Свържете се с нас

Бизнес

ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА К. КОТЕВ! От 440 лв. месечен наем стартира търг за „Езерото” в Сандански

Публикувано

на

Два атрактивни общински имота в Сандански се отдават под наем за срок до 10 години. Първият е обект „Езерото” в парк „Свети Врач”, а вторият е заведение “Мариус”. 

Общинският имот “Езерото” е без стопанин от седем години. Той се слага на тезгяха по предложение на кмета Кирил Котев и получи подкрепата на местните парламентаристи да се отдаде под наем за срок до 10 години.

„В община Сандански е постъпило предложение от няколко кандидати да стопанисват общинския имот „Езерото”, но досега поради забраната за строителство и изготвяне на нов устройствен план на парк „Свети Врач” община Сандански не е предприела стъпки към отдаването му”, каза кметът Кирил Котев пред съветниците.

Явор Аргиров предложи да се отложи точката от дневния ред и да се направи проучване дали на това място може да се изгради търговски обект със заведение и атракциони, но това негово предложение отпадна и бе гласувано да се открие процедура по отдаване под наем на „Езерото”.

Месечният наем, от който ще стартира наддаването на търга, е 440 лева без ДДС, като се отдава под наем 4.6 декара водна площ и 2.3 декара зелена площ. Бъдещият наемател ще постави няколко водни колела и атракциони.

Вторият общински имот, където беше заведението „Мариус”, се намира на пъпа на Сандански, на търговската улица „Македония”, на приземния етаж в сградата, в която се помещава Ритуалната зала. Той се отдава под наем на цена от 1010 лева без ДДС. Имотът е с площ от 300 кв.м и от десет години е без наемател.

Със свое решение общинските съветници прекратиха процедурата по концесия на стадиона в с. Левуново и концесията на водоема в с. Хотово, който е в имението на банкерката Цветелина Бориславова.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

коментара

Бизнес

Следприватизационният контрол не знае за затварянето на „Благоевград – БТ”

Публикувано

на

Към момента Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не разполага с информация относно окончателно затваряне на „Благоевград – БТ” АД, съобщиха от ведомството за bTV.

В петък БНР съобщи, че тютюневата фабрика в югозападния град окончателно затваря врати и така ще сподели съдбата на друго от големите предприятия на тютюневия холдинг – това в София, която след протести на работници и продължили с месеци неясноти, беше разрушено, а машините – изнесени в Благоевград.

„Непосредствено след първите публикации в пресата, агенцията незабавно изготви и изпрати писмо до мажоритарния собственик на „Булгартабак – Холдинг“ АД във връзка с изпълнението на следприватизационния ангажимент за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството. Очакваме възможно най-скоро ръководството на „Булгартабак – Холдинг“ АД да уведоми АПСК относно намеренията си по отношение на дейността на „Благоевград – БТ“ АД”, пишат от агенцията.

Те напомнят, че според приватизационния договор има срок от 10 г. (до 14 октомври 2021 г.), в който дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност и седалището си в България. Допустимо е дружеството или някоя от дъщерните компании в този период да не работи – но за не повече от общо 12 месеца и то без спиране на всички дружества едновременно.

АПСК посочват, че де факто „София – БТ” е възстановила производствената си дейност през 2016 г. – макар и в Благоевград (междувременно, „Булгартабак” продаде основните си цигарени брандове на друга компания – б.р.). Евентуалното съкращаване на работници също не е нарушение – едва до края на 2014 г. новият собственик е бил задължен да поддържа конкретен средногодишен брой на работниците.

Все още не са постъпили отчетни документи за дейността на „Булгартабак” през миналата година, като срокът е до 30 юни.

Официално, това е третата вълна на съкращения в холдинга. Първите работници са съкратени след закриването на предприятието в София и преместването на филтровия цех от Благоевград в Пловдив. През 2017 г. е втората вълна, когато с работата си в Благоевградската фабрика близо 300 човека.

Ще има ли някаква дейност, ако утре цигарената фабрика затвори не е ясно. Собственикът на холдинга не беше открит за коментар.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Нов бизнес трус в Благоевград! До две седмици решават съдбата на завода за волани

Публикувано

на

Заводът за волани в Благоевград е застрашен от закриване и 300 работници могат да останат на улицата.

Тревожният сигнал дойде на редакционната поща на „Струма”, след това работници потвърдиха притесненията си. Те разказаха, че вчера в 16 часа шефът им ги събрал и обяснил, че предишния ден е провел среща с румънския бизнесмен от ръководството на фирмата. Той казал, че ако до две седмици не бъде намерена нова фирма на мястото на канадската „АЛС България”, заводът в Благоевград ще бъде затворен и производството ще се изнесе в Румъния.

struma.bg.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ