Нови успехи за СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, осмокласничката Наталия Таранинова с първо място на национален ученически конкурс в Русе

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, станаха ясни резултатите от Единадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, в който участваха 103 млади автори от цялата страна със 137 творби. Конкурса  бе организиран от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе, и се проведе в два раздела „Литературно творчество” и „Журналистика”.

Осмокласничката Наталия Таранинова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с преподавател по български езиик и литература и нейн консултант Заприна Глушкова, спечели първото място за разказ във възрастова група VIII – XII клас.

 Тържествената церемония по награждаването бе определена за 27 октомври, но Наталия не успя да присъства по обясними причини . Днес  обаче,тя получи престижната награда – плакет и диплом, по пощата, така както бе договорено в разговор с директора на ОбДЦКИ-Русе и преподавателката на талантливата  Наталия, съобщиха новината от училището в Хаджидимово . И двете ,преподавател и консултант и спечелилата първа награда ученичка бяха изключително щастливи от постигнатият голям  успех.  „Наталия е един от безценните бисери и аз високо ценя и подкрепям нейните възможности в областта и таланта й“ сподели  старши учителят на момичето  по български език и литература ,Заприна Глушкова.

Тази година младите творци писаха по темите „Душата ми е стон“, посветена на 140 години от рождението на Пейо Яворов, и „Знаеш ли ти кои сме?“ – по повод на 170 години от рождението на Христо Ботев.

За първа година в конкурса в Русе имаше участници  от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово като дебютното им участие им донесе успех, допълни г-жа Глушкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене