Свържете се с нас

Новини

Организацията на Жени ГЕРБ – Дупница проведе редовното си ежемесечно събрание

Публикувано

на

Дамската структра на ГЕРБ – Дупница проведе редовното си ежемесечно събрание, по време на което бяха обсъдени текущи организационни въпроси. Събранието води общинският координатор на Жени ГЕРБ и народен представител Радослава Чеканска. Тя изказа адмирации към дамите за ангажираността, която имат в политическия и обществен живот. Чеканска им благодари за активната работа по време на различни инициативи и събития.

В хода на срещата бяха обсъдени редица политически и обществени теми, бяха набелязани и конкретни стъпки за дейността на Жени ГЕРБ в община Дупница. Дамите се обединиха около идеята колко е важно да се приобщават нови хора към политическата сила и да се дава гласност на полезните и добри политики, които провежда правителството и премиерът Борисов.

Събранието уважи също и организационният секретар на ГЕРБ и зам.-кмет на община Дупница Крум Милев, който отпрви благодарност към дамите за добрата работа на организацията.

коментара

Новини

Днес в Благоевград бе създадена нова политическа партия „Прогрес“

Публикувано

на

Учредители на партията са граждани от града и региона с амбиция да прерасне в национална партия с принципи, залегнали в учредителна декларация, която единодушно бе приета!

Учредителите са предимно млади специалисти от различни области. Лидер на партията е Емил Грозданов-един от завърналите се в България млади хора с бизнес в областта на управление на етажни собствености, адвокат Атанас Малешевси, инж.Иван Ковачев- IT специалист, д-р Иванов- анестезиолог, педагогът Георги Вантов, счетоводителят Петя Тодорова и др.

Учредителна декларация на Политическа партия „Прогрес“

Ние, учредителите на Политическа партия “Прогрес“, свободни и независими български граждани, спазвайки Конституцията на Република България и Закона за политическите партии, като инициативен комитет, приемаме настоящата учредителна декларация, с която заявяваме, че ще обединим всички свои сили да работим за една нова България, подчинена на върховенството на Закона, гарантираща личната свобода и достойнство на всеки свой гражданин, уважаваща вековните си традиции и вярваща в своето ясно бъдещето.

Ние ще работим за подобряване благосъстоянието на населението чрез осигуряване на условия за развитие на всички сфери на икономиката: селско стопанство, индустрии, културен и здравен туризъм, качествено образование и достъпно здравеопазване. Ще бъдем непримирими в борбата за изкореняването на корупцията във всички нейни форми и прилагането на закона на всички нива.

Политическа партия „Прогрес“ е общност на всички български граждани, независимо от техния пол, етническа и религиозна принадлежност.

 

        Основните цели на Политическа партия „Прогрес“ са:

  • Равенство пред Закона на всички български граждани;
  • Изчистване на  корупцията и всички корупционни практики във всяка сфера в българското общество;
  • Качествено образование;
  • Достъпно и качествено здравеопазване;
  • Ускоряване на икономическия  растеж на страната чрез стимулиране на малкия и среден бизнес, повишаване на доходите и пенсиите и справяне с бедността в общ план;
  • Независима съдебна власт;
  • Външна политика, насочена към защита на интересите на страната чрез отстояване на равнопоставени отношения  на сътрудничество, спазване на общоевропейските законови норми и запазване на българската идентичност в глобализиращия се свят;
  • Равнопоставеност за икономическо развитието  на всички райони в страната, което е съобразено с техните географски, икономически, природните и социални характеристики и потребности;
  • Възстановяване на българското село и неговата ключова позиция в българската икономика, бит и култура.
  • Осигуряване на безопасна и чиста среда за живот и развитие

За осъществяването на нашите цели ние ще работим по всеки конкретен проблем и ситуация с доказани и почтени специалисти в съответните  области – хора, които имат своя опит, експертиза, нов подход и лично отношение към проблемите и актуалните темите на българското общество.

Нашата основна водеща  цел, заради която създаваме  Политическа партия „ПРОГРЕС“, е да  възродим Родината ни като работим за икономическия растеж  на страната, с което да сложим край на бедността,да преборим корупционния модел на управление и да повишим благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани. Ние искаме и ще се борим за професионална реализация на младите хора в Република България. Нашата  цел е  прозрачност в управлението на страната, законност в дейността на всички органи на власт и управлението. Само устоявайки тези наши цели и принципи  ще върнем и задържим младите хора в България като им гарантираме достоен живот и бъдеще.

Ние, основателите на партия „Прогрес“, желаем да отгледаме и възпитаме децата си тук в България и те да растат в дух на любов към всичко българско и родно,  почит към традициите, уважение към европейските ценности и многообразието на езици, култури, етноси, религии, да живеят в Родината си с гордостта, че са наследници на една от най-старите държави в Европа, позната със своята богата история, уникална култура, своя славянска азбука, която ползват и другите славянски страни, с постижения в науката, медицината, изкуството и хуманността, които са признати в световен мащаб!

Водени от тези наши цели,идеи и принципи,ние ще работим за възход и прогрес за България!

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Най-популярният български евродепутат Ангел Джамбазки повежда евролистата на ВМРО

Публикувано

на

Днес ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за представители в ЕП на предстоящите европейски избори. Документите бяха внесени в ЦИК от лидера на ВМРО – БНД, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, заместник-председателят на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки, шефът на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов. Те бяха придружени от представители на листата, както софийската градска и младежка организация на ВМРО.

Пред медиите министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов каза:

Европа е на кръстопът. От тези избори зависи дали Европа ще се движи по инерцията надолу, а именно на разпад на идентичността, на безконтролна нелегална миграция, или Европа ще тръгне по пътя, по който беше начертан от Обединена Европа – Европа на суверените държави, на нациите. Европа, която отстоява своите интереси. От тази гледна точка евроизборите в България са важни, за това ние сме предложили на негово величество българският избирател една листа от хора, които са способни да защитават българския избирател. Ако искат да гласуват за гей бракове, еднополови, за джендърски конвенции и т.н. – има такава листа, тя не е при нас обаче. Ако искат обаче да гласуват за хора, които да защитават българския интерес в Европейския парламент, така както ги защитаваше г-н Джамбазки 5 години, то алтернативата им е листата на ВМРО.

Кандидатът за евродепутат и водач на листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки пък подчерта, че листата ни представлява единството на българската нация.

В нея ще видите представители на различни български национални общности, както и на религиозни деноминации, доказани родолюбци, патриоти и професионалисти. Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността си с теми като – миграция, борба срещу радикализма.

Призоваваме всички български родолюбци да не разпиляват гласове, няма смисъл в това. Ако искат да бъдат представени в ЕПтехният избор е листата на ВМРО – БНД, категоричен бе Джамбазки.

Ето и цялата листа:

Най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки е първи в листата на ВМРО. На второ и трето място в листата, в подкрепа на Джамбазки, застават народните представители Юлиан Ангелов и Александър Сиди – едни от младите и енергични лица на българския парламентаризъм. Броят на популярните обществени лица в листата има превес спрямо партийните кандидати. Тя включва Андрей Слабаков – спечелил поддръжката на българите с ясната си и мъжка позиция срещу джендър пропагандата, обичаният български генерал Димитър Шивиков – успешен военен, любимец на войската. Райна Дончева от Пловдив е следващото име в листата, по образование е машинен инженер. Един от най-енергичните дейци на дясната платформа „Консерваторъ“, които искат Европа на отечествата и се обявяват против вредния либерален модел, Кристиян Шкварек е част от патриотичната листа на ВМРО. Популярното телевизионно лице, журналист, репортер, главен редактор на новини, автор на публицистични предавания и патриотични филми Мария Цветкова също е част от листата. Последният ѝ проект е документалната поредица „Помни войната – 1915-1918“ е посветен на героизма на българския войн по време на Първата световна война. Следва друг популярен общественик – писател, драматург и публицист – Александър Урумов, човекът, който започна битката срещу приемането на т.нар. Истанбулската конвенция у нас.  Под номер 10 в листата е най-активният столичен общински съветник, председател на гурата „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Като общински съветник той е известен с борбата си срещу гетоизацията и мигрантския поток, радетел за ред и сигурност в София. Популярният български патриот проф. Христо Смоленов – учен, водещ в националната телевизия „България 24“ е част от гражданската квота в листата. Следват Теодора Мичева от Благоевград, която представя ВМРО от Пиринска Македония, и адвокат Иво Пазарджиев – който е лидер на групата на Патриотите от ВМРО в Общинския съвет на Русе. Двамата са едни от най-дейните в своите региони дейци на ВМРО – Българско национално движение. Цветомир Петров е четиринадесети в листата. Младият патриот по образование е магистър по Управление и администрация от УНСС и се занимава с редица родолюбиви инициативи и мероприятия, като уроци по родолюбие, патриотични игри, конкурсът „Рап за България“ и др. Следва Вергил Кацов – семеен с три деца, икономист, предприемач, избиран 4 пъти за общински съветник в ОбС – Дупница. След него в листата е мястото на известния старозагорец Красимир Червилов – понастоящем заместник областен управител на Стара Загора и бивш заместник-директор на Държавна опера – Стара Загора. Листата завършва с общинския съветник от Годеч Румяна Борисова – бизнесдама, завършила „Публична администрация“ в УНСС.

След внасянето на документите кандидатите за европейски представители от листата на ВМРО – Българско национално движение  поднесоха цветя на Паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско. Те се поклониха пред подвига на героите от Априлската епопея, тъй като на 20 април се навършват 143 г. от избухването на Априлското въстание.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ