Самоубилият се инженер в Кочериново е бивш съученик на президента Росен Плевнелиев

Предсмъртно писмо до близките си е оставил 54-годишният благоевградски бизнесмен Георги Динков, който бе открит обесен снощи към 20 часа в производствената си база в Кочериново.
Безжизненото тяло на мъжа е открито да виси под навес, малко след като работниците му си тръгнали от базата в Кочериново. Веднага след подаването на сигнала на място са пристигнали криминалисти и екип на Спешен център. „В такъв случай винаги се работи по всички възможни версии. След направения оглед обаче беше открито и предсмъртно писмо, което е оставил Георги за близките си“, коментираха работещи по случая.

Според запознати причината Динков да посегне на живота си е коварно заболяване, с което се борил от няколко месеца. „Най-вероятно човека не е искал да е в тежест на близките си. Не е издържал и е решил сам да сложи край на живота си“, коментираха хора от Кочериново.
54-годишният мъж е собственик на фирма “Робифирпласт”, която се занимава с производство на полиетилен и термосвиваемо фолио, рекламни торби за опаковка и пликове.

От няколко години бизнесменът живее в къща, която се намирала в близост до фабриката му в Кочериново. Динков е познат като един от най-добрите инженери в Благоевград. Той е семеен с две деца.

През годините Динков успешно развиваше своя бизнес в цяла България, не се е забърквал в саъмнителни сделки и стремеж за бързо забогатяване, твърдят неговите съседи. Веднага след 1990 г. той със свой приятел основаха фирма „Робифир“ за сглобяване и продажба на велосипеди. След няколко години се разделиха и Георги Динков се насочи само към производството на полиетилен. Като закупи селскостопанския двор на бившето АПК в Кочериново, където построи съвременна производствена база.

Той е инженер по образование, жена му е от Пловдив, където Динков е завършил висшето си образования. Имат син, който живее и работи в София и дъщеря, която в края на август е заминала да учи в Ротердам. Средното си образования Георги Динков завършва в благоевградската математическа гимназия „Сергей Корольов‘, където е съученик с бившия президент Росен Плевнелиев. Преди малко повече от месец на 87-годишна възраст почина баща му Ангел, пенсиониран полковник от БНА, който му беше помощник в бизнеса през годините.
Още снощи разследващи полицаи от Кюстендил започнаха щателен оглед на мястото на трагедията. Работи се и по двете версии – самоубийство и убийство.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене