Свържете се с нас

Таблоид

ПИСНА МИ МАКЕДОНИЯ ДА НИ КРАДЕ ИСТОРИЯТА!

Публикувано

на

В Македония все повече се утвърждава последователна антибългарска позиция. И за тия, които се правят на слепи, е ясно, че там има стремеж за утвърждаване на идентичност за сметка на българската история и културно наследство. Откровено ни крадат. При това безогледно. За по-малко от година се натрупаха достатъчно красноречиви примери.

През август 2017-а бракята не ни споменават нас, българите, в Илинденско-Преображенското въстание. На 21 май се появи провокативното предложение за държавното наименование „Илинденска Македония”. На 13 юни то се трансформира в „Северна Македония”. На 3 август в свое изказване премиерът Зоран Заев натърти, че „Илинденското въстание е македонско”. На 12 септември в реч пред Европейския парламент българите се споменават след египтяните като участници в Илинденското въстание.

На 21 септември същият Заев казва, че: „Няма друга Македония освен нашата…”, с което директно заличава Пиринска Македония!

Някой си Петър Тодоров пък, член на общата комисията от македонска страна, лансира тезата, че общата ни история е само в рамките на Османската история.
Е, аман, братя! Писна ми. Това не се търпи. Какъв Европейски съюз бленувате и какъв НАТО, като потъпквате основни принципи в тия организации.

Вестник “ Топ Преса „

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ