Свържете се с нас

ВИДЕО

САМО В ТОП ПРЕСА! С протестно шествие, хората с увреждания в Гоце Делчев поискаха оставката на вицето! ВИДЕО

Публикувано

на

С голям протест – шествие в подкрепа на майките с деца с увреждания и на хората с увреждания днес в Гоце Делчев поискаха оставката на вице премиера Валери Симеонов. Организатори бяха членовете на Сдружение на хора с увреждания – гр. Гоце Делев.

„Валери Симеонов – вън от политиката, Валери Симеонов е срам за обществото! Хората с увреждания искат да живеят в България. Те са достойни граждани на това общество!“, каза председателят на клуба за хора с увреждания в Гоце Делчев, Росица Трендафилова специално за Топ Преса.

„В нашия град все пак се правят някои неща за хората с увреждания – почти на всякаъде е осигурена достъпност до обществени сгради и достъпност до социален живот обществените сгради е осигурена достъп за хората с увреждания и общината прави не малко за облекчаване живота на хората със затруднения но в цялата страна положението на тези хора е много трудно“, каза каза Илияна Георгиева от Сдружението на хора с увреждания – Всички заедно в Гоце Делчев, Мария Георгиева.

Над 500 души – хора с увреждания, майки с деца с увреждания и техни близки както и много граждани подкрепиха искането на протестиращите. Протестът в Гоце Делчев бе мина под формата на шествие, което тръгна от площад „Македония“, премина през улиците „Търговска“ и „Царица Йоана“ и приключи в градския парк. Десетки черни балони – символът на протестите в България срещу политиката на управляващите спрямо хората с увреждания.

Топ Преса беше единствената местна медия отразила събитието. Странно защо? 

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Ива Давидова – „Боят настана“

Публикувано

на

Ива Давидова като генерал в новия си клип

Облечена в генералска униформа е Ива Давидова в новия си видеоклип, който направи премиера днес в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента е патриотичната „Боят настана“ по текст на патриарха на българската литература Иван Вазов. В този проект на талантливата изпълнителка участие вземат музикантите от емблематичната Берковска Духова Музика, които партнират в аранжимента, дело на Калоян Бакалов.

Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на късноантичната римска крепост Цари Мали град. Клуб „Чакър войвода“ от Самоков правят историческа възстановка на живи картини от Априлското въстание. Пресъздавайки акценти от борбата за освобождение на българите, в клипа се гърми с автентична реплика на Черешовото топче, както и с автентично въоръжение от времето на Априлското въстание. Всички участници са облечени в автентични униформи.

Самата Ива Давидова влиза в ролята на генерал със сабя и пистолет кремъклия в ръка, който предвожда българското въоръжение. Интересна подробност е, че годеникът на певицата влиза в ролята на турчин, който тя застрелва по време на битката.

„Създадохме нещо ново и невиждано досега за българския музикален пазар. Тази продукция е за истински българи и патриоти, защото патриотизмът не е вълна, а убеждение, той трябва да тече във вените! Доказвам го с 15-годишната си история на професионалната сцена, през която не предадох българския фолклор, традициите и обичаите. Обичам България!“, сподели Ива Давидова.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Бившият министър на отбраната, Николай Ненчев, се срещна снощи с привърженици в Гоце Делчев

Публикувано

на

Планирана среща с ръководството и активисти на местната структура на БЗНС, проведе снощи в Гоце Делчев, биващият министър на отбраната (2014 – 2017 г.) и настоящ председател на Централния съвет на БЗНС,  Николай Ненчев. На срещата бяха поканени не само ръководството на БЗНС но и всички желаещи от дясно ориентираните партии. Призивът на председателят на БЗНС е за обединение на демократичната общност чрез провеждане на вътрешно-съюзни избори за излъчване на единно лидерство, ръководство и програма.

На срещата в Гоце Делчев, Ненчев коментира и модернизацията на армията, изрази и позицията си за прекратяване на зависимостта на България от Русия. Той отговори на въпрос на нашия репортер пред камерата на Топ Преса за алтернативата на тютюнопроизводството е неврокпския край.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ