Свържете се с нас

Таблоид

След светска статия в toppresa.com : Така ще е в МВР! Едни ща лапат и пенсия и заплата и ще обикалят света, младите полицаи едвам ще свързват двата края!

Публикувано

на

Пенсия плюс заплата – света е наш!

Статията публикувана в информационна агенция toppresa.com със заглавие “ Съветничката на ГЕРБ в Гоце Делчев показа пищен бюст от Мъртво море, развя трибагреника ни по Червено море“ , отразявайке чисто светски фактът, че общинската съветничка от ГЕРБ – Гоце Делчев, Костадинка Богданова е била на екскулзия в Израел заедно с мъжа си, активира небивала вълна от недоволство на пощата на медията ни. 

Повода разбира се, не е въпросната екскурзия и самата Богданова, а нейният съпруг, който е началник в Гранична полиция и видимо от снимките си е изкарал много добре. Редови служители на Гранична полиция и МВР, като цяло, млади момчета пишат възмутено на Топ Преса с молба да зададем публично въпроса : До кога така в МВР!? Едни ща лапат и пенсия и заплата и ще обикалят света, младите полицаи едвам ще свързват двата края!? В случая те визират разузнавачът Георги Богданов, съпруга на общинската съветнична, който по информацията им взема над 1300 лева заплата като действащ полицейски началник и над 700 лева пенсия, защото в МВР е разрешено и пенсионери да работят. Случаят е представен и на синдикатът на МВР, с цел да се сигнализира и министъра и управлението и да се прекрати тази нагла, безочлива практика – законът да разрешава на старите „капи“, хем да работят хем и пенсия да вземат. З асведение полицаи които са били в болничен едвам им се изплаща и петдесет процента от заплатата, а на такива като Богданов, дори и на екскурзия „надника си им върви“. Това къде по света го има? Какво излиза, че тези които са „от шарената крава“ ще доят МВР, както си искат и ще обикалят света, доволни от парите които вземат,  а младите полицаи, ще гледат и ще преглъщат жадно. Изобщо случаят с екскурзиантът Богданов, наистина ще разпали небивала вълна от недоволство, това се усеща. Нуждата о подобна реформа в МВР за пенсионирането и работатан на радови служители ще стане още по силна и нищо чудно, тази ексурзия на началникът от Гранична Полиция, да промени порочната според нас и младите служители на МВР практика. Апелът на служителите дошъл в редакцията на информационна агенция toppresa.com, ще бъде предоставен и на местните депутати, дано се впрегнат и в някаква законодателна иницитива по случая. 

Богданов показва нагледно как се живее с пенсия и голяма заплата. Евала!

коментара

Таблоид

Мъж от Дупница изпадна в кома с рекордно ниво на кръвната захар 42

Публикувано

на

Два дни лекарите в хирургия се борили да върнат към живота 50-годишния пациент.

Мъж от Дупница изпадна в кома, а изследванията на кръвната захар показали рекорд от 42 ммоl/л,  при норма до 6 ммоl/л. По спешност е приет в хирургичното отделение в общинската болница и е настанен в реанимация. Два дни лекарите се борили за живота на 50-г. Александър Ш., докато успеят да свалят нивото на кръвната захар до 13 и да го върнат към живота.

Завеждащият хирургичното отделение доц. Д. Недин заяви: “Пациентът вече се чувсва добре. Излезе от комата, в която беше изпаднал от хипергликемия.

Личи си, че не се е поддържал здравословно. Оказа се, че не е осигурен, но няма как да го върнем, след като той буквално умираше”, заяви доц. Д. Недин.

Ендокринологът от Дупница д-р Кирил Кирилов допълни: “Този пациент най-вероятно дори не е спазвал необходимата диета за това заболяване. Рядко при мен идват пациенти с такива високи стойности на  кръвната захар. В такива случаи не е изключен летален край. Диетата за диабетиците не е драстична, яде се от всичко, но по малко. Болният трябва да следи кръвната си захар и да прецени с какво да се храни”, заяви д-р К. Кирилов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Поредният ползотворен ден от работата по международния проект „Културата среща науката“ в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“

Публикувано

на

Младежите от Белгия, България, Италия и Полша започнаха деня със съвместни дейности в училището. Смесените ученически  екипи  обобщиха  наученото, видяното,  преживяното  в продължение на цялата седмица под формата на презентации.

Показва се „IMG_7098.JPG“

В същото това време учителите от държавите участнички в проекта заедно обсъдиха и изготвиха  два плана за интердисциплинарни уроци в областта на природните науки, които са полезен споделен опит.

В следобедните часове се организира представяне на изготвените вече презентации от четирите екипа. Веднага след това се разгледаха предложенията за лого на проекта от всяка една държава и се пристъпи към гласуване за избор на общо лого на проекта.  Победител стана логото  на Италия, на което са изобразени знамената на всички участващи държави под формата на пеперуди, присъстват формулите на химични елементи и съединения, крива с механични трептения  и заглавието на проекта „Culture Meets Science“.Показва се „IMG_7150.JPG“

 Емоционален момент бе церемонията по закриване на проектните дейности в актовата зала на училището, където бяха връчени специални сертификати на всеки един участник.

Показва се „IMG_7144.JPG“

Показва се „IMG_7137.JPG“

Показва се „IMG_7131.JPG“

Днешният ден е последният от първия етап по изпълнението на международния проект „Erasmus + К2“, озаглавен „Културата среща науката“ с координатор ПМГ „Яне Сандански“ и завърши с тържествена вечеря – красив финал на началото на двегодишно сътрудничество. Талантливите ученици от ПМГ „Яне Сандански“ – Даниела Георгиева,  Вили Пендичева, Яна Велева,  мажоретният състав на гимназията и  танцовата формация „Неврокопчанки“ потопиха гостите във вълшебния свят на музиката и танците. Участниците в проекта изиграха българско кръшно хоро като символ на роденото приятелство.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ