Свържете се с нас

Uncategorized

В последният ден от октомври, съветниците от Гоце Делчев определят датата за официалното откриване на новата детска градина в Лъжница

Публикувано

на

 Заседание на  ОБС Гоце Делчев  свиква утре от 14 часа  председателят,Ангел Гераксиев .

Дневният ред е от 30 точки като една от най- важните е  ,определяне на датата за официалното откриване на новата детска градина в Лъжница която е вече сбъднатата мечта на местните жители и която те  кръстиха „ Мечта“ след допитване .

 Мечтата на жителите на гоцеделчевското село Лъжница бе осъществена благодарение на община Гоце Делчев която за строителството на детското заведение през февруари 2016 г.пое дългосрочен дълг от 3 и половина  милиона лева от които  половината вложи за построяването на детската градина  която 2 години по- късна стана  факт.

Общинските съветници утре ще гласуват и две процедури за прекратяване на договорите за концесии с „ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА“ ЕООД град Гоце Делчев и „Спорт ГД“ ООД град Гоце Делчев.

Две общински жилища , на ул. „Солун“ и на ж.к.“Юг“ ще бъдат продадени на досегашните им наематели   както и ще бъде гласувано решение за отдаване под наем на помещение, частна общинска собственост на Сдружение с не стопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза “Обединение за хора с увреждания”.

На утрешното си заседание общинските съветници от Гоце Делчев  ще гласуват и провеждането на  публични търгове с явно наддаване за учредяване право на строеж и за продажба на недвижими имоти, частна общинска собственост в  Гоце Делчев и село Баничан.

С решение на  ОБС  ще бъдат проведени и процедури       за продажба  урегулирани поземлени имоти в селата Брезница, Буково и Гоце Делчев .

В дългият дневен  ред  на утрешното заседание е предвидено и гласуване за предаване на публични общински ВиК активи за управление от Асоциацията по ВиК , обслужвана от „ВиК ЕООД-Благоевград, за стопанисване, поддържане и експлоатация на придобити активи от община Гоце Делчев.

коментара

Uncategorized

ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев затвърди мястото си сред най-добрите в Информационните технологии!!!

Публикувано

на

Елитното училище има двама свои отличили се възпитаници, които дадоха всичко от себе си да продължат добрите традиции в новите технологии в една от престижните надпревари в тази област

В Националното състезание по ИТ и предприемачество, което се  проведе от 19 до 20 април 2019 г. в гр. Гоце Делчев с участието на училища от България и Македония първо място завоюва – единадесетокласникът Иван Пашалиев спечели първо място в направление „Мултимедия“ – възрастова група IX-XII клас, с предварително изготвен проект на тема „Какво се случва в света за 60 секунди?”. След като впечатли комисията със своята защита, Иван спечели заслужено I място.

Ученичката Мария Балтаджиева, с ръководител Надя Воденичарова, се състезаваше в направление „Web сайт“ – възрастова група IX-XII клас, с предварително изготвен проект на тема „Пътешествие“. Тя бе удостоена с награда за дизайн.

Поздравления за постигнатия успех! Ние от ТОП ПРЕСА ви пожелаваме още много покорени върхове!

Завършилата преди броени часове надпревара ознаменува своя 10-ти рожден ден на състезанието, където учениците създаваха нови приятелства и твориха. Състезанието нямаше да бъде факт, ако не бе подкрепата на Община Гоце Делчев, РУО – Благоевград, УниБИТ София, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ЕТ „Христина Шапкова“, ЕТ „ЗП Иван Панчев“ и издателство „Просвета“, погрижили се празникът да бъде пълен.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Община Петрич ремонтира килийното училище в манастира “Свети Георги“

Публикувано

на

Сградата на килийното училище към манастир „Свети Георги“ имаше нужда от спешен ремонт, за да бъде съхранена.

В сградата на старото килийно училище са запазени две класни стаи, трапезария и магерница. 10 000 лв от Комисията по вероизповедания бяха отпуснати за укрепване на сградата, ремонт на покрива и вътрешно освежаване.

Според стари предания строителството на манастира „Свети Георги“ край село Гега започва още през 1848 г. В него първоначално е разкрито обществено килийно училище, което по-късно е преустроено в новобългарско. Манастирът „Свети Георги“ е една от дестинациите за исторически и религиозен туризъм, която Община Петрич се стреми да популяризира и развива през последните три години.

За постигането на тази цел ще започне и рехабилитация на пътя от с. Гега за с. Чурилово по проект на Община Петрич защитен по ОП „Развитие на селските райони“. Този участък е част от общо 12 км нови пътища, които ще се изградят по цитирания проект.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ