ВАЖНО ЗА ЖИВОТНОВЪДИТЕ ОТ ГОЦЕДЕЛЧЕВСКО

ДФ „ Земеделие“ преведе първият транш от субсидиите за директни плащания на животновъдите

19 055 079 лева преведе ДФ“ Земеделие“   на  4855 родни животновъди  като първи транш по схемите за директни плащания за 2018 г. .

Заповедта за превеждането на субсидиите  на заявилите  да получат преходната национална помощ за говеда  е от 26.10.2018 г. на земеделският министър Румен Порожанов .Според заповедта , животновъдите  имащи право на подпомагането по Схемата за преходна национална помощ за говеда, ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно за първият транш  е по 90.72лв за говеда  и по 158.76 лв. за биволи .

Право  на подпомагане  по схемата за Преходна национална помощ за говеда ,необвързана с производство,имат земеделски стопани които са отглеждали 10 или повече говеда или 10 или повече биволи ,регистрирани към 28 февруари 2009г.,и към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане от текуща кампания отглеждат в стопанствата си поне 70% от референция брой животни .

Преходна национална помощ се отпуска само за секторите ,за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г. като максималният  бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от Европейската Комисия бюджет за схемите от национални доплащания за 2013 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене