Свържете се с нас

Таблоид

Първо в Топ Преса: Разложката кримка Гаргата погнат за дрога, влиза в болница вместо в ареста

Публикувано

на

Разложката кримка Ата­нас Мечев-Гаргата отново бе арестуван за наркотици, но отново бол­но сърце го прати в болни­ца вместо зад решетките! Истинско де­жавю изживя­ват антимафи­оти, изпратени да заключат за пореден път 33-годишния рецидивист. Само за ня­колко месеца Гаргата, срещу когото тече наркодело в спецсъда, вле­зе в криминал­ните хроники с групово из­насилване и хулиганство на пътя.

В събота ве­черта ГДБОП решава да уда­ри Гаргата и негови авери, които се раз­следват от ме­сеци като прес­тъпна банда за наркораз­пространение. Агенти просле­дяват извест­ния кримитип до механа в Добринище, където го изне­надват и арес­туват. Задържани са още шестима дилъри, в които са открити наркотици. Според прокуратурата те са дейст­вали като група, търгувала с дрога в Банско и Разлог.

Щом се озовава в кили­ята, Мечев започва да се оплаква, че сърцето го стя­га. Той веднага е откаран в МВР болница, като това не му е първото посещение там. Случаят напомня исто­рията, която се разиграва при задържането на Гар­гата през март т.г. Тогава босът отново се поболя, а отсъствието му стана при­чина делото срещу групата му в спецсъда да се отложи. Оказа се, че прокуратурата не е информирала съдебния състав, че тарторът е заклю­чен по друго разследване, и по този начин охраната не е могла да го конвоира.

На подсъдимата скамей­ка Мечев е заедно с Ивайло Говедарев, Славчо Джупа­нов, Николай Загорчин и Христо Гърков. Последните двама сключиха споразуме­ние и се отърваха с условни присъди. Според прокура­турата бандата е действа­ла от януари 2015 до юни 2016 г. в Банско, Разлог и София. Сочи се, че дилърите снабдявали с кокаин цяла Югозападна България. Днес групата отново трябва да се изправи пред Темида, но предвид предните съвпаде­ния процесът вероятно пак ще бъде отложен.

Кримидосието на Гаргата започва да се пише още от ноември 2014 г., когато той е задържан за хулиганство след скандал на пътя. След засечка на улица в Студент­ски град се спречква с шо­фьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да вли­за в ба­гажника. По този случай Мечев е оправдан през фев­руари т.г., но реше­нието не е оконча­телно.

На 5 март т.г. Гаргата е задържан по обви­нение за групово изнасил­ване. Оп­лаква се 29-годиш­на дама, която твърди, че е на­силвана в продъл­жение на 5 часа в столично­то заведе­ние „Во­еводска среща“, което се намира в полите на Вито­ша. Освен Мечев са задържани Ивайло Ценов, Йордан Иванов и Илиян Кръстанов. Жертвата раз­казва, че е изнасилвана от мутрите в приземно поме­щение, като гаврата била придружена със заплахи и употреба на сила.

Младата жена се оплита в показанията си и сочи, че е избягала, но се е върнала при насилниците си, за да им поиска пари за такси. Магистратите от Софийския районен съд намират разка­за на свидетелката за нело­гичен и пускат четиримата на свобода срещу гаранции от по 2 бона, а прокуратура­та дори се отказва да про­тестира.

След седмица Гаргата отново е окован с белезни­ци. Той е задържан с още четирима свои авери зара­ди хулиганство на пътя. На столичния бул. „България“ те ударили с джип друга кола. Мечев нападнал во­дача, блъскал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После с другите бабаити накарали шокира­ния шофьор да поеме ви­ната за катастрофата, като подпише двустранен прото­кол. Свидетели, които забе­лязали случката, се обади­ли в полицията.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ