Свържете се с нас

Таблоид

Монета „Панагюрско съкровище“ – златен ритон и грамота връчи на деветокласникът от ПМГ“Я.Сандански“ директора Елка Божикова

Публикувано

на

Днес директорът на ПМГ „Яне Сандански“ – Елка Божикова, на церемония в училището от името на ръководството връчи на деветокласника Иван Попов грамота за изключителен постигнат резултат на Международната олимпиада по астрономия в Шри Ланка и  монета  от колекционната серия „Панагюрско съкровище“ – златен ритон.

Както писа Топ Преса ,за невероятното си постижение  на Международната олимпиада  по астрономия в Шри Ланка ,талантливият ученик получи  сребърен медал и бе оценен за най-добър в наблюдателния кръг.

Кмета на община Гоце Делчев също награди за постижението му  в Шри Ланка ,деветокласника Иван Попов на който градоначалника връчи почетният знак на Гоце Делчев, ценна  енциклопедия и др.

Всички от ръководството на ПМГ“Яне Сандански“, учители, ученици,поздравиха  Иван Попов  за завоювания успех и му пожелаха още много покорени върхове.

Колекционната серия „Панагюрско съкровище“ е плод на уникално сътрудничество между три известни, но разнородни институции: финансова, културна и международна нумизматична. Създадена е по идея на Fibank и Регионален археологически музей Пловдив, а дизайнът и изработката на монетите са дело на Новозеландския монетен двор. Тиражът на серията колекционни  монети „Панагюрско съкровище“ е ограничен

Ценната колекционна монета която получи талантливият ученик от ПМГ“Яне Сандански“ ,Иван Попов е придружена от карта с най-известните тракийски съкровища, намерени в българските земи и сертификат, който освен техническите данни на монетите включва и подробна информация за Панагюрското златно съкровище.

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ