Свържете се с нас

Таблоид

ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ! Активистка от протеста на майките прибрала от „Заведения за социални услуги – Банско“ GSM-и за над 6 бона (Документи)

Публикувано

на

Активистка от протеста на майките не е предоставила на „Заведения за социални услуги-Банско” мобилни телефони на стойност над 6 хил лв. За това алармираха граждани, разпознали Мая Стоицева като един от основните говорители на протестиращите майки в столицата.

Във видео репортаж пред БГНЕС от преди три дни Стоицева обяснява, че никой не ги организира политически, а майките продължават да искат оставката на вицепремиера Валери Сиемонов(виж видеото, б.р.).

Според сигнала, Стоицева е работила до април 2017 година към Заведения за социални услуги Банско. През март  същата година от „Теленор” са предали на институцията с два сертификата моблните апарати на стойност 3294,90 лв. и 3210,50 лв. плюс сим карти. Скъпоструващите апарати обаче така и не стигат до социалната организация.

maya_stoiceva_bansko1.jpg

maya_stoiceva_bansko2.jpg

На запитване за скандалния случай, началник отдела на „Хуманитарни дейности” към община Банско  Райна Зайкова категорично отговори, че въпросните телефонни апарати са получени от Мая Стоицева, като под сертификатите на „Теленор” стои нейният подпис. До 19 април 2017 г. тя е заемала поста н-к отдел „Хуманитарни дейности”. Колегите й обаче са категорични, че в активите на „Заведения за социални услуги – Банско” не са открити въпросните апарати, няма ги налични и в нито едно от звената на службата. От институцията нямат представа и от кого и за какво се ползват въпросните телефонни апарати. Налични били само 61 сим карти.

maya_stoiceva_bansko-3.jpg

В сертификатите дарителят е заложил клауза, че ако въпросните телефони не се използват по предназначение до 26. 05. 2019 година, сумите трябва да бъдат възстановени.
От Банско твърдят, че преди да се появи на протеста на майките Мая Стоицева е гравитирала към партия „Воля”. Случаят обаче е скандален, защо човек, който протестира за социално законодателство и по-голяма държавна подкрепа за децата с увреждания, не е предоставил на социални заведения дарение за нуждите им. Така справедливият протест на майките се компрометира./faktor.bg/

коментара

Таблоид

Тежка катастрофа край село Места с 25-г. младеж от Гоце Делчев

Публикувано

на

На 18.11.2018г. около 11:50 часа между с.Добринище и с.Места, лек автомобил „Мазда“ с 25-годишен водач от гр.Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещ се по нея лек автомобил „Мазда“ с 35-годишен водач от гр.Благоевград.

С фрактура на вратни прешлени е пострадал 35-годишният водач от гр.Благоевград, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Екоинспектори на крак по сигнал: ферма със свине трови Бистрица

Публикувано

на

Сигнал на зеления телефон за замърсяване водите на река Благоевградска Бистрица  вдигна на крак екоинспекторите от Благоевград. Установено е, заедно с  представители на Басейнова дирекция  и Областна дирекция по безопасност на храните, че животновъден обект трови  с отпадъчни води реката.

Към момента на проверката в р. Благоевградска Бистрица се заустват отпадъчни води, формирани от измиване на помещения за отглеждане на едри преживни животни и свине. Два обекта ползват една обща тръба за отвеждане на отпадъчните води до реката. И на двата обекта има изградени кладенци, като водовземането от подземни води, както и заустването на отпадъчни води се осъществява без необходимото за това основание. Инспекторите ще предприемат административно-наказателни мерки във връзка с констатираните нарушения на Закона за водите. Животновъдните обекти са записани в системата на  Българската агенция по безопасност на храните, но не отговарят на изискванията съгласно разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Още един  сигнал е  постъпил на зеления телефон за замърсяване водите на река Благоевградска Бистрица с отпадъчни води. Извършена е  незабавна съвместна проверка с представител на БД ЗБР. При извършения обход и оглед на цитирания в сигнала участък на реката е установено, че вследствие на запушване от съоръжение на канализационната система (отливен канал на дъждопреливник) в р. Благоевградска Бистрица се заустват отпадъчни води с характерен мирис и цвят на битово-фекални отпадъчни води. Сигналът е основателен и веднага е препратен по компетентост до експлоатационното дружество „ВиК“ ЕООД, Благоевград. От дружеството уведомяват, че съоръжението е приведено в нормална експлоатационна изправност и работи по предназначение.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ