Свържете се с нас

Таблоид

Скандално! КЗП „опраска“ гостилницата на семейство Балабанови в Гоце Делчев!

Публикувано

на

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИНСТИТУЦИЯТА НАКАЗА ВИЛИАН ФУУДСЗАРАДИ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ И ПРЕДЛАГАНЕ НА СТОКИ,НЕОТГОВАРЯЩИ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАДАДЕН КРИТЕРИЙ!

Все по-често в град Гоце Делчев институциите активно започват да си вършат работата след подадени сигнали от страна на жителите на града. Последен пример попадна като административно дело в редакцията на най-четения и единствен градски вестник. Управителката на местната гостилница ВИЛИАН ФУУДС – Величка Балабанова, е завела дело в Районен съд – Гоце Делчев, оспорвайки тлъст акт срещу РД ЗА ОБЛАСТИТЕ СОФИЯ,СОФИЙСКА, КЮСТЕНДИЛ,ПЕРНИК И БЛАГОЕВГРАД СЪС СЕДАЛИЩЕ ГР. СОФИЯ КЪМ ГД „КОНТРОЛ НА ПАЗАРА“ ПРИ КЗП.

Делото е под номер 453 от тази година и е пред съдията Васко Петров.
Оказва се, че „честните и достойни“ семейство Балабанови, са попаднали в „лапите“ на КЗП заради редовни сигнали за нелоялна конкуренция и за предлагане на стоки, неотговарящи на предварително зададен критерий. Това според местните познавачи и експерти е прецедент в историята на бизнеса в град Гоце Делчев.

Такава впечатляваща активност от страна на КЗП в града ни не се помни, като изключим една малка акция в местен магазин, продаващ стоки ментета на световни запазени марки. Вижда се, управителите на Вилиан Фуудс не се считат за нарушители и веднага са потърсили правата си в съда. Чрез социалните мрежи репортер на вестник Градът се опита да се свърже с тях за становище по случая, но, уви, никой не пожела да говори. Какво ли крият? Темата оставяме отворена за нас, чакаме и развитие в съда. Случаят с Вилиан Фуудс обаче е знаков за град Гоце Делчев, вижда се, че при правилна активност и мотивация институциите започват да работят. Затова, уважаеми потребители от град Гоце Делчев, когато усетите, че правата ви са нарушени, сигнализирайте КЗП. Има защо.

Вестник “ Градът “

коментара

Реклама
loading...

Таблоид

Безплатни профилактични прегледи в МБАЛ-Разлог

Публикувано

на

По повод „95 години здравеопазване в Разлог“ МБАЛ Разлог организира за населението на Община Разлог и съседните общини безплатни профилактични прегледи от лекари – специалисти на лечебното заведение. Безплатните прегледи ще се извършват след предварително записване до 19.11.2018г. на новооткритата Регистратура на МБАЛ Разлог. /основна сграда ет.2/. За повече информация тел.0885803996.

Прегледите по специалисти и дни, ще бъдат както следва: 20.11.2018г. /вторник/ в Хирургично отделение;

21.11.2018г. /сряда/ в Акушеро – гинекологично отделение 22.11.2018г. /четвъртък/ в Вътрешно отделение;

27.11.2018г. – /вторник/ в Неврологично отделение

28.11.2018г. /сряда/ в Отделение по педиатрия;

29.11.2018г. /четвъртък/ в Ехографски кабинет.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Дадоха ултиматум на украинката Татяна от Гърмен да напусне страната с дъщеря си до 13 декември

Публикувано

на

Нов ултиматум е получила украинката Татяна Кондратюк, която живее вече пета година в Гърмен. Тя и дъщеря й Анна са задължени да напуснат страната доброволно до 13 декември. Това съобщи  пред „Струма“ съпругът й Алексей Науменко.

Той е категоричен, че това е в разрез със Закона за чужденците в България. Според чл. 36 б, ал. 2 младата украинка и дъщеря й могат да получат разрешение да останат в страната до 17 юли 2019 година, когато 15-годишната Анна ще завърши учебната година.

„Преди месец на Татяна е било наредено да напусне страната в срок един месец от отдел „Миграция“ към Областната дирекция на полицията в Благоевград и без да се съобразяват, че тя е предоставила уверение, че подала последваща молба за закрила“, коментира Науменко.

Той допълни, че във вторник 40-годишната жена и дъщеря й са извикани в Благоевград от началника на отдела, който връчил отказ на молбата за закрила и им издал нова заповед за доброволно напускане на страната. Освен това им наложил и глоба за това, че не са изпълнили предишната такава. Тя е в размер на 500 лева.

Семейството е категорично, че ще обжалва отказите за закрила пред Административния съд в София. Вече е насрочена и дата.

Както вече „Струма“ многократно писа, Татяна Кондратюк пристигна в Гърмен в края на 2014 година, след като избягала от набиращата скорост война в Донбас, Украйна, с 15-годишната Анна.

За излизането от ада, който се случвал тогава в родината й, помощ оказал именно Алексей Науменко, който живее от около 40 години в България. Оттогава започва борбата й за нормален живот. Тогава подава молба за хуманитарен статут от Държавната агенция за бежанците. Такъв й е бил отказан с мотив, че дошла в страната ни, за да се омъжи. Последвала втора молба, която също е отказана.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ