Свържете се с нас

Таблоид

Нови успехи за СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, осмокласничката Наталия Таранинова с първо място на национален ученически конкурс в Русе

Публикувано

на

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, станаха ясни резултатите от Единадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, в който участваха 103 млади автори от цялата страна със 137 творби. Конкурса  бе организиран от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе, и се проведе в два раздела „Литературно творчество” и „Журналистика”.

Осмокласничката Наталия Таранинова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с преподавател по български езиик и литература и нейн консултант Заприна Глушкова, спечели първото място за разказ във възрастова група VIII – XII клас.

 Тържествената церемония по награждаването бе определена за 27 октомври, но Наталия не успя да присъства по обясними причини . Днес  обаче,тя получи престижната награда – плакет и диплом, по пощата, така както бе договорено в разговор с директора на ОбДЦКИ-Русе и преподавателката на талантливата  Наталия, съобщиха новината от училището в Хаджидимово . И двете ,преподавател и консултант и спечелилата първа награда ученичка бяха изключително щастливи от постигнатият голям  успех.  „Наталия е един от безценните бисери и аз високо ценя и подкрепям нейните възможности в областта и таланта й“ сподели  старши учителят на момичето  по български език и литература ,Заприна Глушкова.

Тази година младите творци писаха по темите „Душата ми е стон“, посветена на 140 години от рождението на Пейо Яворов, и „Знаеш ли ти кои сме?“ – по повод на 170 години от рождението на Христо Ботев.

За първа година в конкурса в Русе имаше участници  от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово като дебютното им участие им донесе успех, допълни г-жа Глушкова.

коментара

Таблоид

Ексклузивно! Волен Сидеров: С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени

Публикувано

на

Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция.

Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи. Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в Обединени патриоти да надмогне егото си!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Стартира празничната седмица в ОУ „Св. Климент Охридски „ в гърменското село Дебрен по случай 93 годишнината на школото

Публикувано

на

От днес в Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в гърменското село Дебрен цари празнична обстановка .

В школото стартира празничната седмица по случай патронният празник на училището който всяка година се чества подобаващо на 25-и ноември .

През цялата в празнична седмица в школото са предвидени десетки интересни мероприятия , като днес първокласниците ще покажат умения по правопис и краснопис .

От днес  до 22-ри ноември  в училището в Дебрен стартира и провеждането на Шах – турнир който ще ръководи майстора на шахматната дъска учителят   Исмет Ходжов. Интересния Шах турнир  с Исмет Ходжов  ще се проведе с всички класове и във всички класни стаи.

Утре в библиотеката на училището в Дебрен ще се проведе четене на историята за Климент Охридски под ръководството на учителката Рамзие Комарова.

Обичаните от възпитаниците  на ОУ“Св.Климент Охридски   спортни  игри са  предвидени за сряда  под мотото „Спортни игри с 5 клас“ ръководител на които е учителят Исмаил Комаров .  Спортна площадка на училището  в сряда пък и рлез цялата празнична седмица  за поредна година  ще се превърне в  арена  на своеобразно спортно състезание изпълнено със спортменски дух , много глъч и детска радост.

Интересното и малко позабравено състезание „Бързи, смели, сръчни“ ще оживее  в празничната седмица   на училището  в Дебрен също на Спортната площадка с   децата от начален етап на обучение .Това ще се случи  на 22.11. 2018г./Четвъртък/ от 15.30ч.

От понеделник до петък , децата и по- големите ученици  от всички класове ще подготвят изложба и ще украсят коридори в училището с рисунки  на тема  „ Моето родно училище“с ръководител  Ана Чаушева.

Още една изложба „Приложни изкуства“  ще краси коридорите на  ОУ „Св.Климент Охридски „през тази празнична седмица ръководител на която е Амиде Даргутева.

В четвъртък на 22.11. от 15 часа във  волейболни и баскетболни срещи ще се състезават на Спортната площадка  8 и 9 клас с ръководени от учителят  Елвер Топчиев

Празнична програма  на сцена също е предвидена като кулминация на празничната седмица .Интересната програмата  с участието на таланtливи възпитаници на школото е с ръководител учителката А.Топчиева и тя ще започне  в петък в 14.45ч.

Много гости  с още по –много и добри пожелания , очаква за своя патронен празник и тази година ръководството , учителите и учениците  от Обединено  училище „Св. Климент Охридски“ .Гостите ще имат възможност да се насладят на празничната програма и многото организирани  мероприятия по случай 93-та  годишнина на училището в Дебрен .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ