Историческият боксов сблъсък между Кубрат Пулев и Хюи Фюри

 Мачът между Кубрат Пулев и Хюи Фюри ще започне след малко. Залогът е огромен – званието претендент №1 за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Боксовият и съответно сигурен мач с шампиона Антъни Джошуа. Българинът е с 25 победи, 1 загуба и 13 нокаута, а шампионът на Великобритания в тежка категория е с 21 успеха, 1 поражение и 11 нокаута.

Кобрата обаче ще има едно голямо и важно предимство – ще играе у дома. „Арена Армеец“ за трети път ще бъде домакин на мач на Пулев, а този и цялата галавечер безспорно е най-голямата, правена у нас.

До този момент и Пулев, и Фюри са играли по един двубой за световна титла и именно в тях дойде и единствените им поражения. Кубрат загуби от Владимир Кличко през 2014-а, но оттогава възвърна позиции с победи над Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самуел Питър и Кевин Джонсън. Именно с последните двама бяха и мачовете в София, а от последния мина точно година и половина.

Победите на Пулев са 25 на професионалния ринг, а той има и по-богат опит от съперника си на аматьорската сцена. Това е логично с оглед и на разликата във възрастта. Кубрат е на 37 години, а Фюри на едва 24, което е доста крехка възраст за професионалист, особено в тежка категория. Въпреки това роденият в Стокпорт боксьор вече е сред най-добрите. Единствената му загуба дойде след спорно съдийско решение срещу Джоузеф Паркър през септември 2017-а. По-рано през тази година пък победи Сам Секстън и стана шампион на Великобритания, което бе негова победа №22.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене