Свържете се с нас

Политика

ШОК! Спрягат евродепутатът Асим Адемов за кандидат за кмет на община Гърмен от ПП ГЕРБ?

Публикувано

на

Може да се говори едно със сигурност – двама претенденти за кметския стол в община Гърмен, обявиха косвено своите кандидатури – това са действащият настоящ кмет Минка Капитанова и излезлият от нафталина бивш кмет на общината Ахмед Башев. Въпросът е къде ще се позиционира партия ГЕРБ на задаващите местни избори догодина.

Башев си пожела публично подкрепата на управляващата партия, но според лидера на партията в Гърмен, Верхад Ислямов версията партията му да подкрепи Башев за кмет догодина е меко казано абсурдна. Това за което, разбра Топ Преса от свои източници в ПП ГЕРБ, е за процес който в момента тече свързан с евентуалното номиниране за кандидат кмет на общината в лицето на настоящия евродепутат Асим Адемов. На национално ниво това е фигурата, която има най – голям шанс за подкрепа и сега настоящият представител на страната ни в евро парламента, се ангажирал да убеди местните че той е най – подходящ. Това трябвало да стане тихо и кротко. Схемата е проста – разчитайки на факта че двама от претендентите очаквано ще водят безпощадна война визирайки Капитанова и Башев, гербаджиите смятат, водени от старата максима „когато двама се карат – третия печели“ , че сега имат златен шанс да вземат местната власт в Гърмен. Нещо повече, демонстрирайки „отвращението“ си от сегашното управление, което обаче три години подкрепяха ревностно, те приемчат че са направили политически удар и победата на изборите им била „вързана в кърпа“. Въпроса е сега да се утвърди правилната кандидатура, а Асем Адемов е видимо най – успелия политик в района. Слуховете спрягат и друга каниддатура – тази на сина на лидера на ГЕРБ Верхад Ислямов – Осман, млад, надежден, образован с висок пост в партия ГЕРБ, който да бъде новата нажеджа за управлението на Гърмен. Ако и тази кандидатура се появи на хоризонта обаче, политическите анализатори вещаят вътрешна война, която според слуховете вече тлее при ГЕРБ в Гърмен. Стане ли явна, рухват всички планове. За сега и социологическите проучвания и обществените нагласи са че следващият кмет на Гърмен ще бъде посочен от партия ДПС. Дали някой ще разбие това статукво, тепърва предстои да разберем.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

коментара

Политика

Първо в Топ Преса!ВИСШЕТО УПРАВЛЕНСКО РЪКОВОДСТВО НА ДПС В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД НОМИНИРА КАНДИДАТ ЕВРОДЕПУТАТИ! Вижте кои са!

Публикувано

на

Общински и младежки лидери, кметове и активисти на партията обсъдиха предстоящите през май европейски избори по време на форума днес в град Гоце Делчев. Ръководство на ДПС – Благоевград номинира свои кандидати за листата, с която либералната партия ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент. Съгласно приетите критерии от Централния съвет на Движението, номинираните лица следва да имат задълбочени познания на европейските институции и политики, да бъдат съпричастни към ценностите на либерализма, да владеят един от работните езици на Европейския съюз, да имат изграден авторитет и добри комуникативни способности. В направените предложения на висшето управленско ръководство в Благоевград попадат следните лица: Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, настоящия председател на младежко ДПС Илхан Кючюк, Искра Михайлова. Съдейки по класация, отчитаща цялостната дейност на евродепутатите в институцията, представителите от ДПС се нареждат в първата петица на всички български евродепутати по активност, дейности и работата, която вършат в Европейския парламент. Несъмнено ролята на евродепутатите е важна, тъй като защитават и налагат интересите не само на гражданите в страната ни в ЕП, също и на тези зад граница, а силните кандидати са условие за успех. Номинациите на областната структура ще бъдат изпратени до Централния изборен щаб в София, а според устава имената вътре няма да са класирани по позиция, а ще бъдат представени в азбучен ред. Тежката задача остава на Председателя на ДПС и Централното оперативно бюро да подреди крайната листа на кандидатите.

коментара

Продължете с четенето

Политика

АИКБ призова за спешни мерки за справяне с недостига на персонал в Европейския Съюз на Тристранната среща на социалните партньори

Публикувано

на

„Намирането на човешки ресурси с подходящи умения е най-сериозното предизвикателство пред работодателите в Европа, което има сериозен отрицателен ефект върху икономиката и обществото.

Европа губи 0,8 евро на всеки отработен час, поради несъответствие на предлаганите на пазара на труда умения на търсенето на работодателите.“, подчерта в своето изказване на Тристранната среща на европейските социални партньори в Брюксел вчера д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ.

Тя взе участие в срещата в качеството на действащ председател на Европейския център на предприятията, предлагащи публични услуги.

Пред председателя на Съвета на Европейския съюз и министър–председател на Румъния г-жа Данчила, президента на Съвета на Европейския съюз г-н Туск, председателя на ЕС г-н Юнкер, еврокомисари и председатели на европейските социални партньори, тя настоя за спешни мерки за справяне с недостига на работна сила в европейски мащаб чрез насочването на младите хора към образование и квалификация в сферата на точните науки, математиката, инженерството, цифровите технологии и превръщането на професионалното образование и обучение в най-предпочитана възможност за избор.

Друг акцент в нейната реч беше необходимостта от насърчаването на конкурентоспособността на икономиката, като абсолютно необходимо условие за поддържане на изключително скъпия европейски социален модел. „Въпреки, че населението на Европа е едва 7 % от световното, а БВП – 25 %, 28-те държави – членки на Европа реализират над 40 % от социалните разходи в света“, подчерта тя.

Във връзка с това, д-р Милена Ангелова настоя за спешни решения по Многогодишната финансова рамка за 2021-2027 и за инвестиции в инфраструктурата и в компетенции, търсени на пазара на труда, за насърчаване на производителността.

АИКБ от години алармира за все по-острия проблем с недостига на човешки ресурси и работи системно за привеждане на системата на план-прием в България в съответствие с търсенето на пазара на труда, както и за повишаване на привлекателността на професии с ключово за конкурентоспособността на българската икономика.

Президентът на Европейския съвет г-н Туск подчерта, че инвестициите са ключови за преодоляването на забавянето на икономическия ръст в Европа. Президентът на BUSINESSEUROPE г-н Пиер Гатаз обърна внимание на румънското председателство за множеството проблеми при въвеждането на директивата за сезонните работници и призова за своевременното им решаване.

На Тристранната среща на европейските социални партньори присъства и заместник-председателя на Европейската комисия г-н Валдис Домбровскис.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ