САМО В ТОП ПРЕСА! С протестно шествие, хората с увреждания в Гоце Делчев поискаха оставката на вицето! ВИДЕО

С голям протест – шествие в подкрепа на майките с деца с увреждания и на хората с увреждания днес в Гоце Делчев поискаха оставката на вице премиера Валери Симеонов. Организатори бяха членовете на Сдружение на хора с увреждания – гр. Гоце Делев.

„Валери Симеонов – вън от политиката, Валери Симеонов е срам за обществото! Хората с увреждания искат да живеят в България. Те са достойни граждани на това общество!“, каза председателят на клуба за хора с увреждания в Гоце Делчев, Росица Трендафилова специално за Топ Преса.

„В нашия град все пак се правят някои неща за хората с увреждания – почти на всякаъде е осигурена достъпност до обществени сгради и достъпност до социален живот обществените сгради е осигурена достъп за хората с увреждания и общината прави не малко за облекчаване живота на хората със затруднения но в цялата страна положението на тези хора е много трудно“, каза каза Илияна Георгиева от Сдружението на хора с увреждания – Всички заедно в Гоце Делчев, Мария Георгиева.

Над 500 души – хора с увреждания, майки с деца с увреждания и техни близки както и много граждани подкрепиха искането на протестиращите. Протестът в Гоце Делчев бе мина под формата на шествие, което тръгна от площад „Македония“, премина през улиците „Търговска“ и „Царица Йоана“ и приключи в градския парк. Десетки черни балони – символът на протестите в България срещу политиката на управляващите спрямо хората с увреждания.

Топ Преса беше единствената местна медия отразила събитието. Странно защо? 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене