Свържете се с нас

Таблоид

Скандално! КЗП „опраска“ гостилницата на семейство Балабанови в Гоце Делчев!

Публикувано

на

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИНСТИТУЦИЯТА НАКАЗА ВИЛИАН ФУУДСЗАРАДИ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ И ПРЕДЛАГАНЕ НА СТОКИ,НЕОТГОВАРЯЩИ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАДАДЕН КРИТЕРИЙ!

Все по-често в град Гоце Делчев институциите активно започват да си вършат работата след подадени сигнали от страна на жителите на града. Последен пример попадна като административно дело в редакцията на най-четения и единствен градски вестник. Управителката на местната гостилница ВИЛИАН ФУУДС – Величка Балабанова, е завела дело в Районен съд – Гоце Делчев, оспорвайки тлъст акт срещу РД ЗА ОБЛАСТИТЕ СОФИЯ,СОФИЙСКА, КЮСТЕНДИЛ,ПЕРНИК И БЛАГОЕВГРАД СЪС СЕДАЛИЩЕ ГР. СОФИЯ КЪМ ГД „КОНТРОЛ НА ПАЗАРА“ ПРИ КЗП.

Делото е под номер 453 от тази година и е пред съдията Васко Петров.
Оказва се, че „честните и достойни“ семейство Балабанови, са попаднали в „лапите“ на КЗП заради редовни сигнали за нелоялна конкуренция и за предлагане на стоки, неотговарящи на предварително зададен критерий. Това според местните познавачи и експерти е прецедент в историята на бизнеса в град Гоце Делчев.

Такава впечатляваща активност от страна на КЗП в града ни не се помни, като изключим една малка акция в местен магазин, продаващ стоки ментета на световни запазени марки. Вижда се, управителите на Вилиан Фуудс не се считат за нарушители и веднага са потърсили правата си в съда. Чрез социалните мрежи репортер на вестник Градът се опита да се свърже с тях за становище по случая, но, уви, никой не пожела да говори. Какво ли крият? Темата оставяме отворена за нас, чакаме и развитие в съда. Случаят с Вилиан Фуудс обаче е знаков за град Гоце Делчев, вижда се, че при правилна активност и мотивация институциите започват да работят. Затова, уважаеми потребители от град Гоце Делчев, когато усетите, че правата ви са нарушени, сигнализирайте КЗП. Има защо.

Вестник “ Градът “

коментара

Реклама
loading...

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ