ПИСНА МИ МАКЕДОНИЯ ДА НИ КРАДЕ ИСТОРИЯТА!

В Македония все повече се утвърждава последователна антибългарска позиция. И за тия, които се правят на слепи, е ясно, че там има стремеж за утвърждаване на идентичност за сметка на българската история и културно наследство. Откровено ни крадат. При това безогледно. За по-малко от година се натрупаха достатъчно красноречиви примери.

През август 2017-а бракята не ни споменават нас, българите, в Илинденско-Преображенското въстание. На 21 май се появи провокативното предложение за държавното наименование „Илинденска Македония”. На 13 юни то се трансформира в „Северна Македония”. На 3 август в свое изказване премиерът Зоран Заев натърти, че „Илинденското въстание е македонско”. На 12 септември в реч пред Европейския парламент българите се споменават след египтяните като участници в Илинденското въстание.

На 21 септември същият Заев казва, че: „Няма друга Македония освен нашата…”, с което директно заличава Пиринска Македония!

Някой си Петър Тодоров пък, член на общата комисията от македонска страна, лансира тезата, че общата ни история е само в рамките на Османската история.
Е, аман, братя! Писна ми. Това не се търпи. Какъв Европейски съюз бленувате и какъв НАТО, като потъпквате основни принципи в тия организации.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене