Свържете се с нас

Новини

В гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ културата среща науката, а иновациите са отново в действие!

Публикувано

на

ПМГ“ Яне Сандански“ започва изпълнението на поредния спечелен проект по Еразъм+ КД 2 с наименование „Culture Meets Science“ (Културата се среща с науката)
Продължителността на проекта е 24 месеца ( от 18.11.2018г. до ноември 2020г.).
Като училище домакин и координатор по проекта елитното школо ще си партнира с училища от Белгия, Полша и Италия, за да обменя новаторски практики за интердисциплинарни уроци и проекто базирани методи. Идеята е чрез наблюдения в класната стая, дейности на открито, събиране и анализиране на проби и експерименти да се насърчава интересът към природните науки – биология, химия, физика, математика. Ученици на възраст от 16 до 19 години ще работят в интернационални отбори, съвместно със своите преподаватели, по създаването на различни крайни продукти – проби, биокарти, албуми и презентации.
Всички дейности ще бъдат съчетани с посещение на културни забележителности, запознаване с традиционната кухня и занаяти, така ще се осъществи срещата на културата с науката.

коментара

Новини

Подписаха водния цикъл на Перник!

Публикувано

на

Mиниcтъpът нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe Heнo Димoв пoдпиca дoгoвopи зa изгpaждaнe нa вoднa и ĸaнaлизaциoннa инфpacтpyĸтypa c BиK дpyжecтвaтa в Πepниĸ, Bидин и Cилиcтpa.

Това напрактика означава, че е подписан водния цикъл на Перник, с който освен канализацията и водоснабдяването, ще бъде обновена и асфалтовата настилка на улиците в Перник. Този проект ебше чакан от години в Перник.

C peaлизиpaнeтo нa пpoeĸтa нa „BиK“ OOД – Πepниĸ щe бъдe yвeличeн cъбpaният и тpeтиpaн тoвap нa зaмъpcявaнe пpeди зaycтвaнeтo нa oтпaдъчнитe, щe ce нaмaлят зaгyбитe нa вoдa във вoдoпpeнocнитe мpeжи и щe бъдe пoдoбpeнo вoдocнaбдявaнeтo нa нaceлeниeтo в oбocoбeнaтa тepитopия, oбcлyжвaнa oт дpyжecтвoтo. Πo пpoeĸтa щe бъдe дoизгpaдeнa и peĸoнcтpyиpaнa ĸaнaлизaциoннaтa мpeжa зa oтвeждaнe нa вoдитe дo peĸoнcтpyиpaнaтa пpeчиcтвaтeлнa cтaнция – гp. Бaтaнoвци. Peaлизиpaнитe дeйнocти щe пoдoбpят eĸoлoгичнoтo cъcтoяниe нa вoдoпpиeмниĸa – peĸa Cтpyмa, ĸoeтo щe cпoмoгнe зa възcтaнoвявaнe нa биopaзнooбpaзиeтo и ĸaчecтвoтo нa мecтooбитaниятa нa pacтитeлни и живoтинcĸи видoвe в apeaлa нa peĸa Cтpyмa.

Oбщият paзмep нa инвecтициятa e близo 105 млн. лв. Oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014-2020 г.“ (OΠOC) ocигypявa бeзвъзмeзднa финaнcoвa пoмoщ в paзмep нa 78,6 млн. лв./ zaPernik.com

коментара

Продължете с четенето

Новини

Президентът ще помогне лично за ремонта на заслона на Кончето

Публикувано

на

Заедно с планински водачи, спасители и доброволци, президентът ще участва в поход

На 22 август президентът Румен Радев ще изпълни поетия ангажимент към Асоциацията на планинските водачи в България за оборудване на новоизградения заслон до седловината „Кончето“ в Пирин планина.

Заедно с планински водачи, спасители и доброволци, президентът ще участва в поход, с който ще бъдат доставени материали за заслона. Походът ще завърши пред хижа „Вихрен“ след 17.00 часа.

Асоциацията на планинските водачи в България беше отличена от националния конкурс „Доброволческа инициатива“ за 2018 година под патронажа на президента за проекта „Обновяване на заслон „Кончето“ в Пирин планина.

Новоизграденият заслон „Кончето“ ще повиши сигурността на хилядите туристи, катерачи, планински водачи и природолюбители във високите части на Пирин планина. Очаква се заслонът да бъде открит през месец септември т.г.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ