Свържете се с нас

Разследване

Лекар коментира смъртта на починалия турист в Рила: „Линейките не са катафалки, ние работим с живи хора“

Публикувано

на

Екип на Спешен център – Сапарева баня не е отказал да констатира смъртта на починалия турист в Рила планина, обяви началникът на структурата в Кюстендилско, д-р Албена Рапатинска. „На място при планинските спасители се е отзовал наш екип, в който е бил д-р Христов, който е изключително добър лекар, той е и завеждащ на филиала в Сапарева баня. Веднага, след като са пристигнали на място, колегите са направили кардиограма и са издали смъртен акт. Заедно със спасителите е била и сестрата на починалия, която е отказала аутопсия. В този случай ние нямаме ангажимент да транспортираме тялото, още повече с линейка. Тук проблема идва от факта, че спасителите не са искали да чакат кола на траурната агенция, затова са го транспортирали с техен автомобил“, обяви още д-р Рапатинска.

Тя уточни, че филиала в Сапарева баня разполага с една единствена линейка, която е предназначена за оказване на помощ при спешни случаи, а не да транспортира починали хора.

„Кажете през това време ако имаше спешна нужда от екипа и трябваше да се спасява човешки живот, тогава какво щеше да стане? Тук говорим за човек, който е починал часове по-рано. Колегите са си свършили работата и са констатирали смъртта. Не е тяхно задължение обаче да транспортират трупа. Това може да стане единствено, ако близките са пожелали аутопсия, тогава изпращаме трупна кола и се спазва определена процедура. Линейките не са катафалки, ние имаме работа с живи хора“, обясни още началникът на Спешен център, д-р Албена Рапатинска.

Припомняме, че в събота малко след 14 часа 54-годишен турист от Смолян почина на връх Дамга в Рила. Тялото му беше свалено от планински спасители от Дупница, след 8 часова спасителна операция в планината.

Сред трудностите, с които се сблъскали планинските спасители бил отказът на екип на Спешен център – Сапарева баня да транспортира тялото на починалия мъж. „Представете си в какво състояние бяхме всички и колко изморени. Дежурният лекар, който дойде от Сапарева баня беше страшно арогантен. Не пожела да качи трупа, чакахме го един час, за да реши да установи смъртта. След много разправии ни се наложи ние с Уазката да транспортираме човека до Сапарева баня, където ни чакаше траурен агент. За първи път попадаме на подобно отношение от страна на лекар“, коментира завеждащият Планинска спасителна служба – Дупница и участник в акцията, Божидар Джокин.

 

/монитор

коментара

Разследване

Вой от мошеник в неврокопско!? Монтьорът Андрей Зимпарев от Г.Делчев постъпва крайно некоректно с клиенти!

Публикувано

на

“ Andrei Zimparev Върни парите не се крий като долна гнусна мишка не те ли е срам?!“ С този пост в социалната мрежа, един от най – добрите зъболекари в град Гоце Делчев и региона, Здравко Марин осветли поредната схема на крайно нерокертен мантьор в района. Андрей Зимпарев е името на специалист по ремонт на автомобили, който по думите на Марин го измамил с пари и несъществуващи ремонти. Зимпарев от село Мосомище живял в Гоце Делчев но в момента се подвизава в София, в квартал Горубляне бившия сервиз на „Ханда“. Схемата е проста, оставяш му колата и след време си я вземаш уж ремонтирана за много пари но ефектът – нулев. Пишел се голям специалисти  дърпал много хора за ремонти от родното си село и града. След като Марин постна снимката с текста на Зимпарев, към въпола му на жертва на измама, се включиха и други жители на град Гоце Делчев. Георги Влахов също изплака от работа на Зимпарев:“ Една седмица ми се криеше и не ми даваше да си взема моята си кола.Пишман станах. Много лъже“ пише възмутено човека. Известният млад бунтар и върл левскат пък, Димитър Белчев сподели мнение: “ И аз имах едно ремотче за 90лв според шефа му, но след 1 мин след като се дръпна настрани той ми казва забравихме нещо 180лв е ремонтът.“ Което според нас от Топ Преса е поредното доказателство за крайната нерокертност на въпросния сервиз в който работи Зимпарев.

Очаквайте продържение и наша проверка!

коментара

Продължете с четенето

Разследване

ОБЩИНА БАНСКО – ОТНОВО ЛИДЕР В ПРОЗРАЧНОСТТА

Публикувано

на

За поредна година Община Банско зае място в челната тройка сред българските институции по прозрачност, класирани чрез задълбочено проучване от Програмата за достъп до информация. Това стана ясно по време на годишната пресконференция на неправителствената организация, проведена днес в Прессцентъра на БТА в София, където бяха представени резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, Рейтингите на активната прозрачност за 2019 г. и Картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините за 2019 г.

Община Банско е на трето място по прозрачност сред българските администрации. Програма достъп до информация извърши преглед на интернет страниците на всички 564 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт, в периода февруари – март 2019 г.

Основната цел, която е изпълнена именно от Община Банско и целия екип на кмета Икономов, е местната власт да изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, как отговарят и на заявления за достъп по електронен път.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ