Свържете се с нас

Таблоид

Нови успехи за СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, осмокласничката Наталия Таранинова с първо място на национален ученически конкурс в Русе

Публикувано

на

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, станаха ясни резултатите от Единадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, в който участваха 103 млади автори от цялата страна със 137 творби. Конкурса  бе организиран от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе, и се проведе в два раздела „Литературно творчество” и „Журналистика”.

Осмокласничката Наталия Таранинова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с преподавател по български езиик и литература и нейн консултант Заприна Глушкова, спечели първото място за разказ във възрастова група VIII – XII клас.

 Тържествената церемония по награждаването бе определена за 27 октомври, но Наталия не успя да присъства по обясними причини . Днес  обаче,тя получи престижната награда – плакет и диплом, по пощата, така както бе договорено в разговор с директора на ОбДЦКИ-Русе и преподавателката на талантливата  Наталия, съобщиха новината от училището в Хаджидимово . И двете ,преподавател и консултант и спечелилата първа награда ученичка бяха изключително щастливи от постигнатият голям  успех.  „Наталия е един от безценните бисери и аз високо ценя и подкрепям нейните възможности в областта и таланта й“ сподели  старши учителят на момичето  по български език и литература ,Заприна Глушкова.

Тази година младите творци писаха по темите „Душата ми е стон“, посветена на 140 години от рождението на Пейо Яворов, и „Знаеш ли ти кои сме?“ – по повод на 170 години от рождението на Христо Ботев.

За първа година в конкурса в Русе имаше участници  от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово като дебютното им участие им донесе успех, допълни г-жа Глушкова.

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ