Свържете се с нас

Новини

ЮЗДП проведе семинар по стопанисване на издънковите дъбови гори

Публикувано

на

Стопанисването на издънковите дъбови гори на територията на Югозападното държавно предприятие дискутираха на семинар в „ДГС Елин Пелин”. Тези гори заемат значително място в горскостопанската икономика, като само в обхвата на ЮЗДП площта им е около 110 000 хектара, разпределена по стопански класове.

Участие в работната среща взеха директорите на Югозападното и Северозападното държавни предприятия инж. Дамян Дамянов и инж. Цветко Цветков, зам.-директорът на Северноцентрално държавно предприятие инж. Тодор Бонев, лесовъди от горски и ловни стопанства в ЮЗДП, представители на ИАГ и Лесотехническия университет.

Представен беше окончателният отчет на тема: „Обосновка и внедряване на регионални лесовъдски системи за стопанисване на издънковите дъбови гори в ЮЗДП”. Автор на задълбоченото изследване е научен колектив от Лесотехническия университет. За целта на разработката са заложени пробни площи в 4 държавни горски стопанства – в Благоевград, Елин Пелин, Земен и Ихтиман. Обсъждани бяха идеи за подобряване лесовъдските намеси в издънковите дъбови гори и прилагане на диференциран подход при избора им.

Участниците в семинара посетиха една от пробните площи в Елин Пелин, където беше представено нагледно маркиране на дървета за провеждане на неравномерно-постепенна сеч в дъбовите гори.

коментара

Новини

Калоян Ханджийски и Илия Илиев застанаха начело на протестите и… се приключи с идеята!

Публикувано

на

Двама от неуспелите кандидат кметове яхнаха протеста в Благоевград тази вечер и се приключи с каузата.

Ясно е, че всичко е фарс.

Колкото и да беше добра идеята благоевградчани да се борят срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките и увеличаването на данъците, тази вечер протеста бе абсолютен провал.

Мирно протестиращите граждани не трябваше да позволяват на Калоян Ханджийски и Илия Илиев да опорочат всичко. Кой ли им даде мегафона точно на тях?

Вече никой няма да повярва на идеята, всичко е политическо и е очеваден провал.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Четирима са пострадали от дерайлиралия влак

Публикувано

на

Около 18:55 ч. локомотивът на пътнически влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие на което е дерайлирал, съобщиха официалноот БДЖ.

По първоначална информация при инцидента са пострадали четирима човека – машинистът и помощник-машинистът на композицията, началник-влакът и един пътник.

Всички останали пътници са евакуирани със съдействието на екипите на органите на реда в гара Пейо Яворов.

Създадена е организация за превоз с автобуси на пътниците от влака, както и за следващите влакове по трасето.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ