготвили специално за тях и така се получи един незабравим и съвместен  урок по Родолюбие.

Възрастните хора с видимо удоволствие  изпяха пред малките си гости  много патриотични песни, споделиха свои есета, рецитираха стихотворения, посветени на Родината. Урокът завърши с почерпка  осигурена от общинската администрация  , с много благодарности и обещания за следваща вълнуваща среща.

„Получи се страхотен урок по Родолюбие, учениците на Илия Динев представиха чрез портрети, стихове и разкази от първия будител Паисий Хилендарски до Левски,Вазов и Ботев. Говорихме  за Рибния буквар на Петър Берон“ ,а домакините от Дома ни изненадаха с песните на Добри Чинтулов, Петко Славейков, Иван Вазов които изпяха под съпровода на акордеона на г-н Ангел Фидошев“ разказаха за вълнуващият урок  в Домът за стари хора организаторите Иванка Джибова , организатор в Дом на културата и учителят Илия Динев.

С голям интерес всички изслушаха написаното  по темата есе от Райна Евстатиева ,бившата учителка,Теменужка Кефалова  пък ,издекламира наизуст поемата „Хайдути „на Христо Ботев, а  Стефка Мавродиева също бивша учителка беше подготвила специално за срещата  стихотворение  за Левски.  Подходяща творба за часът по Родолюбие  прочете пред децата и Радка Джинева , а 94 годишната  Мария Куюмджиева изненада всички с изумителната за възрастта си памет със стихотворение което издекламира емоционално   наизуст.

Организатора в Домът на културата в Гоце Делчев ,Иванка Джибова ,благодарение на която бе проведен  страхотният и паметен за всички присъстващи  урок по Родолюбие в Домът за стари  хора  в края на страхотната среща на поколенията в навечерието на Денят на народните будители подчерта дебело пред всички, че Денят на будителите е истинският български празника, не Хелуин!Всички си обещаха, че днес достойно  ще отпразнуват  именно този светъл български празник и ще отдадат заслужена почит към българските народни   будители.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене