Свържете се с нас

Новини

ДГ №1 „Ведрица“- Благоевград представи свой проект по програма Еразъм + във Валенсия, Испания

Публикувано

на

Детска градина №1 „Ведрица“ представи проекта „Европейска квалификация на педагогически специалисти за придобиване на компетенции за прилагане на нови методи в педагогическото взаимодействие с деца 3-7години“ в град Валенсия, Испания.

    Осъществената мобилност от пет педагогически специалиста от ДГ №1 „Ведрица“ в гр.Валенсия, Испания бе свързана с придобиването на нови компетенции и е перспектива за бъдещи професионални комуникации с педагози от Европа. Визитите се осъществиха в различни образователни центрове и училища, където педагогическите специалисти от ДГ №1 „Ведрица“ гр.Благоевград се запознаха с други подходи на взаимодействие в  реална работна среда; с различни  методи на работа; с организацията на образователната работа. По време на визитата в Испания, педагозите от ДГ „Ведрица“ присъстваха в реална работна среда на взаимодействието на педагогическите специалисти и друг персонал с родителите.

На работна среща с директорите от всички детски градини в Благоевград, представители от ДГ „Ведрица“ разказаха за споделените практики, обмяната на опит в Испания и събраната полезна информация. По време на срещата беше представен и алгоритъм за кандидатстване по програма Еразъм+.  Предстоят срещи с учители от община Благоевград и областта, на които ще бъдат разпространени добрите практики и технологията на писане на проект по Еразъм+.   Срещите с директори и учители целят да бъдат мотивирани за участие в мобилности, за да усетят необходимостта да измерят своите компетентности и надградя своите професионални качества и знания на европейско ниво.

  Проект „Европейска квалификация на педагогически специалисти за придобиване на компетенции за прилагане на нови методи в педагогическото взаимодействие с деца 3-7години“  се осъшествява по програма Еразъм +. Основната цел на проекта е придобиване на нови умения и компетенции от педагогическите специалисти, насочени към прилагането на най-добри практики и иновативни методи за откриване на творческите заложби у децата.

 

 

 

 

коментара

Крими

С големи усилия огнеборци и жители на Дебрен погасиха голям пожар лумнал в м. Жерутека

Публикувано

на

Големи усилия положиха огнеборци от Районна служба пожарна безопастност и защита на населението (РСПБЗН) – Гоце Делчев и жители на гърменското село Дебрен които се отзоваха вчера в късния следобед на подаденият сигнал за избухнал пожар в ливада в местността „Жерутека“ край Дебрен намираща се до водоема на селото.

Благодарение на бързата реакция на дежурния екип на РСПБЗН големите огнени пламъци са били овладяни, коментираха жители на Дебрен.

Нанесените щети тепърва ще бъдат установявани но едно е сигурно, че огнеборци и местни доброволци не допуснаха пожарът да се разпростре и да унищожи гората.

Предполага се, че пожарът е възникнал в следствие на не угасен огън запален от ловджии или овчари.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Братът на композитора Кирил Икономов кандидат да достави сцена срещу 300 000 лв. на община Благоевград

Публикувано

на

Собственикът на „Музикален магазин Икономов“ в Благоевград Томчо Икономов, брат на композитора Кирил Икономов, е сред претендентите да достави и монтира концертна сцена на община Благоевград за 286 096,44 лв. Той заедно със софийската фирма „ВАХС“ ЕООД със собственик Христо Абаджиев са участници в обществена поръчка, чието финансиране е по спечелен от общината проект по програма „Интеррег V-А Гърция- България 2014-2020“. Задължително изискване е осигуряване на монтаж и демонтаж на сцената, към която е включено и озвучително, и осветително оборудване.

Преди седмици по повод дебати в местния парламент заради одобряването на поръчката зам. кметът по културата Христина Шопова изрично подчерта, че със закупуване на собствена концертна сцена с европейско финансиране не само ще се спестят средства от бюджета за наем на професионални сцени при провеждане на културни събития в областния център на Пиринско, но общината може и да печели от отдаването й под наем.

Ценовите оферти на участниците в поръчката ще се отворят, след като стане ясно дали техническите им предложения отговарят на изискванията, поставени от общината.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ