Свържете се с нас

Крими

С 200 лева глоба и 3 години лишаване от лов съдът в Гоце Делчев наказа ловджия от Дъбница

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делче потвърди на свое заседание  наказателно постановление № 115  от 05.04.2018 г. издадено от  Директора на РДГ – Благоевград и постановлението за наказание  на директора на ДГС – Гоце Делчев  издадено срещу  ловеца Р. Р. Ч.от гърменското село Дъбница заловен да ловува без разрешително. Ловджията получи сурово наказание от Районен съд  Гоце Делчев, а именно глоба от 200 лева и лишаване от право да ловува за срок от 3 години .

Решението на съда може да се обжалва пред Административен съд Благоевград, с касационна жалба в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Ловджията от Дъбница с инициали Р. Р. Ч  бе осъден от Районен съд Гоце Делчев затова,че  на 25.11.2017 г. е бил заловен от горски надзирател и свидетели  да ловува в местността „Орлово“  без  разрешително .

Същият ден свидетелите заедно с ловният надзирател били изпратени по сигнал за незаконен лов, на проверка в района на селата Дъбница и  Хвостяне . Около 12 часа, при обход на района, в местността „Орлово” землището на  Дъбница същите видели нарушителя с извадена и сглобена ловна пушка, която не била в калъф. С него били и две ловни кучета. При проверката жалбоподателя представил ловен билет, но не и разрешително за лов . Към посочената дата е имало разрешен лов в района, но въпросният ловджия  не бил включен в дружинката която ловувала. За горе описанато нарушени е  бил съставен АУАН, препис от които заловеният на место  да ловува без разрешително  получил  препис.

Събраните в хода на съдебното производство писмени и гласни доказателства са потвърдили всички факти  изложени  в акта и Наказателното постановление .

Съдът е отхвърлил като голословни  твърденията на жалбоподателя поискал от съда отмяна на наказанията с твърдения, че не е извършил процесното нарушение.

коментара

Крими

45-годишен мъж загина в Югозапада

Публикувано

на

45-годишен мъж загина след нелеп битов инцидент в Благоевград.

Мъжът най-вероятно се е подхлъзнал вкъщи и паднал с глава напред в стъклена врата.

При падането е счупил долната част на стъклото, а горната паднала върху главата на мъжа. Починал е след тежка загуба на кръв.

Мъжът е открит днес в 12,00 часа от близките, които подали сигнала.

Пирин прес

коментара

Продължете с четенето

Крими

При спецакция в Благоевград и други 6 града на страната задържаха 43-ма, превеждали пари на терористи

Публикувано

на

Специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС и ГДБОП, провежда активни процесуално следствени действия по наказателно производство за престъпления против Републиката на територията на градовете София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.

Предмет на разследването е дейност на група чужди граждани по организиране и осъществяване на територията на Република България на нерегламентирани парични преводи в и от страната в особено големи размери по т.нар. метод „хавала“ в рамките на

международна организирана престъпна група.

„Те са финансирали тероризъм извън територията на страната“, уточни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Това е едно от първите разследвания с такъв предмет в ЕС.

„Главният организатор е осъществявал нерегламентирани действия – „хавала”. Не става въпрос за явни терористи действия или заплаха на територията на страната, а един финансист, който финансира всякакви незаконни дейности. Системата „хавала” е

древна система, наричана така от арабите

– при едно лице, хавалдар, идват определени хора, които носят определени суми, и искат тази сума да стигне до другия край на света”, опита да обясни Гешев схемата.

По данни на прокуратурата такава мрежа от лица съществува в почти всички държави, както в Европейския съюз, така и извън него.

Гешев добави, че между 100 и 300 млрд. евро годишно генерира организацията на „хавала”.

По искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд е издал 126 разрешения за извършване на претърсване и изземване – в 50 адреса на жилища и офиси и в 26 автомобила, както и обиски на 50 лица, съобщиха от спецпрокуратурата.

При условията на неотложност, като единствена възможност са събиране на доказателства, са извършени 7 претърсвания и изземвания. В хода на разследването са иззети са документи, пари 32 000 евро и др. вещи. Задържани са 43 лица за срок до 24 часа по реда на ЗМВР, като в рамките на това задържане Специализираната прокуратура ще извърши анализ на събраните доказателства и ще прецени бъдещото процесуално качество на задържаните.

Установено е, че основният организатор на престъпната дейност – сирийски гражданин, пребиваващ в България, задържан в гр. София, осъществявайки нерегламентирани „хавала“ – преводи, е влязъл в контакт с лица, извършващи дейност по

логистично подпомагане на международни терористични организации,

както и с лица, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други видове престъпна дейност.

Провеждането на операцията е предшествано от едногодишна работа на Специализираната прокуратура с българските служби за сигурност и партньорски служби за сигурност на страни – членки на Европейския съюз.

„СИСТЕМАТА „ХАВАЛА” Е ДРЕВНА СИСТЕМА, НАРИЧАНА ТАКА ОТ АРАБИТЕ – ПРИ ЕДНО ЛИЦЕ, ХАВАЛДАР, ИДВАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА, КОИТО НОСЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ СУМИ, И ИСКАТ ТАЗИ СУМА ДА СТИГНЕ ДО ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА”, ОБЯСНИ ЗАМ.-ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ.

При спецакция в Благоевград и други 6 града на страната задържаха 43-ма, превеждали пари на терористи снимка 1

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ