ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ! Активистка от протеста на майките прибрала от „Заведения за социални услуги – Банско“ GSM-и за над 6 бона (Документи)

Активистка от протеста на майките не е предоставила на „Заведения за социални услуги-Банско” мобилни телефони на стойност над 6 хил лв. За това алармираха граждани, разпознали Мая Стоицева като един от основните говорители на протестиращите майки в столицата.

Във видео репортаж пред БГНЕС от преди три дни Стоицева обяснява, че никой не ги организира политически, а майките продължават да искат оставката на вицепремиера Валери Сиемонов(виж видеото, б.р.).

Според сигнала, Стоицева е работила до април 2017 година към Заведения за социални услуги Банско. През март  същата година от „Теленор” са предали на институцията с два сертификата моблните апарати на стойност 3294,90 лв. и 3210,50 лв. плюс сим карти. Скъпоструващите апарати обаче така и не стигат до социалната организация.

maya_stoiceva_bansko1.jpg

maya_stoiceva_bansko2.jpg

На запитване за скандалния случай, началник отдела на „Хуманитарни дейности” към община Банско  Райна Зайкова категорично отговори, че въпросните телефонни апарати са получени от Мая Стоицева, като под сертификатите на „Теленор” стои нейният подпис. До 19 април 2017 г. тя е заемала поста н-к отдел „Хуманитарни дейности”. Колегите й обаче са категорични, че в активите на „Заведения за социални услуги – Банско” не са открити въпросните апарати, няма ги налични и в нито едно от звената на службата. От институцията нямат представа и от кого и за какво се ползват въпросните телефонни апарати. Налични били само 61 сим карти.

maya_stoiceva_bansko-3.jpg

В сертификатите дарителят е заложил клауза, че ако въпросните телефони не се използват по предназначение до 26. 05. 2019 година, сумите трябва да бъдат възстановени.
От Банско твърдят, че преди да се появи на протеста на майките Мая Стоицева е гравитирала към партия „Воля”. Случаят обаче е скандален, защо човек, който протестира за социално законодателство и по-голяма държавна подкрепа за децата с увреждания, не е предоставил на социални заведения дарение за нуждите им. Така справедливият протест на майките се компрометира./faktor.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене