Свържете се с нас

Таблоид

Първо в Топ Преса: Разложката кримка Гаргата погнат за дрога, влиза в болница вместо в ареста

Публикувано

на

Разложката кримка Ата­нас Мечев-Гаргата отново бе арестуван за наркотици, но отново бол­но сърце го прати в болни­ца вместо зад решетките! Истинско де­жавю изживя­ват антимафи­оти, изпратени да заключат за пореден път 33-годишния рецидивист. Само за ня­колко месеца Гаргата, срещу когото тече наркодело в спецсъда, вле­зе в криминал­ните хроники с групово из­насилване и хулиганство на пътя.

В събота ве­черта ГДБОП решава да уда­ри Гаргата и негови авери, които се раз­следват от ме­сеци като прес­тъпна банда за наркораз­пространение. Агенти просле­дяват извест­ния кримитип до механа в Добринище, където го изне­надват и арес­туват. Задържани са още шестима дилъри, в които са открити наркотици. Според прокуратурата те са дейст­вали като група, търгувала с дрога в Банско и Разлог.

Щом се озовава в кили­ята, Мечев започва да се оплаква, че сърцето го стя­га. Той веднага е откаран в МВР болница, като това не му е първото посещение там. Случаят напомня исто­рията, която се разиграва при задържането на Гар­гата през март т.г. Тогава босът отново се поболя, а отсъствието му стана при­чина делото срещу групата му в спецсъда да се отложи. Оказа се, че прокуратурата не е информирала съдебния състав, че тарторът е заклю­чен по друго разследване, и по този начин охраната не е могла да го конвоира.

На подсъдимата скамей­ка Мечев е заедно с Ивайло Говедарев, Славчо Джупа­нов, Николай Загорчин и Христо Гърков. Последните двама сключиха споразуме­ние и се отърваха с условни присъди. Според прокура­турата бандата е действа­ла от януари 2015 до юни 2016 г. в Банско, Разлог и София. Сочи се, че дилърите снабдявали с кокаин цяла Югозападна България. Днес групата отново трябва да се изправи пред Темида, но предвид предните съвпаде­ния процесът вероятно пак ще бъде отложен.

Кримидосието на Гаргата започва да се пише още от ноември 2014 г., когато той е задържан за хулиганство след скандал на пътя. След засечка на улица в Студент­ски град се спречква с шо­фьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да вли­за в ба­гажника. По този случай Мечев е оправдан през фев­руари т.г., но реше­нието не е оконча­телно.

На 5 март т.г. Гаргата е задържан по обви­нение за групово изнасил­ване. Оп­лаква се 29-годиш­на дама, която твърди, че е на­силвана в продъл­жение на 5 часа в столично­то заведе­ние „Во­еводска среща“, което се намира в полите на Вито­ша. Освен Мечев са задържани Ивайло Ценов, Йордан Иванов и Илиян Кръстанов. Жертвата раз­казва, че е изнасилвана от мутрите в приземно поме­щение, като гаврата била придружена със заплахи и употреба на сила.

Младата жена се оплита в показанията си и сочи, че е избягала, но се е върнала при насилниците си, за да им поиска пари за такси. Магистратите от Софийския районен съд намират разка­за на свидетелката за нело­гичен и пускат четиримата на свобода срещу гаранции от по 2 бона, а прокуратура­та дори се отказва да про­тестира.

След седмица Гаргата отново е окован с белезни­ци. Той е задържан с още четирима свои авери зара­ди хулиганство на пътя. На столичния бул. „България“ те ударили с джип друга кола. Мечев нападнал во­дача, блъскал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После с другите бабаити накарали шокира­ния шофьор да поеме ви­ната за катастрофата, като подпише двустранен прото­кол. Свидетели, които забе­лязали случката, се обади­ли в полицията.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Реклама
loading...

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Короноват Цар на виното в Дъбрава

Публикувано

на

На 2 февруари благоевградското село Дъбрава ще посрещне стотици винопроизводители на  на „Празника на виното“.

Станалият вече традиционен празник стартира в 10:00 часа с дегустация на вина, като собственикът на най-добрия елексир вино ще бъде обявен за „Цар на виното“ 2019 и коронясан от миналогодишния победител в надпреварата.

Тричленно жури от водещи технолози в региона ще гарантира безпристрастността на избора.

За първа награда е предвидено 30-литрово буре с дърворезба. Задължението на новоизбрания цар на виното е следващата година да го донесе пълно, така че всички присъстващи на празника да опитат от еликсира.

В програмата е предвиден водосвет за здраве и берекет, както и възстановка на обичай по зарязването на лозята. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е поканен да се включи в зарязването. За участниците в дегустацията ще има предметни награди и грамоти, а за гостите – топла скара. Музикалната програма, както винаги ще бъде богата.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ