Свържете се с нас

Таблоид

Бизнес – семейство от Гоце Делчев вместо в клетка или в тенджерата реши да пусне на свобода подарената им двойка красиви диви патици- мандаринки

Публикувано

на

Вместо да ги  затворят в клетка или от тях да бъде приготвено вкусно ястие за пред височайши гости , гоцеделчевското  бизнес  семейство , Таня и Иван Ежкови решиха да пуснат на свобода подарената им наскоро за семеен повод  двойка красиви диви патици-мандаринки  които са  рядко срещан в гоцеделчевско вид.

Идеята и решението основно бяха на Таня Ежкова след като семейството прецени ,че не може да подсигури на двойката диви патици подходящи условия за отглеждането им .

Страхотният жест на бизнес дамата бе оценен високо и от местите природозащитници  към които Таня Ежкова се обърна за съвет къде в района ще е най- благоприятното и сигурно  място за двойката красиви патици  на което животът и прехраната им да бъдат защитени и гарантирани .

Така в неделя лично  благородната  дама заедно с председателят на клона на местното дружество  за защита на птиците ,Димитър Попов,който  след внимателен подбор  на подходящото место пуснаха на свобода двете красиви диви патици .

„Силно ме трогна жеста и преценката на семейство  Ежкови, че няма да  могат да  гледат подарената им двойка диви патици , поради липса на подходящи  условия и решението им  ,че най- добре ще е те да бъдат пуснати на свобода . Потърсиха ме за съвет  кое е най-подходящото място за да пуснем птиците за да живеят в естествената им  среда.Прецених, че ако ги пуснем да живеят с други патици и гъски, може да не оцелеят от атаките им тъй като ще бъдат третирани  от титулярите  като натрапници в тяхното пространство  дори то да е  ферма или развъдник .Затова избрах място, което е много близко до естествения им хабитат, като в същото време ще са и  под надзор и така в неделя отидохме с г-жа Ежкова на местото и ги пуснахме , коментира Димитър Попов .

Той сподели ,че добрата новина в случая е , че дивите патици въпреки, че  преди да бъдат подарени на семейство Ежкови са били в развъдник ,не са изгубили дивите си инстинкти и при пускането им във водата женската, за по- малко от минута се  е скрила в трастиката  който показател е изключително добра защитна функция за патиците .

Мястото където бяха пуснати красивите  патици от вида мандаринки  които за региона ни са рядкост, се пази в тайна заради интересът на ловджиите към тях .

Междувременно стана известно ,че в България екземпляри от този вид са регистрирани по черноморието и поречието на река Дунав.

Произходът на този вид дивите патици – мандаринки  е от Източна Азия и в  Европа масово се отглеждат като декоративни птици.

коментара

ВИДЕО

Честит 12-ти Рожден Ден, Ice G !!!

Публикувано

на

Днес най-младият БГ рапър Ice G – Георги Байрактарски празнува своя 12-ти рожден ден.

Гого е и част от медийна група Топ Преса, той е водещ на онлайн поредицата „Малките Новини“

 

Топ Преса пожелава на G много здраве и бъдещи успехи в музиката и в предаването!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

„ЦВЕТНА ЦВЕТНИЦА ДОШЛА Е“ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ

Публикувано

на

Под наслов „Цветна Цветница дошла е“ децата от детските градини на община Сандански се събраха да изработят апликации и пана, които подредиха в пъстроцветна изложба. Домакин на конкурса бе ДГ „Здравец“, филиал Лилия.

Цветният празник бе открит от директора на детската градина и директора на Дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело“ – Катина Додушева, които пожелаха на всички малки творци вдъхновение и много приятни емоции.

Специално за всички гости и участници децата от подготвителна група „Букет“ изпълниха пролетни танци и стихчета за цветята.

Продължава обновлението на новия филиал „Лилия“, който бе открит в края на 2018 г. Започна облагородяването на дворните пространства с поставянето на нови детски атракциони и пързалки, осигурени от община Сандански. Така детската градина придобива завършен вид. С настъпването на пролетта 150-те деца, които се обучават, ще имат възможността да играят и да се забавляват и на открито.

Предстои до края на лятото да бъде приведен в завършен вид целият двор на детската градина, като се изградят нови пясъчници, беседки и катерушки.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ