Вдигнаха за Пирогов пострадалият при катастрофата в Баничан Г. Сахлийски от Копривлен

По настояване на строителен бос от Банско , работодател на катастрофиралият в Баничан Георги Сахлийски , той е транспортиран в Пирогов.

Тежко пострадалият Георги Сахлийски  от хаджидимовското село  Копривлен при  страховитото пътно транспортно произшествие в  село Баничан ден преди християтският празник Димитровден, е транспортиран  в Пирогов .

За това е настоял неговият работодател при който 60 годишният мъж от Копривлен  е работел  на строителният му  обект в  Банско. Същият е организирал както транспортирането така  е направил и връзка с лекари негови познати от Пирогов, Сахлийски да бъде настанен и лекуван там , научи Топ Преса .

От болничното заведение в Гоце Делчев съобщиха, че транспортирането на 60 годишният мъж за столичният институт „Пирогов“ е станало след като в реанимацията на МБАЛ „Иван Скендеров докторите са възстановили блокираната функция на бъбреците  , сърцето и други силно увредени вътрешни  органи при катастрофата  .Въпреки това  Георги Сахлийски  е бил на командно дишане и при транспортирането  и неговото лечение и възстановяване от мощният травматичен шок продължава и в момента  в Пирогов .

Състоянието му е още тревожно но шансовете за оцеляване се увеличават с всеки изминал ден  благодарение на спешният и правилен  подход относно лечението му в гоцеделчевската реанимация в първите часове и дни след катастрофата , е мнението на  специалистите от Пирогов.

Те обаче,  също както колегите им от Гоце Делчев все още  не  смеят да дадат   категорични прогнози  относно състоянието на пострадалия  Георги Сахлийски от Копривлен  за който се полагат много  грижи  с надежда животът му да бъде спасен .

Както писа Топ Преса , пътният  инцидент в Баничан стана  около 17:50 часа на 24-ти октомври . Два автомобила  „Фолксваген Пасат“ с 39 годишен водач от Лъжница и управляваният  от пострадалият  Георги Сахлийски от Копривлен лек автомобил „ Фолксваген Голф“ се сблъскаха  при  навлизане в насрещната лента  за движение на единият от тях . Полицейски служители и следователи още същата  вечер се заеха с изясняването на причините за опасният пътен инцидент който същата вечер изкара на улицата много жители на Баничан  готови всеки един от тях да помогне  с каквото може .

При катастрофата както писа Топ Преса , пострадаха леко още двама мъже от Мосомище пътуващи в единият от катастрофиралите автомобили  , които след медицински преглед бяха освободени за домашно лечение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене