Свържете се с нас

Новини

Кубрат Пулев разби Хюи Фюри!

Публикувано

на

ПЪРВИ РУНД

Фюри започна с мерене на дистанция чрез леви прави, като опита неуспешно два десни кроса, а Кобрата бе в изчаквателна позиция, като не допускаше нещо да го изненада. Англичанинът отново демонстрира доброто си движение на горната част на тялото с идеята да е трудна мишена, но левият прав на Пулев го респектира. Малко по-късно отново по същия начин Фюри се оттласна от въжетата, след като усети ръкавицата на Кобрата, който във втората част от рунда започна да загражда опонента си. Фюри опита да обърка българина със смяна на гардове и пласира ляв прав в последните секунди, само че Пулев го разтърси с деснячка.

ВТОРИ РУНД

От ъгъла на Фюри трябваше да използват и тампон, за да го освежат на почивката. Той зае защитна позиция в началото на рунда и обикаляше около въжетата, като гардът му бе много нисък. Първият значим удар бе точен ляв прав на Кобрата, преди експлозивни размени от близка дистанция да завършат с клинчове. Дясно кроше на Фюри бе парирано с ръкавица от Кубрат, който го притисна в ъгъла и пласира лявата си ръка в лицето му. Нов страхотен ляв прав на Пулев разкървави сериозно лявото око на Фюри и той трябваше да бъде третиран, защото аркадата му бе сериозна, но имаше късмет, че се случи в края на рунда!

ТРЕТИ РУНД

От самото начало Фюри се впусна в бесни атаки и размяташе леви и десни крошета, но нищо не попадна чисто по тялото или главата на Пулев. Британецът отчете две попадения след комбинация в тялото, но Пулев изглеждаше спокоен и солиден, макар и в защитна позиция. Впоследствие Кобрата се окопити и отново започна да загражда противника, като го натика в ъгъла и направи добра комбинация с дясно кроше, а после и в клинча пласира няколко къси удара. В крайна сметка Фюри кървеше все така осезаемо, но рундът бе сравнително равностоен.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Страхотен нов ляв прави и две десни крошета на Пулев съвсем усложниха положението на Фюри, който спази тенденцията да бъде доста агресивен в отговор, като този път пласира дясно кроше и ляв ъперкът от близка дистанция. Кобрата опитваше да контролира клинчовете и имаше видимо предимство в тях, а в края на рунда Фюри пак бе в ъгъла, но респектираше с контри. Двамата направиха размени на леви прави, без да има сериозно и чисто попадение.

ПЕТИ РУНД

Фюри започна с добри дясно кроше и ляв ъперкът от близка дистанция, но от по-далечна Кобрата не му остана длъжен с левите си прави. Този път Фюри трябваше да търси клинчове, за да се измъкне, а в един от тях българинът също пласира десен ъперкът. Пулев си позволи и нечестен удар в тила на съперника, но го бе натикал до въжетата и отново поднови кървенето на лявата му вежда. Сваленият гард на Фюри доведе до кръсосана размяна на кросове в самия край на петата част.

ШЕСТИ РУНД

Пулев получи ляв прав в главата си, както и нечист в тила, но отново успя да притисне в ъгъла британеца и да го намери с дясно кроше. Фюри се измъкна с агресивна дясна ръка, но не след дълго пак бе натикан в близост до въжетата. Пулев в един момент се озова в ъгъла, но се измъкна благодарение на лявата си ръка, която обаче явно не ползваше достатъчно често водещия си удар, защото постоянно получаваше такива указания от легендите на българския бокс край ринга.

СЕДМИ РУНД

Най-добрият удар във вечерта отново дойде от лявата ръкавица на Кобрата, който направи успешно комбинация ляв-десен-ляво кроше, но и Фюри респектира с дясната си ръка. Клинчовете отново накъсваха действието, а Пулев отново бе в ролята на агресор, макар притиснатият Фюри да се спасяваше с именно тях. Все пак чист ляв прав отново намери лицето на британеца в последните секунди на рунда.

ОСМИ РУНД

Фюри наелектризира своя ъгъл с красиво дясно кроше, а от близка дистанция добави и ляв прав, но Кобрата му се усмихна, въпреки че бе приел най-добрите попадения на британеца. Пулев оцеля непокътнат от нова бясна, но и разпиляна канонада на Фюри, продължила кратко, след което българинът пак пласира левия си прав и се зае да загражда. Рундът завърши с контриращо дясно кроше от Фюри, докато бе притиснат в ъгъла.

ДЕВЕТИ РУНД

Три леви прави на Пулев бяха отговорени с късо дясно кроше от Фюри, а хубав къс ъперкът намери главата на британеца в ъгъла му. Нов ляв прав предизвика бурни аплодисменти от феновете, а реферът на ринга отново прекрати за кратко битката, за да предупреди за нечисти удари на двамата. Кобрата се понрави с два успешни леви прави в следващите секунди, а други три поредни накараха залата да пощурее от екстаз и да направи атмосферата много неприятна за британеца. Кобрата не можа да го свали, но късната му атака определено наклони везните в негова полза.

ДЕСЕТИ РУНД

От ъгъла на Пулев като че ли опитаха да спечелят допълнително време за почивка с хитринка, тъй като оставиха прекалено много гел по лявото му око и той практически не виждаше с него, та трябваше да бъде премахван след гонга. Пулев продължаваше методично да го обработва и с два бързи леви прави да заслужи отново огромно одобрение от феновете в залата. Клинчовете отново спасяваха Фюри, докато бе до въжетата, а ляв прав – дясно кроше го разклати. В последните секунди двамата направиха размени без ново чисто попадение, но лицето на британеца отново имаше нужда от значително третиране.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Хюри пак бе в беда в близост до ъгъла след ляв прав на Пулев, но накъсваше темпото по такъв начин, че да не получи комбинации. Контриращите му удари обаче понамаляха, макар че такъв тип десен крос попадна в целта към края на рунда. Пулев завърши рунда с десен крос, но той не попадна чисто в главата на противника.

ПОСЛЕДЕН РУНД

Фюри усещаше, че му трябва нокаут и пробва да бъде по-агресивен и да опита да намери Пулев с дясното си кроше, но вместо това най-качественият удар в рунда бе от лявата ръкавица на Кобрата. Българинът не бе толкова безразсъден в атаките си, колкото съперника, умело контролираше клинчовете и се опази от изненада в последния рунд.

коментара

Крими

С големи усилия огнеборци и жители на Дебрен погасиха голям пожар лумнал в м. Жерутека

Публикувано

на

Големи усилия положиха огнеборци от Районна служба пожарна безопастност и защита на населението (РСПБЗН) – Гоце Делчев и жители на гърменското село Дебрен които се отзоваха вчера в късния следобед на подаденият сигнал за избухнал пожар в ливада в местността „Жерутека“ край Дебрен намираща се до водоема на селото.

Благодарение на бързата реакция на дежурния екип на РСПБЗН големите огнени пламъци са били овладяни, коментираха жители на Дебрен.

Нанесените щети тепърва ще бъдат установявани но едно е сигурно, че огнеборци и местни доброволци не допуснаха пожарът да се разпростре и да унищожи гората.

Предполага се, че пожарът е възникнал в следствие на не угасен огън запален от ловджии или овчари.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Братът на композитора Кирил Икономов кандидат да достави сцена срещу 300 000 лв. на община Благоевград

Публикувано

на

Собственикът на „Музикален магазин Икономов“ в Благоевград Томчо Икономов, брат на композитора Кирил Икономов, е сред претендентите да достави и монтира концертна сцена на община Благоевград за 286 096,44 лв. Той заедно със софийската фирма „ВАХС“ ЕООД със собственик Христо Абаджиев са участници в обществена поръчка, чието финансиране е по спечелен от общината проект по програма „Интеррег V-А Гърция- България 2014-2020“. Задължително изискване е осигуряване на монтаж и демонтаж на сцената, към която е включено и озвучително, и осветително оборудване.

Преди седмици по повод дебати в местния парламент заради одобряването на поръчката зам. кметът по културата Христина Шопова изрично подчерта, че със закупуване на собствена концертна сцена с европейско финансиране не само ще се спестят средства от бюджета за наем на професионални сцени при провеждане на културни събития в областния център на Пиринско, но общината може и да печели от отдаването й под наем.

Ценовите оферти на участниците в поръчката ще се отворят, след като стане ясно дали техническите им предложения отговарят на изискванията, поставени от общината.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ