Свържете се с нас

ВИДЕО

Полицай Франгов: Всички видове наркотици вече са и на пазара в Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

„Всички видове наркотици разпространявани в България вече са и в Гоце Делчев“. Това каза вчера полицай Франгов от РПУ Гоце Делчев. Това стана на организираната от Ротари-клуб Гоце Делчев среща на  ученици от Гоце Делчев с д-р Теменужка Любенова, председател на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград. „Когато някой ви предложи наркотици помислете си чий живот искате да живеете – вашият, или този на дрогата която ви предлагат. Ако искате да бъдете щастливи изберете си вашият живот!“, каза д-р Любенова.

На срещата бе прожектиран документалният филм „Началото е краят“. В него децата видяха и чуха ужасяващи случки разказани от хора със зависимост от наркотични вещества повечето които са започнали вземането на опиати на тяхната възраст. Родители на деца зависими от дрогата споделиха страданията на цялото семейство и проваленото бъдеще на деца вземаши наркотични вещества. На въпроса отправен към децата след края на филма дали биха посегнали някога към дрогата, всички дружно отговориха НЕ!!!

Служителят в РПУ Гоце Делчев, полицай Франгов запозна децата с проблемите произтичащи от разпространението на наркотични вещества в гоцеделчевския регион, за усилената работа на районното управление на полицията за пресичане разпространението на опиати в района и с тревога съобщи, че на нелегалния пазар на дрога в района вече се предлагат всички видове опиати които се разпространяват в България

На края на срещата, Ротари-клуб Гоце Делчев изказаха благодарност на д-р Любенова за всеотдайната й разяснителна работа сред подрастващото поколение за чудовищните последствия от приемането на наркотици.

 

коментара

ВИДЕО

НЕУДОБНИТЕ! Жена подложена на ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство…

Публикувано

на

Нова покъртителна история показва Методи Байрактарски в рубриката си „БЕЗУМИЦИ“

42-годишната Мария разказа истинската история за нейното отвличане. Това което разпространиха медиите не е истината. Тя изля мъката си и страховете си. Имало е ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство… Гледайте  в онлайн поредицата  „НЕУДОБНИТЕ“.

Вижте и безпощадният коментар на Веселин Стаменов и Мариета Димитрова!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Класноурочна „симфония“ създадоха учениците и учителите в НПГ в Г. Делчев

Публикувано

на

Интердисциплинарният урок  на тема „Симфония“ бе елегантно предизвикателство да се разчупи класическата урочна рамка и неочаквано, но с фина логичност да се обединят в естествена взаимовръзка биология, химия, физика, музика и литература.

Такъв нестандартен модел на урок бе представен  от преподавателите и учениците в Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ в Гоце Делчев.   Темата-  феноменът  „Светлина“ –  стартира с библейския текст за сътворението на света , асоциативно се вплете в звуците на „ Четирите годишни времена“ на Вивалди, за да излезе от въображаемия свят на изкуството и да  поеме по реалните пътища на науката, където  светлината бе разгледана от гледната точка на физиката, химията и биологията. Целта на урока бе да се представи връзката между светлина, фотосинтеза, хранителни вещества, здравословно хранене и здравословен начин на живот, като се  използва за обща рамка структурата на музикалното произведение  симфония.  Всички елементи на симфонията намериха оригинално приложение в урока. В него „ симфоничният оркестър“ бе съставен от ученици – научни работници във физически и химически лаборатории, биолози – новатори, диетолози, лекари, фармацевти, спортисти, шеф-готвачи. Учениците експериментираха, доказваха  по химичен път наличието на нишесте и белтъци, също така функционалните групи, които изграждат въглехидратите; представени бяха фазите на процеса фотосинтеза. Научните и експерименталните факти бяха практически вложени в съвети и тестове за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Учениците се превъплътиха и в лекари – гастроентеролози и диетолози, провеждащи  импровизирани прегледи; както и във фитнес инструктури, даващи практически съвети за здравословен начин на живот.  Също така полезни ястия бяха предложени и от шеф-готвачите на НПГ. Урокът бе широкоспектърен, многопластов, но най-вече с практическа насоченост и  с висока степен на полезност. В него бяха обединени ученици от 8,9,10 клас с общи интереси по природни науки. Преподавателите използваха богат набор от интерактивни методи и техники на преподаване, но доминиращият бе проектният метод, при който учениците, напътствани от учителите си, сами създаваха и защитаваха своите проектни задачи.

    Интердисципринарният урок бе наблюдаван от старши експерт по природни науки при РУО- Благоевград – г-жа Стоянова, от Ръководството и преподаватели на НПГ,  както и от   преподавателите по природни науки от  училища в общината и от Сатовча.  Неслучайно бе избрана и датата за интерсеното събитие – в наверечието на 22 март – Световният ден на водата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ