Свържете се с нас

Таблоид

ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ! Активистка от протеста на майките прибрала от „Заведения за социални услуги – Банско“ GSM-и за над 6 бона (Документи)

Публикувано

на

Активистка от протеста на майките не е предоставила на „Заведения за социални услуги-Банско” мобилни телефони на стойност над 6 хил лв. За това алармираха граждани, разпознали Мая Стоицева като един от основните говорители на протестиращите майки в столицата.

Във видео репортаж пред БГНЕС от преди три дни Стоицева обяснява, че никой не ги организира политически, а майките продължават да искат оставката на вицепремиера Валери Сиемонов(виж видеото, б.р.).

Според сигнала, Стоицева е работила до април 2017 година към Заведения за социални услуги Банско. През март  същата година от „Теленор” са предали на институцията с два сертификата моблните апарати на стойност 3294,90 лв. и 3210,50 лв. плюс сим карти. Скъпоструващите апарати обаче така и не стигат до социалната организация.

maya_stoiceva_bansko1.jpg

maya_stoiceva_bansko2.jpg

На запитване за скандалния случай, началник отдела на „Хуманитарни дейности” към община Банско  Райна Зайкова категорично отговори, че въпросните телефонни апарати са получени от Мая Стоицева, като под сертификатите на „Теленор” стои нейният подпис. До 19 април 2017 г. тя е заемала поста н-к отдел „Хуманитарни дейности”. Колегите й обаче са категорични, че в активите на „Заведения за социални услуги – Банско” не са открити въпросните апарати, няма ги налични и в нито едно от звената на службата. От институцията нямат представа и от кого и за какво се ползват въпросните телефонни апарати. Налични били само 61 сим карти.

maya_stoiceva_bansko-3.jpg

В сертификатите дарителят е заложил клауза, че ако въпросните телефони не се използват по предназначение до 26. 05. 2019 година, сумите трябва да бъдат възстановени.
От Банско твърдят, че преди да се появи на протеста на майките Мая Стоицева е гравитирала към партия „Воля”. Случаят обаче е скандален, защо човек, който протестира за социално законодателство и по-голяма държавна подкрепа за децата с увреждания, не е предоставил на социални заведения дарение за нуждите им. Така справедливият протест на майките се компрометира./faktor.bg/

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ