Свържете се с нас

Таблоид

„Братя Аргирови v. 2.0“ от Кюстендилско цъфнаха на музикален конкурс в Сандански

Публикувано

на

Атанас Станиев и Красимир Стоименов се явиха на музикален конкурс в Сандански, пресъздавайки визията на популярния в миналото дует. Младежите са част от състава на читалище „Съгласие“ от кюстендилското село Жабокрът.

Те се превъплътиха в образите на Благовест и Светослав Аргирови по време на фестивала „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява“. Атанас и Красимир са големи почитатели на далеч по-популярните братя и са израснали с техните песни. Преди време приятели им казали, че имат прилика с дуета, но косите им са прекалено къси. Затова и читалищните артисти си взели дълги черни перуки, които нахлупили на главите си. И, о чудо – приликата им станала поразителна.

Атанас и Красимир направили голямо шоу зад кулисите, като момичета се редили на опашка, за да се снимат с жабокрътските братя Аргирови. Те допълнително влезли в образ и се опитали дори да имитират гласовете на Благовест и Светослав. Доброто им настроение било допълнено от отличното представяне на състава на „Съгласие“ по време на фестивала. Двамата чешити демонстрирали добро чувство за хумор и обещали и на други събития да влизат в образа на братя Аргирови.

„Много се радвам за интересната идея на момчетата. Пожелавам им успех и им желая само добри неща да им се случват. Дано успеят да прогресират още повече и да стигнат още по-високи върхове“, коментира пред „България Днес“ Благовест Аргиров. Той прие с усмивка имитацията и похвали усилията на хората от читалището в кюстендилското село.
Единствената разлика между персонажите е, че Благовест и Светослав са близнаци, докато Атанас и Красимир не са. Но когато сложат перуките, всички различия изчезват, отбелязаха наблюдателни зрители на фестивала в Сандански.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Реклама
loading...

Таблоид

Близо 200 чувала от 80 литра бяха напълнени с боклуци от днешната акция „Почисти Копиловци“

Публикувано

на

Близо 200 чувала от 80 литра бяха напълнени с боклуци от днешната акция „Почисти Копиловци“, инициирана от общинския съветник Мирослава Костадинова.

В проявата се включиха около 40 човека, което спомогна за добрия ефект и положителния резултат. „Чувствам се удовлетворена и доволна. Смятам и занапред да има подобни акции, които да се осъществяват периодично. Целта е освен да бъде по-чисто и приветливо, да се даде и личен пример на подрастващите и хората да пазят околната среда. Поздравявам всички, които проявиха отговорност и се включиха в акцията“, каза Мирослава Костадинова.

По време на почистването бяха събрани боклуци, почистени тревни площи, детски площадки и други. Всичко това продължи цели 5 часа, а от общинския отдел „Чистота“ на Община Кюстендил, оказаха съдействие за извозване на чувалите. „Искам да благодаря на Община Кюстендил, че ни подкрепи, от общинска администрация ни бяха предоставени чувалите и ръкавиците. Предстои почистване на нерегламентираното сметище край реката, за което отново имаме обещанието на общината, да ни помогнат. То е с голям мащаб и затова се нуждаем от специализирана техника“, допълни Мирослава Костадинова.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Чрез пътен възел с кръгово кръстовище ще се осъществява връзката между АМ „Струма“ и град Сандански през главен път Е-79.

Публикувано

на

Целта е чрез въвеждане на постоянната организация на движението, да се осъществи безконфликтен достъп от една страна до курортния град, и от друга – до главен път Е-79 и АМ „Струма“.

Кръстовището на Е-79 към момента представлява триклонно такова – към град Сандански, към АМ „Струма“ и към част от някои населени места в община Сандански.

Три фирми представиха оферти в пазарните консултации за изготвяне на инвестиционен проект, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи на обекта.

Това са двете софийски „АТ Инженеринг 2000″ ООД и „ДЕВА ТРАНС“ ООД, и дупнишката „СТРОЙКОМЕРС“ ЕООД.

„АТ Инженеринг 2000″ ООД е дружество с ограничена отговорност, учредено с 5 млн.лв капитал. В офертата си дружеството предлага обща цена за извършването на услугите от 2 844 600 лв. с ДДС.

Приблизителна е и офертата на „ДЕВА ТРАНС“. Фирмата предлага обща цена от 2 676 000 лв. с ДДС.

С най-ниска ценова оферта, в консултациите участва и „СТРОЙКОМЕРС“ ЕООД с управител Даниел Аттарян. Общата сума в офертата е 2 000 000 лв. с ДДС.

Община Сандански вече е открила и процедура за възлагане на обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи за обекта.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ