Свържете се с нас

Новини

Общински съвет Банско одобри участието на Банско в съвместен проект с турската зимна дестинация Ерзурум

Публикувано

на

Машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка Infraset ще бъде закупена от Община Банско за извършване на ремонти на пътната настилка на територията на общината. Това стана ясно след даденото съгласие от Общински съвет Банско на проведеното днес редовно заседание. Машината е разработена на базата на иновативна технология, с чиято помощ се осъществяват качествени и нискобюджетни ремонтни дейности чрез запълване с рециклиран асфалт. Методът позволява да се обработи площ от 5-6 кв.м за един час и беше представен едва преди месец на Международния технически панаир в Пловдив като една от новостите в европейски мащаб.

Съветниците одобриха подмяната на ветрозащитния пояс в участъка гр. Банско – с. Баня. Лошото състояние на крайпътното насаждение налага на мястото на остарелите и станали опасни тополови дървета да бъдат засадени нови. Получената дървесина ще бъде продадена на търг, а  събраните средства ще се използват целево за изграждане на нов ветрозащитен пояс.

Бяха взети решения за отпускането на месечни стипендии за подпомагане на издръжката на Гергана Божинова – гимназистка в гр. Благоевград, и на студента в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Михаил Цинцаров. Младите хора от гр. Банско са в затруднено семейно положение, поради което ще бъдат подпомогнати финансово по време на своето обучение.

Дадено бе съгласие Община Банско да осъществи партньорски проект с турската община Ерзурум. Ерзурум, както Банско е една от популярните зимни дестинации в южната ни съседка, като наименованието на проекта е „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”. Предвижда се да се проучат възможностите за инвестиции в соларните енергийни системи, и тяхната възвръщаемост, като за целта ще се осъществят срещи за обмен на добри практики.

 

коментара

Новини

Калоян Ханджийски и Илия Илиев застанаха начело на протестите и… се приключи с идеята!

Публикувано

на

Двама от неуспелите кандидат кметове яхнаха протеста в Благоевград тази вечер и се приключи с каузата.

Ясно е, че всичко е фарс.

Колкото и да беше добра идеята благоевградчани да се борят срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките и увеличаването на данъците, тази вечер протеста бе абсолютен провал.

Мирно протестиращите граждани не трябваше да позволяват на Калоян Ханджийски и Илия Илиев да опорочат всичко. Кой ли им даде мегафона точно на тях?

Вече никой няма да повярва на идеята, всичко е политическо и е очеваден провал.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Четирима са пострадали от дерайлиралия влак

Публикувано

на

Около 18:55 ч. локомотивът на пътнически влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие на което е дерайлирал, съобщиха официалноот БДЖ.

По първоначална информация при инцидента са пострадали четирима човека – машинистът и помощник-машинистът на композицията, началник-влакът и един пътник.

Всички останали пътници са евакуирани със съдействието на екипите на органите на реда в гара Пейо Яворов.

Създадена е организация за превоз с автобуси на пътниците от влака, както и за следващите влакове по трасето.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ