Свържете се с нас

Разследване

СКАНДАЛ В ТОП ПРЕСА! Айрола Ходжов от Дебрен: Законите само за нас простосмъртните ли важат? Има ли закони за полицай от Дебрен?

Публикувано

на

Айрола Ходжов от Дебрен: Законите  само за нас простосмъртните ли важат,полицай от Дебрен 2 години си кара джипа на лов , по нивите и по селото без регистрация ,без застраховки,не платени данъци и  никакви документи 

 Уважаема редакция  изпращам ви тези снимки за да се види как в нашето село Дебрен законите  важат само за нас простосмъртните , а за полицая Мустафа Узун няма закони , просто за него те не важат защото  самият той е Закона и то облечен в униформа .

2 години полицай Мустафа  Узун си кара джипа  без регистрация, без данъци и без застраховки пред очите на хората от  цялото село .Човекът си ходи на лов с нерегистрираното си возило за което не плаща и лев данък , обикаля  по селото  ходи си и по нивите  и в същото време същият този полицай  олицетворява и е пазител на Закона .

Що за система ,що за законност . В тази връзка като добросъвестен гражданин и като човек който се дразни от наглостта на  хора като въпросният „пазител“ на закона ,в събота след като го видях за пореден път зад волана на незаконния му джип реших да информирам . Обадих се на тел. 112 , обясних случая , направих снимки  и от там изпратиха полицейски патраул на място от РУ Гоце Делчев . В същото време полицаят разбра за моите действия слезе от джипа и го  изостави,  ей- така на една  улица . Колегите му като дойдоха вероятно вече информирани и подготвени , констатираха уж нещо си и ми зададоха най- нагло въпроса от който силно се подразних  ,попитаха ме „ Ти що се занимаш с глупости“и си тръгнаха . По късно въпросният джип ако може да се нарече такъв бе скрит в един гараж  а полицаят чист като сълза , ни лук ял ни лук мирисал.

А ,значи било глупости, ами глупост ли е например глоба за не  поставен предпазен колан, глупост ли е  не даден навреме мигач, неправилно изпреварване , или липса на пожарогасител в багажника? Не, не е глулпост разбира се , щом го изисква закона  всички сме длъжни да спазваме,ако не  плащаме си глоби и търпим санкции , но никак не е  и глупост да управляваш нерегистрирано превозно средство.Ей така  на аванта ! Не регистрирано , да не плашаш данъци, застраховки   просто ей така защото си облечен в полицейска униформа .

 Та , уважаеми властници и полицейски шефове питам  аз, Законите  за нас простосмъртните ли са само  написани и къде  пише ,че за полицаите  те не важат и могат да я карат през просото како на тях им е удобно .

 Настоявам за  проверка , настоявам за санкция и наказание за  полицейският служител Мустафа Узун. Колкото и да се крие и отрича цялото  село Дебрен знае чий е  въпросният джип и кой го кара . Аз също съм готов да свидетелствам .  Законите са за всички!!!!Снимките съм изпратил и в предаването „Господари на  ефира“ .

 С уважение Айрола Ходжов , с. Дебрен .

 

коментара

Разследване

Домашният арест спасява аптекарката от онкоболницата Св. Тюлекова от дисциплинарно наказание

Публикувано

на

Аптекарката в благоевградската онкоболница „Св. Мина“ Светлана Тюлекова, която бе обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с лекарства за раково болни, e временно отстранена от работа със заповед на управителя д-р Георги Георгиев. „Тъй като в момента е следствена и под „домашен арест”, аз не съм в контакт с нея и няма как да започна дисциплинарна процедура по Кодекса на труда, при която задължително се изискват обяснения, преди да бъде наложено наказание”, поясни д-р Георгиев. Той добави, че в болницата е извършена проверка от ИА „Медицински одит”, резултатите от които са постъпили вчера и те са че няма констатирани  нарушения. В хода на разследването, което ГДБОП започна на 4 октомври по разпореждане на наблюдаващия прокурор от Спецпрокуратурата Лидия Манолова, в двете болници са извършени съвместни проверки от Агенцията по лекарствата, Медицински одит и НЗОК.

„В доклада, който получих за софийската болница „Св. Йоан Павел“, са констатирани множество нарушения и е изготвено предписание за затваряне на болничната аптека. За благоевградската болница „Св. Мина“ още не съм видяла доклада. Продължаваме да работим активно, на този етап няма направено искане за изменение на мерките на 7-те обвиняеми”, заяви за в. „Струма“ спецпрокурорът Лидия Манолова.

Аптекарката Светлана Тюлекова е с мярка „домашен арест“, която й бе наложена от съдия Мариета Райкова от Специализирания наказателен съд с мотив тежко заболяване. Заради здравословни проблеми такава мярка бе определена и на управителката на софийската болница „Св. Йоан Павел“ д-р Небесна Балджийска и нейната дъщеря д-р Зора Балджийска. Според разследващите дъщерята изписвала и изнасяла лекарствата, които предавала на съпруга си Борислав Сотиров, а той ги давал на Милослав Пейков, който е обвинен като лидер на престъпната група. Той бил безработен, но в миналото се занимавал със сметопочистване.

Тарторът на бандата пък продавал скъпоструващите лекарства на лицензираната фирма за реекспорт „Киара“. Посредникът Пейков идвал в дома на аптекарката Светлана Тюлекова в Благоевград, където получавал от нея изнесените лекарства. На 4 октомври, след като си тръгнала от работа, тя е задържана от антимафиоти в момента, в който взимала такси в района на онкоболницата „Св. Мина“. В чантата й са открити 8 кутии с вносни ампули, сред които едно от най-скъпите „Неоласта“, предназначено за болни след лъчетерапия. Веднага е извършен тараш в болничната аптека в присъствието на началника на аптеката фармацевт Милка Николова и управителя на болница д-р Георги Георгиев. При описа на лекарствата е открита липсата точно на тези 8 ампули.

Престъпната банда за нелегална търговия с лекарствата на онкоболни е действала от май 2017 г. до разкриването й на 4 октомври 2018 г. Участниците в мрежата са получавали сериозни суми, скъпоструващите вносни лекарства за болните на стойност 1500, 5000, 6000 лв., които са покривани от Здравната каса, са били реекспортирани в чужбина на многократно по-високи цени. Разследващите са намерили фактура за износ на две от тях на стойност 116 000 лв. Престъпната схема, по която е източвана НЗОК и е завъртяна нелегална търговия за сметка на болните, е била чрез фалшифициране на медицинските документи, в които са описани фиктивни вливания на пациенти. Това е установено от свидетелските показания на онкоболни, чиито имена фигурират в графика за вливания. Засечката показала, че те не са ходили тогава на процедури. Установено е, че  лекарствата са заменяни с други, с изтекъл срок на годност, които могат да бъдат токсични. По делото е назначена химическа експертиза, която ще установи състава на иззетите за анализ лекарства. Разследващите установяват кои лекари са оформили документацията за изнесените от аптекарката лекарства и на кои раковоболни са били изписани.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Разследване

Зрелищна катастрофа на улица Бяло море в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Публикувано

на

Две коли се удариха в час пик на улица “Бяло море” в Гоце Делчев.

Инцидентът стана малко след пешеходната пътека от страната на „Монопола“ “. Няма информация за пострадали при инцидента. За щастие се е разминало с материални щети за двамата собственика.

Полицията тепърва ще установи кой е виновен.

Очаквайте подробности.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ