Свържете се с нас

Политика

ШОК! Спрягат евродепутатът Асим Адемов за кандидат за кмет на община Гърмен от ПП ГЕРБ?

Публикувано

на

Може да се говори едно със сигурност – двама претенденти за кметския стол в община Гърмен, обявиха косвено своите кандидатури – това са действащият настоящ кмет Минка Капитанова и излезлият от нафталина бивш кмет на общината Ахмед Башев. Въпросът е къде ще се позиционира партия ГЕРБ на задаващите местни избори догодина.

Башев си пожела публично подкрепата на управляващата партия, но според лидера на партията в Гърмен, Верхад Ислямов версията партията му да подкрепи Башев за кмет догодина е меко казано абсурдна. Това за което, разбра Топ Преса от свои източници в ПП ГЕРБ, е за процес който в момента тече свързан с евентуалното номиниране за кандидат кмет на общината в лицето на настоящия евродепутат Асим Адемов. На национално ниво това е фигурата, която има най – голям шанс за подкрепа и сега настоящият представител на страната ни в евро парламента, се ангажирал да убеди местните че той е най – подходящ. Това трябвало да стане тихо и кротко. Схемата е проста – разчитайки на факта че двама от претендентите очаквано ще водят безпощадна война визирайки Капитанова и Башев, гербаджиите смятат, водени от старата максима „когато двама се карат – третия печели“ , че сега имат златен шанс да вземат местната власт в Гърмен. Нещо повече, демонстрирайки „отвращението“ си от сегашното управление, което обаче три години подкрепяха ревностно, те приемчат че са направили политически удар и победата на изборите им била „вързана в кърпа“. Въпроса е сега да се утвърди правилната кандидатура, а Асем Адемов е видимо най – успелия политик в района. Слуховете спрягат и друга каниддатура – тази на сина на лидера на ГЕРБ Верхад Ислямов – Осман, млад, надежден, образован с висок пост в партия ГЕРБ, който да бъде новата нажеджа за управлението на Гърмен. Ако и тази кандидатура се появи на хоризонта обаче, политическите анализатори вещаят вътрешна война, която според слуховете вече тлее при ГЕРБ в Гърмен. Стане ли явна, рухват всички планове. За сега и социологическите проучвания и обществените нагласи са че следващият кмет на Гърмен ще бъде посочен от партия ДПС. Дали някой ще разбие това статукво, тепърва предстои да разберем.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

коментара

Политика

Премиерът Борисов: Истинската дясна партия се казва ГЕРБ!

Публикувано

на

„Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи“

Истинската дясна партия се казва ГЕРБ. Това заяви на националната конференция на ГЕРБ министър-председателят на България Бойко Борисов.

„Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо“, заяви Бойко Борисов.

„Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха“, коментира още той.

„Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури“, посочи той. Според премиерът, ако тръгне по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено. „В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, се обърна той към политическия елит на ГЕРБ, предава „Фокус“.

„Вие мислите, че всичко е лесно, но то не е? Знаете ли как се свива контрабанда от 34% на под 5%, за да има пари? Няма да пускам вече пари за саниране“, критикува премиерът инертността на актива си по места.

И продължи: „Арестуват се хора, затварят се фабрики, терористи. Къде ви е съпротивителната сила? Излезе първата дама, нахейти ви, и трябва да излиза Тома Биков, дежурен, да й отговаря.“

„Никога не е имало толкова арести и борба с корупцията, а се говори, че има. Най-корумпираните хора говорят за корупция в момента. Но аз съм убеден, че някъде може и да има. Ако вие не си вземете мерки и не си почистите къщичките, рано или късно това ще избие – дали в суджук или друго… Хората искат справедливост, не искат да се правим на по-важни от тях, защото ние не сме. Не сме се и променили. Ако някой се появи с по-лъскава кола и е излетял в облаците, махайте незабавно“, даде инструкции Борисов.

По думите му се е стигнало дотам американският посланик да го пита защо обявените американски инвестиции са два пъти по-ниски от реалните. „Казвам: „Защото аз не ги отчитам.“

„Парламентът ни е дал правото да преговаряме за най-доброто, а не само за машина, която да си кръжи. Ако не успеем, тогава да си вземем това такси, но на нас, Данче, ни трябва автобус“, каза Борисов по повод спора кой от двата типа изтребители да се купува. Той благодари на ДПС, че е подкрепя ГЕРБ за самолетите и за евроинтеграцията.

„27% беше външният дълг, сега е 20% – защо не им напомняте? И как им бяха спрени еврофондовете…“, зададе тон за контраатака Борисов.

„Къде ни е съпротивителната сила, защо подкрепата ни намалява?“, попита той. „Хората искат справедливост, не обичат елитарни партии и хора. Трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, ако не сме, да не го допускаме. Искат да ни съборят от власт – те са борят за власт, ние искаме да направим живота на хората по-добър“, обясни премиерът.

Цветелин Димитров

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Сандански с бюджет от 34, 7 млн. лв. за 2019 г.

Публикувано

на

34 702 000 лв. е бюджетът на община Сандански за настоящата календарна година.

Това съобщи председателят на Общинския съвет Георги Георгиев, който поясни, че в срок проектът за бюджет е входиран в деловодството на местния парламент и предстои да се обсъжда и дебатира по време на предстоящите заседания на постоянните комисии.

Според така направеното предложение най-много са заложените средства в приходната и разходната част за образованието, което е 40 процента от общия бюджет на общината.

Държавната субсидия на бюджета е в размер на 21 милиона  лева, а местните приходи – 13 милиона лева. Преходният остатък в общината е в размер на 1 450 000 лева. В графа капиталови разходи са заложени 3 668 116 лева, в това число държавната субсидия е в размер на 713 000 лева, останалите са от местни приходи. За социални дейности за издръжка на домовете в Петрово и дневните центрове са  заложени 1 115437, като от тях местните приходи са в размер на 283 000 лева.

За чистота и опазване на околната среда средствата са в размер на 1 600 000 лв., това са средства, които се сформират от такса битови отпадъци. Според председателя Г. Георгиев бюджетът на общината за настоящата година е балансиран, реален и икономичен. За селата Склаве, Лебница, Плоски, Ново Делчево и Струма са заложени пари за ремонт на улици, тротоари.

Освен това всяко едно кметство получава средства за организиране на събор и чествания на християнските празници. И тази година се заделят 40 000 лева за помощи на граждани, сумата за обезпаразитяване е в размер на 50 000 лева.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ