Свържете се с нас

ВИДЕО

САМО В ТОП ПРЕСА! С протестно шествие, хората с увреждания в Гоце Делчев поискаха оставката на вицето! ВИДЕО

Публикувано

на

С голям протест – шествие в подкрепа на майките с деца с увреждания и на хората с увреждания днес в Гоце Делчев поискаха оставката на вице премиера Валери Симеонов. Организатори бяха членовете на Сдружение на хора с увреждания – гр. Гоце Делев.

„Валери Симеонов – вън от политиката, Валери Симеонов е срам за обществото! Хората с увреждания искат да живеят в България. Те са достойни граждани на това общество!“, каза председателят на клуба за хора с увреждания в Гоце Делчев, Росица Трендафилова специално за Топ Преса.

„В нашия град все пак се правят някои неща за хората с увреждания – почти на всякаъде е осигурена достъпност до обществени сгради и достъпност до социален живот обществените сгради е осигурена достъп за хората с увреждания и общината прави не малко за облекчаване живота на хората със затруднения но в цялата страна положението на тези хора е много трудно“, каза каза Илияна Георгиева от Сдружението на хора с увреждания – Всички заедно в Гоце Делчев, Мария Георгиева.

Над 500 души – хора с увреждания, майки с деца с увреждания и техни близки както и много граждани подкрепиха искането на протестиращите. Протестът в Гоце Делчев бе мина под формата на шествие, което тръгна от площад „Македония“, премина през улиците „Търговска“ и „Царица Йоана“ и приключи в градския парк. Десетки черни балони – символът на протестите в България срещу политиката на управляващите спрямо хората с увреждания.

Топ Преса беше единствената местна медия отразила събитието. Странно защо? 

коментара

ВИДЕО

В Гоце Делчев има едни от най-добрите условия в България за развитие на детския хандбал

Публикувано

на

Среща на ръководството на хандбален клуб „Пирин 64“, Гоце Делчев и родителите на деца играещи в детския отбор, се проведе вчера в късния следобед в спортна зала Неврокоп арена. Срещата бе уважена и от кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, както и от президента на ХК „Пирин 64“ и  народен представител в НС, Богдан Боцев. Идеята е тези срещи да станат ежегодни непосредствено преди старта на всеки нов състезателен сезон. Целта на срещите е да се запознаят родителите.

Новите екипи, с гарантирано италианско качество осигурени от неврокопският бизнесмен и бивш състезател от отбора на гоцеделчевския хандбален клуб, Иван Златинов, ръководството на клуба и деца от отбора представиха на родителите.

Треньорът на отбора, Николай Пиргов, изтъкна успехите на младите хадбалисти през миналия сезон. Тези успехи силно впечатлиха и управата на Българската федерация по хандбал…

 С бурни аплодисменти хората в залата посрещнаха съобщението на Николай Пиргов, за решението на УС на отбора за учредяване на възпоменателен турнир за деца до 14 години в памет на легендарият Атанас Карабельов, положил основите на хандбала в Гоце Делчев и за огромите заслуги на този спорт в издигането на спортната слава на града на национално ниво.

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

С ВИДЕОТО НА СКАНДАЛА! Крайно време е да спасим ЮЗУ“Неофит Рилски“ от лапите на една клика, която съсипа името и съсипва бъдещето на университета!

Публикувано

на

Крайно време е да спасим ЮЗУ“Неофит Рилски“ от лапите на една клика, която съсипа името и съсипва бъдещето на университета!

Благоевград е град на студентите, град на младите,град на науката… Икономиката се развива, защото има студенти и града е образователен център. Когато обаче масовата практика стане, идваш в Благоевград плащаш си изпита и си тръгнеш, къде отива образованието, къде отива развитието…? Или всичко е просто една жълтина? Повече в новия епизод на предаването Свободни думи с Веселин Стаменов!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ