Свържете се с нас

Новини

Евродепутатът Андрей Новаков: Благоевград е пример за това как се работи с европейски средства

Публикувано

на

Евродепутатът Андрей Новаков, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов взеха участие в среща дискусия на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз“.  По време на форума  бяха обсъдени предложения, свързани с разпределяне на средствата от Европейския съюз, касаещи отделните населени места. Кметът д-р Атанас Камбитов изрази увереност, че правата ни като европейски граждани ще бъдат защитавани успешно от главния преговарящ от ЕП по политиката за сближаване в ЕС Андрей Новаков. Той подчерта и важността от провеждането на срещата дискусия.  „С подобен форум участваме в общо европейския дебат за бъдещето на Кохезионната политика. Дебат за разпределението и разходването на средствата, дебат, който касае  абсолютно всеки един от нас. Аз съм представител на местната власт и съвсем отговорно мога да кажа, че през последните години, Кохезионната политика е основният финансов инструмент, чрез който общините реализират своите проекти, а също  и своята политика“, каза по време на срещата д-р Атанас Камбитов.

Евродепутатът Андрей Новаков подчерта основните ползи от членството ни в ЕС и сподели приоритетите си в посока Кохезионната политика и разпределяне на средствата от ЕС. Той бе категоричен, че правилата, по които се кандидатства по проекти трябва да бъдат максимално опростени. „Регламентът, който пишем в момента за Структурните инвестиционни фондове, предпочитам да го напишем като визионери, а не като чиновници. Кандидатстването за европейски проект трябва да е лесно, като  да си поръчаш кафе. В противен случай,  хората  с право казват, че предпочитат да изтеглят пари от банката, пред това да преминат през дълги и заложни процедури. Има, обаче, Общини, които се справят много добре. Една от тях, която се  дава за пример, за това как се работи с европейски средства, е Благоевград“, категоричен бе Андрей Новаков.

Форумът е част от национална кампания на мрежата от Областни информационни центрове в цялата страна, която се провежда през месец октомври тази година. Целта на инициативата е популяризиране на новата Многогодишна финансова рамка 2021-2027 г., популяризиране на предложената от ЕК законодателна рамка за новия програмен период и отбелязване на 30 години Кохезионна политика на Европейския съюз. По време на срещата кметове на Общини получиха грамоти за принос към прилагане на Кохезионната политика на местно ниво. На срещата присъстваха още председателят на ОбС Радослав, ръководният екип на Община Благоевград, представители на учебни заведения, бизнеса и граждани.

коментара

Крими

Автомобил пламна в района на гарата в Благоевград

Публикувано

на

Преди минути автомобил избухна в пламъци в района на гарата в Благоевград.

На мястото има пожарна и полиция.

 

Очаквайте подробности!

 

Снимка- “ Забелязано в Благоевград“

 

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Пенсионерите над 75 години карат ски срещу 1 лев над Банско

Публикувано

на

Пенсионерите, които са на възраст над 75 години ще ползват специална оферта, ако искат да карат ски в Банско.

Само срещу дневна карта за левче те ще могат да се насладят на зимните писти.  Това обяви Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен“ АД.

Децата до 7 години също ще продължат да ползват дневни карти от 1 лев. На същата цена от тази година ще са и картите за инвалиди.  Продължава промоцията на сезонните карти. До края на ноември цената е 1300 лв за възрастни. Пенсионери, студенти и ученици ще могат да си купят сезонна карта за 1200 лева, а за деца от 7 до 12 годишна възраст (включително) по време на намалението картата ще струва 1100 лева.  Сезонната карта осигурява на притежателя ѝ VIP-достъп до кабината и други предимства в ски курорт №1 на Балканите.

Нова програма за лоялни клиенти стартира в Банско от зимния сезон 2018 / 2019 – Bansko Loyalty Club.Целта е концесионерът на ски зоната да бъде лоялен към клиентите, които от години предпочитат да карат ски или сноуборд в най-добрия зимен курорт на Балканите.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ