Свържете се с нас

Таблоид

Първо в Топ Преса: Разложката кримка Гаргата погнат за дрога, влиза в болница вместо в ареста

Публикувано

на

Разложката кримка Ата­нас Мечев-Гаргата отново бе арестуван за наркотици, но отново бол­но сърце го прати в болни­ца вместо зад решетките! Истинско де­жавю изживя­ват антимафи­оти, изпратени да заключат за пореден път 33-годишния рецидивист. Само за ня­колко месеца Гаргата, срещу когото тече наркодело в спецсъда, вле­зе в криминал­ните хроники с групово из­насилване и хулиганство на пътя.

В събота ве­черта ГДБОП решава да уда­ри Гаргата и негови авери, които се раз­следват от ме­сеци като прес­тъпна банда за наркораз­пространение. Агенти просле­дяват извест­ния кримитип до механа в Добринище, където го изне­надват и арес­туват. Задържани са още шестима дилъри, в които са открити наркотици. Според прокуратурата те са дейст­вали като група, търгувала с дрога в Банско и Разлог.

Щом се озовава в кили­ята, Мечев започва да се оплаква, че сърцето го стя­га. Той веднага е откаран в МВР болница, като това не му е първото посещение там. Случаят напомня исто­рията, която се разиграва при задържането на Гар­гата през март т.г. Тогава босът отново се поболя, а отсъствието му стана при­чина делото срещу групата му в спецсъда да се отложи. Оказа се, че прокуратурата не е информирала съдебния състав, че тарторът е заклю­чен по друго разследване, и по този начин охраната не е могла да го конвоира.

На подсъдимата скамей­ка Мечев е заедно с Ивайло Говедарев, Славчо Джупа­нов, Николай Загорчин и Христо Гърков. Последните двама сключиха споразуме­ние и се отърваха с условни присъди. Според прокура­турата бандата е действа­ла от януари 2015 до юни 2016 г. в Банско, Разлог и София. Сочи се, че дилърите снабдявали с кокаин цяла Югозападна България. Днес групата отново трябва да се изправи пред Темида, но предвид предните съвпаде­ния процесът вероятно пак ще бъде отложен.

Кримидосието на Гаргата започва да се пише още от ноември 2014 г., когато той е задържан за хулиганство след скандал на пътя. След засечка на улица в Студент­ски град се спречква с шо­фьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да вли­за в ба­гажника. По този случай Мечев е оправдан през фев­руари т.г., но реше­нието не е оконча­телно.

На 5 март т.г. Гаргата е задържан по обви­нение за групово изнасил­ване. Оп­лаква се 29-годиш­на дама, която твърди, че е на­силвана в продъл­жение на 5 часа в столично­то заведе­ние „Во­еводска среща“, което се намира в полите на Вито­ша. Освен Мечев са задържани Ивайло Ценов, Йордан Иванов и Илиян Кръстанов. Жертвата раз­казва, че е изнасилвана от мутрите в приземно поме­щение, като гаврата била придружена със заплахи и употреба на сила.

Младата жена се оплита в показанията си и сочи, че е избягала, но се е върнала при насилниците си, за да им поиска пари за такси. Магистратите от Софийския районен съд намират разка­за на свидетелката за нело­гичен и пускат четиримата на свобода срещу гаранции от по 2 бона, а прокуратура­та дори се отказва да про­тестира.

След седмица Гаргата отново е окован с белезни­ци. Той е задържан с още четирима свои авери зара­ди хулиганство на пътя. На столичния бул. „България“ те ударили с джип друга кола. Мечев нападнал во­дача, блъскал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После с другите бабаити накарали шокира­ния шофьор да поеме ви­ната за катастрофата, като подпише двустранен прото­кол. Свидетели, които забе­лязали случката, се обади­ли в полицията.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Реклама
loading...

Таблоид

Заради опасност от свлачище! БДЖ спря движението по линията Белица – Разлог

Публикувано

на

Поради опасност от свличане на скална маса е преустановено временно движението по теснолинейката в междугарието Белица – Разлог.

При редовен денонощен обход е регистрирана нестабилна скална маса. В момента аварийни екипи на НКЖИ ръчно обезопасяват мястото.

При наблюдаваните „слаби“ (опасни) места по жп инфраструктурата се извършва обход преди преминаването на всеки влак.

Очаква се до час движението да бъде възстановено.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В навечерието на Никулден откриват възкръсналият от мазето на читалището в Мосомище баралеф на Вапцаров

Публикувано

на

В навечерието на  християнският празник Никулден когато е празникът на гоцеделчевското село Мосомище и храмовият празник на местната църква в селото, ще бъде открит възкръсналият наскоро баралеф на писателят- революционер Никола Вапцаров който откри след много години скрит и потрупан със прах и стари строителни материали от време оно , в мазето на читалището в Мосомище което носи името на Вапцаров, секретаря на кметството в селото Кръстю Панчев .  Оказа че баралефа на Вапцаров е преседял в мазето на културно просветната институции в Мосомище цели 52 години . 52 години е стоял празен и постамента пред читалище „Никола Й. Вапцаров“докато баралефът е тънел в прах и боклуци запокитен именно в мазето на читалището . Така ,разровена от ентосиасти и хора патриоти  една история лъсна с пълният си блясък , а дали ще горчи и на какво ще мирише от нея – авторите ни оставиха сами да преценим защото не винаги миналото остава в миналото!  Понякога то  стои свито в един „тъмен, мръсен ъгъл” и чака своето реанимиране. Историята за изхвърленият в мазето на читалището  баралеф на Вапцаров  ти показа как се пази паметта  българска и възможно ли е  един „изгубен“ барелеф, да бъде памет за поколенията?

Така в навечерието на празника на село Мосомище и храмовият празник на църквата в селото ще бъде така нареченото „възкресение“ на баралефа на Вапцаров който след цели 52 години най- после ще заеме мястото си на постамента пред читалището което носи неговото име .

Вапцаров е роден на 7-ми декември 1909г., а сега през 2018г.  на почти рождената си дата знаменитият поет ще се „роди“ отново в едно малко, будно селце. Или може би ще „възкръсне“ за нов живот след години забвение. Какво ли би написал поета за принудителното си изгнание в мазето на читалището, чийто патрон е? Може би поема „ Попитай прахта“?

А историята е следната , воден от спомените на съселянинът си Димитър Копривленски, Кръстю Панчев неотдавна започва разчистването на читалищното мазе с работници на кметството. Натъкват се на половин вековна мръсотия, всевъзможни боклуци и строителни отпадъци, задръстващи помещението. И изведнъж под тоновете безполезности се появява  голям безформен гранит,  приличащ повече на останал от строежа на основите  камък. Секретарят е  разочарован от неуспешната експедиция, но нещо все го дърпа към този камък. След  дълго  разчистване около него и  с помощта на четири човека обръща канарата. „Тогава сърцето ми спря- споделя  Панчев. Чувствах се като Индиана Джоунс, открил Светия Граал. Вапцаров гледаше строго, държейки книга в ръка.“Находката е изумителна. Чудесен барелеф от черен гранит, изваян на ръка който след броени дни , след половин вековно „изгнание „ ще заеме своето място което винаги го е чакало – на постамента пред читалището . „От там нататък беше лесно – казва секретарят Панчев . Бе ясно, че находката трябва да види бял свят“. Така кметът на селото Тодор  Либяховски  и председателят на  Народно читалище „Никола. Й. Вапцаров-1927“ в село Мосомище  Анна Донкова приемат   идеята,за празника на селото баралева на Вапцаров да заеме полагащото му се почетно място и  осигуряват   финансиране ,а секретаря  Кръстю Панчев се заема с осъществяването на  проекта.Проектант и консултант в начинанието е местният художник   Костадин Златков. А главният майстор на проекта е племенникът  на Димитър Копривленски – Петър Копривленски.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ