Първо в Топ Преса: Разложката кримка Гаргата погнат за дрога, влиза в болница вместо в ареста

Разложката кримка Ата­нас Мечев-Гаргата отново бе арестуван за наркотици, но отново бол­но сърце го прати в болни­ца вместо зад решетките! Истинско де­жавю изживя­ват антимафи­оти, изпратени да заключат за пореден път 33-годишния рецидивист. Само за ня­колко месеца Гаргата, срещу когото тече наркодело в спецсъда, вле­зе в криминал­ните хроники с групово из­насилване и хулиганство на пътя.

В събота ве­черта ГДБОП решава да уда­ри Гаргата и негови авери, които се раз­следват от ме­сеци като прес­тъпна банда за наркораз­пространение. Агенти просле­дяват извест­ния кримитип до механа в Добринище, където го изне­надват и арес­туват. Задържани са още шестима дилъри, в които са открити наркотици. Според прокуратурата те са дейст­вали като група, търгувала с дрога в Банско и Разлог.

Щом се озовава в кили­ята, Мечев започва да се оплаква, че сърцето го стя­га. Той веднага е откаран в МВР болница, като това не му е първото посещение там. Случаят напомня исто­рията, която се разиграва при задържането на Гар­гата през март т.г. Тогава босът отново се поболя, а отсъствието му стана при­чина делото срещу групата му в спецсъда да се отложи. Оказа се, че прокуратурата не е информирала съдебния състав, че тарторът е заклю­чен по друго разследване, и по този начин охраната не е могла да го конвоира.

На подсъдимата скамей­ка Мечев е заедно с Ивайло Говедарев, Славчо Джупа­нов, Николай Загорчин и Христо Гърков. Последните двама сключиха споразуме­ние и се отърваха с условни присъди. Според прокура­турата бандата е действа­ла от януари 2015 до юни 2016 г. в Банско, Разлог и София. Сочи се, че дилърите снабдявали с кокаин цяла Югозападна България. Днес групата отново трябва да се изправи пред Темида, но предвид предните съвпаде­ния процесът вероятно пак ще бъде отложен.

Кримидосието на Гаргата започва да се пише още от ноември 2014 г., когато той е задържан за хулиганство след скандал на пътя. След засечка на улица в Студент­ски град се спречква с шо­фьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да вли­за в ба­гажника. По този случай Мечев е оправдан през фев­руари т.г., но реше­нието не е оконча­телно.

На 5 март т.г. Гаргата е задържан по обви­нение за групово изнасил­ване. Оп­лаква се 29-годиш­на дама, която твърди, че е на­силвана в продъл­жение на 5 часа в столично­то заведе­ние „Во­еводска среща“, което се намира в полите на Вито­ша. Освен Мечев са задържани Ивайло Ценов, Йордан Иванов и Илиян Кръстанов. Жертвата раз­казва, че е изнасилвана от мутрите в приземно поме­щение, като гаврата била придружена със заплахи и употреба на сила.

Младата жена се оплита в показанията си и сочи, че е избягала, но се е върнала при насилниците си, за да им поиска пари за такси. Магистратите от Софийския районен съд намират разка­за на свидетелката за нело­гичен и пускат четиримата на свобода срещу гаранции от по 2 бона, а прокуратура­та дори се отказва да про­тестира.

След седмица Гаргата отново е окован с белезни­ци. Той е задържан с още четирима свои авери зара­ди хулиганство на пътя. На столичния бул. „България“ те ударили с джип друга кола. Мечев нападнал во­дача, блъскал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После с другите бабаити накарали шокира­ния шофьор да поеме ви­ната за катастрофата, като подпише двустранен прото­кол. Свидетели, които забе­лязали случката, се обади­ли в полицията.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене