Свържете се с нас

ВИДЕО

САМО В ТОП ПРЕСА! С протестно шествие, хората с увреждания в Гоце Делчев поискаха оставката на вицето! ВИДЕО

Публикувано

на

С голям протест – шествие в подкрепа на майките с деца с увреждания и на хората с увреждания днес в Гоце Делчев поискаха оставката на вице премиера Валери Симеонов. Организатори бяха членовете на Сдружение на хора с увреждания – гр. Гоце Делев.

„Валери Симеонов – вън от политиката, Валери Симеонов е срам за обществото! Хората с увреждания искат да живеят в България. Те са достойни граждани на това общество!“, каза председателят на клуба за хора с увреждания в Гоце Делчев, Росица Трендафилова специално за Топ Преса.

„В нашия град все пак се правят някои неща за хората с увреждания – почти на всякаъде е осигурена достъпност до обществени сгради и достъпност до социален живот обществените сгради е осигурена достъп за хората с увреждания и общината прави не малко за облекчаване живота на хората със затруднения но в цялата страна положението на тези хора е много трудно“, каза каза Илияна Георгиева от Сдружението на хора с увреждания – Всички заедно в Гоце Делчев, Мария Георгиева.

Над 500 души – хора с увреждания, майки с деца с увреждания и техни близки както и много граждани подкрепиха искането на протестиращите. Протестът в Гоце Делчев бе мина под формата на шествие, което тръгна от площад „Македония“, премина през улиците „Търговска“ и „Царица Йоана“ и приключи в градския парк. Десетки черни балони – символът на протестите в България срещу политиката на управляващите спрямо хората с увреждания.

Топ Преса беше единствената местна медия отразила събитието. Странно защо? 

коментара

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО: Транспортен ковьоз, последно поколение, дариха на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Транспортен ковьоз от най-ново поколение, дариха днес, на Петльовден, на общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев. Благодетелят е, чаровната млада майка, Десислава Николова.

Самата тя е имала проблемна бременност която наложило преждевременно раждане. За своите преживявания, борби и съвети към жени с подобен проблем, Николова описва в книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“. Книгата предизвиква небивал читателски интерес и авторката решава да се посвети на своя казуза за подпомагане на болници с дарение на специални транспортни ковьози. Средствата, Десислава Николова набира от продажбите на книгата. След свое проучване, тя решава коя болница да дооборудва с ценната апаратура. „Гоцеделчевската е болницата с голям брой раждания а в района има около 70 населени места много от които са отдалечени от града и това бе основание да избера този град за поредното си дарение“, обясни Десислава Николова.

Управителят на общинска болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, Д-Р Мария Радойкова и неонатолигът, д-р Евдокия Бъчварова изказаха искрени благодарности на дарителка за дарението, а Десислава Николова пожела в болницата да се раждат много и само здрави и щастливи деца и много рядко да се налага да ползват новото оборудване.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ