Свържете се с нас

ГЕРБ

Младежи ГЕРБ–Благоевград с инициатива по случай Деня на народните будители

Публикувано

на

Младите хора посетиха училищата и културните институции в града и връчиха поздравителни адреси и специално изработен мултимедиен диск, на който е записан кратък филм с някои от най-известните будители, информация и цитати от тях. Директорите на институциите искрено се зарадваха на инициативата и пожелаха на младежите да продължават да провеждат такива кампании, защото е изключително важно младите хора да си спомнят за будителите, които България е имала и продължава да има.

„Първи ноември е не просто празник, това е ден, който всеки един българин усеща дълбоко в сърцето си! Този празник ни кара да си спомним за великото дело на всички будители, които са спомогнали за нашата култура и просвещение през вековете. На този ден трябва да отдадем и заслуженото на всички български учители и преподаватели, които продължават великото дело на българските просветители“, коментира общинският ръководител на МГЕРБ-Благоевград Вили Вучева.

коментара

ГЕРБ

Стефан Апостолов: Честит 21 януари – Ден на родилната помощ!

Публикувано

на

На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на белия свят. Всички дължим благодарност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и дулите (които имат медицинско образование). Денят се празнува на 21 януари от 1951 г. с указ на Народното събрание и датата е избрана според празника Бабинден, който по стар стил е на тази дата, а по нов – на 8 януари.

Най-младият депутат от Благоевградска област Стефан Апостолов от ПП ГЕРБ дарява половината си депутатска заплата, за  ин витро процедури. На днешният ден стотици доволни родители поздравиха младият депутат. Пожелаха му да бъде жив и здрав и дано всички български депутати да вземат пример от него.

Топ Преса се свърза с г-н Апостолов, за да го попитаме как се чувства на днешния ден. Той сподели, че всичко това, което прави за хората го прави от сърце и се радва когато има добър резултат, и честити 21 януари на всички, които помагат на живота да се появи на белия свят.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Депутатите Александър Мацурев и д-р Емил Тончев бяха гости на кукерския фестивал „Старчевата“ в Разлог

Публикувано

на

Депутатите от ГЕРБ – Благоевград Александър Мацурев и д-р Емил Тончев бяха гости на VIII международен кукерски фестивал „Старчевата“ в Разлог. Фестивал по време, на който хората с вяра и плам предават традиции и обичаи на децата си. Така поколенията съхраняват родовата памет, облечени в носии и маски, за да прогонят злото, да покажат, че българският народ е единен и стожер на обреди и обичаи, пазещи българския дух.

„Радвам се да споделя, че между община Банско и община Разлог винаги е имало и ще има взаимоотношения на уважение, подкрепа и като добри съседи споделяме и хубавите празнични моменти, и се подкрепяме в нужда. По този повод отправям своя искрен поздрав към всички участници и гости в карнавала. Пожелавам на всички  здраве, дръзновение и все така с ентусиазъм и вяра да пазят и обичат нашите корени“, каза по време на събитието Александър Мацурев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ