Свържете се с нас

ВИДЕО

Полицай Франгов: Всички видове наркотици вече са и на пазара в Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

„Всички видове наркотици разпространявани в България вече са и в Гоце Делчев“. Това каза вчера полицай Франгов от РПУ Гоце Делчев. Това стана на организираната от Ротари-клуб Гоце Делчев среща на  ученици от Гоце Делчев с д-р Теменужка Любенова, председател на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград. „Когато някой ви предложи наркотици помислете си чий живот искате да живеете – вашият, или този на дрогата която ви предлагат. Ако искате да бъдете щастливи изберете си вашият живот!“, каза д-р Любенова.

На срещата бе прожектиран документалният филм „Началото е краят“. В него децата видяха и чуха ужасяващи случки разказани от хора със зависимост от наркотични вещества повечето които са започнали вземането на опиати на тяхната възраст. Родители на деца зависими от дрогата споделиха страданията на цялото семейство и проваленото бъдеще на деца вземаши наркотични вещества. На въпроса отправен към децата след края на филма дали биха посегнали някога към дрогата, всички дружно отговориха НЕ!!!

Служителят в РПУ Гоце Делчев, полицай Франгов запозна децата с проблемите произтичащи от разпространението на наркотични вещества в гоцеделчевския регион, за усилената работа на районното управление на полицията за пресичане разпространението на опиати в района и с тревога съобщи, че на нелегалния пазар на дрога в района вече се предлагат всички видове опиати които се разпространяват в България

На края на срещата, Ротари-клуб Гоце Делчев изказаха благодарност на д-р Любенова за всеотдайната й разяснителна работа сред подрастващото поколение за чудовищните последствия от приемането на наркотици.

 

коментара

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО: Транспортен ковьоз, последно поколение, дариха на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Транспортен ковьоз от най-ново поколение, дариха днес, на Петльовден, на общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев. Благодетелят е, чаровната млада майка, Десислава Николова.

Самата тя е имала проблемна бременност която наложило преждевременно раждане. За своите преживявания, борби и съвети към жени с подобен проблем, Николова описва в книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“. Книгата предизвиква небивал читателски интерес и авторката решава да се посвети на своя казуза за подпомагане на болници с дарение на специални транспортни ковьози. Средствата, Десислава Николова набира от продажбите на книгата. След свое проучване, тя решава коя болница да дооборудва с ценната апаратура. „Гоцеделчевската е болницата с голям брой раждания а в района има около 70 населени места много от които са отдалечени от града и това бе основание да избера този град за поредното си дарение“, обясни Десислава Николова.

Управителят на общинска болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, Д-Р Мария Радойкова и неонатолигът, д-р Евдокия Бъчварова изказаха искрени благодарности на дарителка за дарението, а Десислава Николова пожела в болницата да се раждат много и само здрави и щастливи деца и много рядко да се налага да ползват новото оборудване.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ