Свържете се с нас

Новини

ЮЗДП проведе семинар по стопанисване на издънковите дъбови гори

Публикувано

на

Стопанисването на издънковите дъбови гори на територията на Югозападното държавно предприятие дискутираха на семинар в „ДГС Елин Пелин”. Тези гори заемат значително място в горскостопанската икономика, като само в обхвата на ЮЗДП площта им е около 110 000 хектара, разпределена по стопански класове.

Участие в работната среща взеха директорите на Югозападното и Северозападното държавни предприятия инж. Дамян Дамянов и инж. Цветко Цветков, зам.-директорът на Северноцентрално държавно предприятие инж. Тодор Бонев, лесовъди от горски и ловни стопанства в ЮЗДП, представители на ИАГ и Лесотехническия университет.

Представен беше окончателният отчет на тема: „Обосновка и внедряване на регионални лесовъдски системи за стопанисване на издънковите дъбови гори в ЮЗДП”. Автор на задълбоченото изследване е научен колектив от Лесотехническия университет. За целта на разработката са заложени пробни площи в 4 държавни горски стопанства – в Благоевград, Елин Пелин, Земен и Ихтиман. Обсъждани бяха идеи за подобряване лесовъдските намеси в издънковите дъбови гори и прилагане на диференциран подход при избора им.

Участниците в семинара посетиха една от пробните площи в Елин Пелин, където беше представено нагледно маркиране на дървета за провеждане на неравномерно-постепенна сеч в дъбовите гори.

коментара

Новини

Д- р Мария Радойкова: Няма свободни легла във вътрешното отделение на гоцеделчевската болница всеки ден постъпват болни с усложнения от грипа

Публикувано

на

Няма свободни легла вече във  вътрешното отделение на МБАЛ“ Иван Скендеров“ .Всеки ден постъпват болни с усложнения от грипа от целия регион .Търсим решения  за настаняване в други отделения евентуално „ .Това заяви управителят на здравното заведение в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова . Тя сподели ,че реално все още няма обявена грипна епидемия а в същото време   броят на заболелите се увеличава  и заболяването протича тежко .

 Д-р Радойкова припомни ,че веднага след първите симптоми на грипа ,главоболие , висока температура и др. е необходимо бързо да се потърси лекарска консултация и помощ тъй като заболяването много бързо прераства в бронхопневмония . Именно  всички постъпили  в болницата с усложнения от грипа са с  бронхопневмония и се налага  лечение в болнично заведение с антибиотици по схема.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Гръцките фермери блокират утре движението на ГКПП „Кулата – Промахон“

Публикувано

на

Гръцките фермери от област Серес подготвят за утре протест и блокиране на движението в района на ГКПП „Кулата – Промахон“. Информацията е на Генералното консулство на Република България в Солун.

Протестът е във връзка с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент.

Очаква се шествието да започне в 14 ч. в района на гр. Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт, което е възможно да доведе до образуване на колони от чакащи автомобили.

От ГД „Гранична полиция“ посочиха, че са в контакт с гръцките им колеги и при евентуални затруднения в движението през пункта ще бъде предоставяна информация на пътуващите. Най-близкият граничен пункт, който може да се използва безпроблемно е ГКПП „Илинден – Ексохи“. /бТВ

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ