Свържете се с нас

Таблоид

ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ! Активистка от протеста на майките прибрала от „Заведения за социални услуги – Банско“ GSM-и за над 6 бона (Документи)

Публикувано

на

Активистка от протеста на майките не е предоставила на „Заведения за социални услуги-Банско” мобилни телефони на стойност над 6 хил лв. За това алармираха граждани, разпознали Мая Стоицева като един от основните говорители на протестиращите майки в столицата.

Във видео репортаж пред БГНЕС от преди три дни Стоицева обяснява, че никой не ги организира политически, а майките продължават да искат оставката на вицепремиера Валери Сиемонов(виж видеото, б.р.).

Според сигнала, Стоицева е работила до април 2017 година към Заведения за социални услуги Банско. През март  същата година от „Теленор” са предали на институцията с два сертификата моблните апарати на стойност 3294,90 лв. и 3210,50 лв. плюс сим карти. Скъпоструващите апарати обаче така и не стигат до социалната организация.

maya_stoiceva_bansko1.jpg

maya_stoiceva_bansko2.jpg

На запитване за скандалния случай, началник отдела на „Хуманитарни дейности” към община Банско  Райна Зайкова категорично отговори, че въпросните телефонни апарати са получени от Мая Стоицева, като под сертификатите на „Теленор” стои нейният подпис. До 19 април 2017 г. тя е заемала поста н-к отдел „Хуманитарни дейности”. Колегите й обаче са категорични, че в активите на „Заведения за социални услуги – Банско” не са открити въпросните апарати, няма ги налични и в нито едно от звената на службата. От институцията нямат представа и от кого и за какво се ползват въпросните телефонни апарати. Налични били само 61 сим карти.

maya_stoiceva_bansko-3.jpg

В сертификатите дарителят е заложил клауза, че ако въпросните телефони не се използват по предназначение до 26. 05. 2019 година, сумите трябва да бъдат възстановени.
От Банско твърдят, че преди да се появи на протеста на майките Мая Стоицева е гравитирала към партия „Воля”. Случаят обаче е скандален, защо човек, който протестира за социално законодателство и по-голяма държавна подкрепа за децата с увреждания, не е предоставил на социални заведения дарение за нуждите им. Така справедливият протест на майките се компрометира./faktor.bg/

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ