Монета „Панагюрско съкровище“ – златен ритон и грамота връчи на деветокласникът от ПМГ“Я.Сандански“ директора Елка Божикова

Днес директорът на ПМГ „Яне Сандански“ – Елка Божикова, на церемония в училището от името на ръководството връчи на деветокласника Иван Попов грамота за изключителен постигнат резултат на Международната олимпиада по астрономия в Шри Ланка и  монета  от колекционната серия „Панагюрско съкровище“ – златен ритон.

Както писа Топ Преса ,за невероятното си постижение  на Международната олимпиада  по астрономия в Шри Ланка ,талантливият ученик получи  сребърен медал и бе оценен за най-добър в наблюдателния кръг.

Кмета на община Гоце Делчев също награди за постижението му  в Шри Ланка ,деветокласника Иван Попов на който градоначалника връчи почетният знак на Гоце Делчев, ценна  енциклопедия и др.

Всички от ръководството на ПМГ“Яне Сандански“, учители, ученици,поздравиха  Иван Попов  за завоювания успех и му пожелаха още много покорени върхове.

Колекционната серия „Панагюрско съкровище“ е плод на уникално сътрудничество между три известни, но разнородни институции: финансова, културна и международна нумизматична. Създадена е по идея на Fibank и Регионален археологически музей Пловдив, а дизайнът и изработката на монетите са дело на Новозеландския монетен двор. Тиражът на серията колекционни  монети „Панагюрско съкровище“ е ограничен

Ценната колекционна монета която получи талантливият ученик от ПМГ“Яне Сандански“ ,Иван Попов е придружена от карта с най-известните тракийски съкровища, намерени в българските земи и сертификат, който освен техническите данни на монетите включва и подробна информация за Панагюрското златно съкровище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене