Свържете се с нас

Таблоид

СЛЕД МЕСЕЦИ НИЩЕНЕ В РАЙОНА НА ДУПНИЦА ТОП ПРЕСА РАЗКРИВА:„Несметното богатство“ на Карамански изчезна!

Публикувано

на

„Няма наследство от Иво. Няма и несметно богатство, оставено от него.“

Думите са на съпругата на Иво Караман­ски – Галя Лу­кановска, коя­то както всяка година, така и тази на 29 ноем­ври ще направи панихида в па­мет на покой­ния си любим мъж. Само след месец, ако беше жив, Кръстника щеше да навър­ши 59 години.

Никой не знае какво се е случило с ми­лионите, които би трябвало да притежава Ка­рамански. Ако са съществу­вали, те или са скрити на тако­ва място, че ни­кой не може да ги открие, или са откраднати, без най-близ­ките му да разберат.

Жената на Кръстника е категорична, че тя и децата й живеят съвсем скромно и не са си и помисляли за нес­метни богатства.

„Не живеем охолно, дъще­рите ни са в частния бизнес, а аз им помагам“, споделя вдовицата на Карамански. Тя живее изключително скромно в апартамент в „Люлин“, който семейство­то притежава още докато Кръстника бе жив. Караман­ски не се прибираше често в този дом, но все пак той бе един от пристаните му. Днес Галя Лукановска из­бягва светски събития, дори не кара луксозна кола. Главното й за­нимание са грижите за домакинството. От империята на Кара­мански не е остана­ло почти нищо. Галя е наследила само 2-3 от неговите фирми, свързани с търговия с разнообразни сто­ки и консултантски услуги. Приживе тя прощава на съпруга си доста прегрешения и из­невери, включително и съ­жителството му с бившата тв водеща Нели Атанасова, от която има син, кръстен на негово име.

Освен него Кръстника има три дъщери. Момичетата – Десислава, Ралица и Алек­сандра, са от брака му с Галя. Двамата се женят още през 1984 г. Това, което най-ис­крено възмущава близките на Карамански, е, че през го­дините са писани неистини за тях. Затова избягват раз­говорите с медиите. Близки на Карамански твърдят, че наследството му се е разпи­ляло. От бизнеса му не е ос­танало почти нищо. Все още Галя и двете по-малки дъще­ри са в семейното жилище, а най-голямата се омъжи, има и дете. Александра има детективска агенция. Тя е най-дейната и предприемчи­ва в семейството и по харак­тер приличала на баща си. Като него била луда глава. Майка й помага в работата.

„Аз съм един нормален човек, не виждам смисъл да занимавам хората с това как живея“, споделя Галя Лу­кановска.

„Живеем редови живот като всички българи, душа носим, сърце носим, съвест имаме“, добави тя. Синът Иво е студент в САЩ, където учи музика и в бъдеще въз­намерява да се занимава с изкуство. Младежът е и из­явен тенисист с ред спортни успехи у нас. В момента съв­местява успешно музиката и тениса.

„Съ­би­раме се да почетем Караман­ски всяка година“, казва близкият до семейството Марин Маринов. Някои от приятелите на Кръст­ника вече не са сред живите.

„Карамански беше инте­лигентен, комбинативен, ку­понджия, мъжкар с харизма, когато влезеше в стаята, дори без да каже нещо, ста­ваше център на внимание“, описва го Маринов.

„Надявам се след време да стоя на една голяма маса и като стар английски лорд да казвам: „Това са моите девет дъщери, а това са че­тиримата ми синове… Много обичам децата“, казва при­живе Карамански. Макар и да не доживя това време, че­тирите му деца остават него­вото наследство.

Нароченият за българския капо ди тути капи е застре­лян пред очите на 13 души в разгара на студентски купон в нощта на 20 декем­ври 1998 г. във вила на ул. „Горска ела“ 22 в столичния кв. Симеоново. Екзекуцията му не прилича на знаковите убийства през 90-те години на миналия век, останали неразкрити. Карамански не е покосен от куршума на неизвестен стрелец, скрит в мрака, а от свой познат, кой­то слага край на живота му в пристъп на гняв и под вли­яние на алкохола. 33-годиш­ният бизнесмен от Дупница Стефан Въжарски убива Ка­рамански с 2 куршума, кои­то се забиват под дясното ухо на боса. Твърде нелепа смърт за нарочен за кръст­ник на мафия­та. Въ­жарски е осъден на дожи­вотен за­твор и в момента се нами­ра в еди­нична килия в Софий­ския за­твор.

ПАМЕТНИКЪТ НА КАРАМАНСКИ БУРЕНЯСВА

Паметникът и гробът на Иво Карамански, известен като Кръстника на българ­ската мафия, буренясва. След разстрела му на 19 срещу 20 декември 1998 го­дина близките му полагат Карамански в Централните софийски гробища.

Вместо мраморен памет­ник роднините на Кръстника поставят морена, на която има барелеф с неговия лик, гордо захапал пура. Дълго време след кончината му роднини, охранители, негови приближени и хора, на които е помагал, засипвали гроба му с уиски, вина, цигари, бу­кети, венци и какво ли още не. Изведнъж посещенията спират. В момента гробът е потънал в трева и бурени. Гробарите си спомнят един­ствено, че преди няколко месеца там отишъл млад мъж, който поизчистил, но след време всичко отново буренясало. Близки на Кара­мански разказват, че малко преди да бъде разстрелян, Кръстника с усмивка за­ръчвал на познатите си: „Ей, момчета, да не ме забрави­те, че и от оня свят ще ви го върна“.

ЕТО Я ВНУЧКАТА НА КРЪСТНИ­КА!

Ралица, дъщерята на Кара­мански, се омъжи наскоро, но запази емблематичната фамилия на баща си.

Момиченцето й поразител­но прилича на Кръстника и е наследило неговите запом­нящи се сини очи. „И като характер е точно като баща ми“, споделя красивата Ра­лица, която напоследък се занимава с фотография. Тя дори е запознала дъщерич­ката си със сина на Кръст­ника – Иво, който й се пада вуйчо.

Лили Ангелова

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Реклама
loading...

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Короноват Цар на виното в Дъбрава

Публикувано

на

На 2 февруари благоевградското село Дъбрава ще посрещне стотици винопроизводители на  на „Празника на виното“.

Станалият вече традиционен празник стартира в 10:00 часа с дегустация на вина, като собственикът на най-добрия елексир вино ще бъде обявен за „Цар на виното“ 2019 и коронясан от миналогодишния победител в надпреварата.

Тричленно жури от водещи технолози в региона ще гарантира безпристрастността на избора.

За първа награда е предвидено 30-литрово буре с дърворезба. Задължението на новоизбрания цар на виното е следващата година да го донесе пълно, така че всички присъстващи на празника да опитат от еликсира.

В програмата е предвиден водосвет за здраве и берекет, както и възстановка на обичай по зарязването на лозята. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е поканен да се включи в зарязването. За участниците в дегустацията ще има предметни награди и грамоти, а за гостите – топла скара. Музикалната програма, както винаги ще бъде богата.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ